Cisco 3750 Switch, Stack - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3750 Switch, Stack

stack kablolar kac gbps idi, 32 mi? sanirim size boyle bir hiz sunuyor.. ayrica cna ile ios atmaya kasmana gerek yok. masaustune ios'i indir, tftpd32.exe dosyasini calistir. daha sonra switchlerde

  1. #11
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    stack kablolar kac gbps idi, 32 mi? sanirim size boyle bir hiz sunuyor.. ayrica cna ile ios atmaya kasmana gerek yok. masaustune ios'i indir, tftpd32.exe dosyasini calistir. daha sonra switchlerde archive download-sw /overwrite tftp://bilgisayar-ip komutunu ver.. bir iki dakikada ios'i tftp ile switchlere atmis olursun..

  2. #12
    GNZ Guest

    Standart

    Selam,
    evet, stack yapı switchler arası 32 Gb bağlantı hızı sağlar.

  3. #13
    Ciscoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    sağlam hız gerçekten

  4. #14
    dryphon isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    9

    Standart

    1-3750 48TS-----| Stack 12.1(19)EA1c - SMI
    2-3750 24TS-----| Stack 12.1(19)EA1c - SMI
    3-3750 48TS-----| Yalnız 12.2(25)SEE2 - IP BASE

    1 ve 2 ye 3 numaranın iosunu kopyalarsam bir sorun çıkarmı?

  5. #15
    burner Guest

    Standart

    Slm;

    eger suportta bir sorun yoksa 3. yu --> 1 ve 2 ye copyala...

    Iyi gunler

  6. #16
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    Stach kablosunun 32 gbit desteklemesini arkadaslar , switch toplam hızını 32 ye cıkarır gibi algılayabilir , bu sekilde olmadığını destekleyebildiğini , sonucta switch'in uplinki kadar hızla çalışabildiğimizi hatırlatmak istiyorum.

  7. #17
    dryphon isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    9

    Standart

    Bütün ioslarımı 12.2(35)SE5 kadar yükseltim stack sorunum kalmadı.

  8. #18
    Ciscoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    bilgilendirme için teşekkürler, stack yapıda stp çalışır mı peki? yani standby a alınan hat oluyor mu stack de?

  9. #19
    dryphon isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    9

    Standart

    Konu hakkında bilgim yok.
    Tahmin yürüterek stack kablosundan yapılmışsa portları uyarıyor.sanırım kapatıyorda.
    gerçekte ne oluyor onu bilmiyorum.
    Aslında benim bunula ilgili bir sorunum var.
    2950 ile 3750(stack) leri arasında vlan geçirmem gerekti ama portları açmıyor.
    Konu dryphon tarafından (05.01.2009 Saat 13:35 ) değiştirilmiştir.

  10. #20
    Kaya ATABEY isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    61

    Standart

    Alıntı Ciscoist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım, stack ile port sayısını çoğaltıyoruz.

    - Peki normal port ile trunk yerine stack yapınca kazanılan avantaj nedir (boşa port çıkması dışında)

    - Stack kablolar switch ile beraber gelir mi, gelmiyorsa fiyatı nedir?

    Stack kabloları bayağı pahalı kabaca 100 dolarla 250 dolar arası diyebilirim. Demin baktım extreme switch stack kabloları 100 150 dolar aralığında 36 gbps hız sağlıyor. Ayrıca normal porttan trunk yaptığın zaman cpu kullanımı ve switch içersinde bandwidth kullanımı bayağı kötü etkiliyo backbone'u.
    Konu Kaya ATABEY tarafından (06.01.2009 Saat 12:55 ) değiştirilmiştir.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok