HDLC, Interface Line Protocol Down
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
HDLC, Interface Line Protocol Down

arkadaşar merhaba, resimdeki soruda "line protocol down" gösteriyorki herhangi bir layer 2 protokolü activate edilmemiş,sorunun cevabını anlıyorum.Benim sorum iki cisco switchi bir birbirine bu şekilde bagladıgım zaman default olarak hangi

  1. #1
    kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    254

    Question HDLC, Interface Line Protocol Down

    arkadaşar merhaba,

    resimdeki soruda "line protocol down" gösteriyorki herhangi bir layer 2 protokolü activate edilmemiş,sorunun cevabını anlıyorum.Benim sorum iki cisco switchi bir birbirine bu şekilde bagladıgım zaman default olarak hangi layer 2 encapsulation method kullanılıyor?

    benim hatırladıgım kadarıylar HDLC idi yardımcı olursanız sevinirim..

  2. #2
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    merhaba öncelikle HDLC bir wan encapsulation dır.
    siz iki switch arasındaki default encapsulation soruyorsunuz.şekildeki gibi 2 switch birbirine bağlandığında default olarak access mode çalışır.vtp uygulayacaksanız portları trunk olarak atamanız gerekir.trunkmode encapsulation , default olarak 802.1q'' dur. ciscoya özel encapsulation ise ''isl'' dir.önerim ccna switching makalalerini okumanızdır.kolay gelsin.
    Konu trunkmode tarafından (05.03.2009 Saat 12:41 ) değiştirilmiştir.

  3. #3
    kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    254

    Standart

    şekildeki gibi 2 switch birbirine bağlandığında default olarak access mode çalışır--bu default olarak access mode çalışınca burdaki protokol nedir??

  4. #4
    dayt Guest

    Standart

    access mode o porta pc, server gibi bir cihazın takılabilineceği, vlan gibi özelliklerin tanımlanabileceği durumdur. trunk ise 2 switchin birbiri ile iletişim kurmasını sağlar, her vlana ait paketler geçebilir buradan

    ama bildiğim kadarıyla artık default olarak autoda geliyor switch portları ya, yani bir switch takıldığı zaman otomatik olarak trunk gibi hareket edebiliyor. ben mi yanlış biliyorum ?

  5. #5
    kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    254

    Standart

    arkadaşlar kusura bakmayın ama benim sorum trunklarla ilgisi yok herkes dökümanlardan okumuş çok güzelde bu şekilde iki switch birbirine baglandıgnda default olarak hangi encapsulation kulllanılır?????????

  6. #6
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    merhaba;

    defoult olarak ARPA kullanılır kolay gelsin...

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı kedi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şekildeki gibi 2 switch birbirine bağlandığında default olarak access mode çalışır--bu default olarak access mode çalışınca burdaki protokol nedir??
    protokol fln yok ortada zaten ihtiyaçta yok , switch kaynak ve hedef mac adreslere göre anahtarlama yapar , default olarak access olmasının sebebi portlar dynamic auto modunda çalışır , auto modda karşı tarafa DTP paketi yollanmaz sadece gelenlere cevap verir , eğer bir taraf trunk yapılırsa o zmn auto taraf kendini trunk yapar
    Trunk demek iki switch i birbirine bağlamak demek değildir , birden fazla vlan ı(vlan 1 dışındakileri) tek port üzerinden switch ler arasında haberleştirceğiniz zaman ISL yada 802.1Q tagging işlemlerine ihtiyaç duyarsınız
    Konu GhoSt tarafından (05.03.2009 Saat 13:31 ) değiştirilmiştir.
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    254

    Standart

    teşekkürler ghost84 bu gerçekten çok çok güzel bir açıklama olmuş..

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok