Vlan yada Subinterface Bandwitdh Monitor
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
Vlan yada Subinterface Bandwitdh Monitor

Arkadaşlar Merhaba, cisco 3650g switch var.her müşterimde buna özel vlan var ve vlanların bantgenişliği bilgisi çok düşük mesela ortalama 1 meg geçmesi gerekirken vede geçiyorken.cacti solarwinds gibi yazılımlarda vlan bilgisi

  1. #1
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart Vlan yada Subinterface Bandwitdh Monitor

    Arkadaşlar Merhaba,

    cisco 3650g switch var.her müşterimde buna özel vlan var ve vlanların bantgenişliği bilgisi çok düşük mesela ortalama 1 meg geçmesi gerekirken vede geçiyorken.cacti solarwinds gibi yazılımlarda vlan bilgisi çok düşük gösteriyor.(10 k 20k)Bu konuda fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

    Teşekkürler.

  2. #2
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Cacti grafikleri snmp ile aliyor. Switch' e snmp sorgusunu gondermeyi dener misiniz? Tabi bunun icin ilgili OID' yi bulmaniz gerekiyor.

    Bir switch uzerinde sh interface vlan "ID" ile sonuclari karislastirabilri misiniz?

  3. #3
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    doğru snmp den çekiyorum oid ile cacti kurulumundan sonra snmpwalk gönderdim interfaceleride listeledim.show interface vlan id komutu ile cacti arasında yinede fark var.Şöyle diyebilirmiyiz vlanların bantgenişlikleri doğru monitor edilemez ?

  4. #4
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba,


    boyle bir seyi en azindan ben soyleyemem. Peki cactinin loglarini incelediniz mi ayarlarinda bir problem olabilir. Anladigim kadari ile siz cacti ile vlan bazli grafik aliyorsunuzdegil mi? Peki snmp sorgularinizda interface bazinda mi yoksa vlan bazinda mi? Sonucta birden fazla interface ayni vlan' e dahil olabilir.

  5. #5
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    interface bazında aldığım bilgilerde sorun yok sorun vlan bazında aldığım grafiklerde.sadece tek bir yazılım değil çoğu monitoring yazılımları pek çok cihazımda bu bilgileri doğru vermiyor.

  6. #6
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Isinize yarar mi bilmiyorum ama Host Template: VLAN Statistics (for Catalyst 4500) linkinde vlan moniroting' i icin bir dosya var. Bununla vlan grafiklerini almayi dener misiniz?

  7. #7
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    denedim ve aynı.acaba 3560 da bir bug olabilir mi?

  8. #8
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba, bir bug oldugunu dusunmuyorum. Birde cacti can monitor sisco switch 3560'vlan? linkine bakabilir misiniz? Burada sebebini CEF tablelari ile aciklamislar.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok