Cisco 3750 Switch, Stack
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3750 Switch, Stack

Merhaba Elimde 3 adet 3750 var 1-3750 48TS-----| Stack 12.1(19)EA1c - SMI 2-3750 24TS-----| Stack 12.1(19)EA1c - SMI 3-3750 48TS-----| Yalnız 12.2(25)SEE2 - IP BASE 3. swicth stacka katılmamakda diretince

  1. #1
    dryphon isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    9

    Unhappy Cisco 3750 Switch, Stack

    Merhaba
    Elimde 3 adet 3750 var
    1-3750 48TS-----| Stack 12.1(19)EA1c - SMI
    2-3750 24TS-----| Stack 12.1(19)EA1c - SMI
    3-3750 48TS-----| Yalnız 12.2(25)SEE2 - IP BASE

    3. swicth stacka katılmamakda diretince ios uyumsuzluğundan olduğunu öğrendim.
    Nasıl bir ios update yapmalıyım ki bu 3 swicth stack olsun.
    ios ları hangi swicthe nasıl bir sırayla yüklemeliyim

    Yardımlarınız için teşekkürler

  2. #2
    Ciscoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    stack nedir?

  3. #3
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    Cisco swleri özel stack kablolar ile stack portlarından bağlayabilirsin.

  4. #4
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    stack için 12.1(14)EA1 ve üzeri İOS ları kullanmanız gerekir BURADAN detaylı bilgi ye erişebilirsiniz ayrıca elimde açıklayıcı bir döküman var onu da BURAYA upload ettim size yardımı dokunacaktır

    Kolay gelsin...
    Konu hakan tarafından (18.12.2008 Saat 13:53 ) değiştirilmiştir.

  5. #5
    burner Guest

    Standart

    Slm;

    switchleri ethernet kablolari ile birbirine bagla, ve birintanesindeki ios i digerlerine copyala...(vlan 1 intlerine herbi switchte ip addresi ver)
    Yada istedigin ios i tftp servere aktar oradan butun switchlere kopyala..

    Iyi gunler

  6. #6
    Ciscoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    Anladım, stack ile port sayısını çoğaltıyoruz.

    - Peki normal port ile trunk yerine stack yapınca kazanılan avantaj nedir (boşa port çıkması dışında)

    - Stack kablolar switch ile beraber gelir mi, gelmiyorsa fiyatı nedir?

  7. #7
    dryphon isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    9

    Standart

    Daha önce ios updati yapmadım.
    3 numaranın ios nu diğerlerine kopyalamak mı iyi yoksa yapmışken son version iosu mu yüklemek daha iyi.
    Birde ben bu işi Cisco Network Assistant dan yapacağım.Bunun bir sakıncası varmı?
    tar dosyalarmı yüklenmeli bin larmı ?

    Biraz çok oldu ama kusura bakmayın.

  8. #8
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    Alıntı Ciscoist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım, stack ile port sayısını çoğaltıyoruz.

    - Peki normal port ile trunk yerine stack yapınca kazanılan avantaj nedir (boşa port çıkması dışında)

    - Stack kablolar switch ile beraber gelir mi, gelmiyorsa fiyatı nedir?
    tek sw gibi görünür. management için tek ip gerekir.
    hız olarak çok fark eder.

    stack kablolar ayrı satılır.

    daha fazla bilgi için
    Catalyst 3750 Software Upgrade in a Stack Configuration with Use of the Command-Line Interface - Cisco Systems

  9. #9
    Ciscoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    Teşekkürler Çağdaş Bey.

  10. #10
    Hidayet Kurtulmuş isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    110

    Standart

    Stack hakkında güzel paylaşım teşekkürler.
    Konu Hidayet Kurtulmuş tarafından (18.12.2008 Saat 16:35 ) değiştirilmiştir.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok