Cisco 2960, 2950 Switch
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 2960, 2950 Switch

Selamın Aleyküm Aşağıdaki Switchler hakkında bilgi alabilirmiyim. Fiyatlarıda lazım 2950-24 Switch 2950-t Switch 2960 Switch

  1. #1
    eminbuyuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    11

    Arrow Cisco 2960, 2950 Switch

    Selamın Aleyküm
    Aşağıdaki Switchler hakkında bilgi alabilirmiyim.
    Fiyatlarıda lazım

    2950-24 Switch
    2950-t Switch
    2960 Switch

  2. #2
    mehmethex isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    1

    Standart cisco swith

    Cisco Catalyst 2950 seri Switchler 24 port olup, configure edilebilir, stackable standalone switchler olup Fast Ethernet ve Gigabit Ethernet bağlanntısını destekler.
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  3. #3
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Arrow

    3600 YTL & 3900 YTL civarı bir şey.
    yanlız sadece fiyatını merak ediyorsanız bunu internetten de çok rahat bir şekilde öğrenebilirdiniz :islik:
    neyse bu vesile ile tanışmış olduk. sorularınıza yanıt verebilmiş olmaktan mutlu oluruz.
    görüşmek üzere...

  4. #4
    memad Guest

    Standart paket tracer switch konf.

    paket tracer'da switch konf. nasıl yapabilirim; yardımcı olabilir misiniz....

  5. #5
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    bu switchler o kadar pahalı mı yav. ben daha ucuz sanıyodum. O.o

  6. #6
    mucahit23 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    37

    Standart

    selam arkadaşlar ben bir konuda yardım rica ediyorum.
    Bir cisco switchte bir bilgisayarın ip sini bir porta kiltleme yapılabilir mi? Yani ağdaki diğer bilgisayarlar otomatik ip de olduğunda o ip yi almasın diye.

  7. #7
    istenmeyentuy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    94

    Standart

    Son soru biraz karışık olması sebebi ben anlamamış olabilirim. Anladığım kadarı ile DHCP ile yapılabilir. Bir bilgisayara özel bir ip adresi belirleyip, bunu kimsenin almamasını sağlayabiliyoruz. Bahsettiğin buysa forumda oldukça fazla DHCP örneği mevcut.

  8. #8
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,193

    Standart

    dhcp serverinizde excluded address verirsiniz ip dağıtımı yapılırken o ip yi almazlar switchiniz layer 3 bir switch olmalıdır.eger dagıtımı switchten yapıyosanız.yok routerden yapıyosanız aynı komutu routere girmelisiniz.

    Switch(config)#ip dhcp excluded-address [ip aralıgı yada tek ip]

    kolay gelsin...
    The day that never comes

  9. #9
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    Bilgisayrın mac adresini dhcp servera tanıtıp istediğin ip'yi almasını sağlayabilirsin;

    #ip dhcp pool deneme
    #host 192.168.1.25
    #client-identifier 01MacAddress

    Artık 192.168.1.25 ip'sini sadece yazdığın mac'a sahip pc alır.

  10. #10
    kocakali isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    1

    Standart

    Merhaba ;

    Cİsco 2960 Cihazına konsol aracıyla ip tanımlaması nasıl yapabilirim.

    Teşekkürler

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok