Cisco Switch SRR-Queue Bandwidth
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Switch SRR-Queue Bandwidth

Öncelikle forum'a az önce kayıt oldum ve Türkçe bu tür içeriğe ulaşmamızı sağladığı için emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. Sıkıntıma gelince ; Şirketimiz içerisinde geniş ama düzensiz bir network yapısı

  1. #1
    vdursun isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    2

    Question Cisco Switch SRR-Queue Bandwidth

    Öncelikle forum'a az önce kayıt oldum ve Türkçe bu tür içeriğe ulaşmamızı sağladığı için emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.

    Sıkıntıma gelince ;

    Şirketimiz içerisinde geniş ama düzensiz bir network yapısı kurulu. Tek bina içerisinde iki site varmış gibi hizmet veriyor durumdayız.


    -------------------------------------------------------

    Birinci site : Internal Network(Şirket personeli bilgisayarları, sunucularım, ve bunların internete çıkışı gibi işleri gören yapım)

    Yaklaşık 60 Client ve 8 Server

    -------------------------------------------------------

    Diğeri ise şirket bünyesinde bizden geçici olarak hizmet alan müşterilerimiz
    (Sürekli kurulan ve dağıtılan bir yapı düşünebilirsiniz bir kaç gün hizmet alınıyor ve yeni müşteri geliyor talebine göre hizmet artık yenisine veriliyor. Talep edilen internet hızı, bağlantının dağıtılacağı bilgisayar adedi vb istekler farklılık gösterebiliyor)

    Client Sayısı 300 ü bulabiliyor.

    -------------------------------------------------------
    Şimdi benim elimde managed switchler var. Öncelikle managed switchleri sadece kitaplarda okudum ama pratikte uğraşmadım. elimde 2MBit LLC Direkt ISP'me bağlantım mevcut. 2 adet sanırım 48 port managed switch var. ISP bağlantısı bina içindeki şafta giriyor ve internal için çalışan switch internal a network oluşturup interneti dağıtıyor. Diğer switch ihtiyaç halinde harici networke zemin hazırlıyor. Şayet hizmet alırlarsa internete de buradan çıkılıyor.

    Bildiğim kadarı ile managed switchlerde internet hızının şekillendirilebilmesi, portların açılıp kapatılabilmesi birden çok VLan oluşturabilmek gibi yetenekler var. sizce ben bunları kullanmalıyım kullanmalıysam hangi yapı bana uygun olacaktır. İhtiyaç durumunda sistemime yeni donanımlar ekleyebilirim.

    *Zamanınızı ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.


    Hürmetler

  2. #2
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    Switchlerde 2 adet vlan olusturun , biri sizin kullanıcılarınız icin , diğeri guest vlanı. Vlanlar birbirine erişemesin, ancak her ikiside Isp ile olan hattınızdan Isp'ye route edilsin , yani internete eriştirilsin. Hepsi bu.


    Kolay Gelsin
    Konu Orhan ERGUN tarafından (06.01.2009 Saat 21:39 ) değiştirilmiştir.

  3. #3
    Ciscoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    Orhan hocam layer2 de yapamıyoruz değilmi bu olayı?

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    "route edilsin" sözü zaten bu soruya cevap olmuş
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    vdursun isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    2

    Standart

    Cevaplar için çok teşekkür ederim.

    Son olarak kafama bu konu ile ilgili takılan son şey şu ; diğelim iki vlan oluşturdum guest dediğiniz vlan da belli başlı çıkışların internet kullanım hızlarını ayarlayabilirmiyim


    Örneğin müşterim 2Mbit isterse 2Mbit e yada 512 isterse o hıza set edebilme özellikleri varmı bu tür switchlerin.

    İlginize teşekkürler

  6. #6
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    aslında bu ayar router üzerinde rate-limit oluşturularak yapılır ancak switchlerde IOS 12.2(25)

    ve üzeri sürümlerde srr-queue bandwidth komutuyla port bazında ayarlama yapabilirsiniz


    Kod:
    Switch(config)# interface FastEthernet 0/1
    Switch(config-if)# srr-queue bandwidth ?
      limit              Configure bandwidth-limit for this interface
      shape             Configure shaping on transmit queues
      share              Configure shared bandwidth
    şeklindeki komutları kullanabilirsiniz

    Kolay gelsin..

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok