VLAN, Network Erişimi Sınırlama
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
VLAN, Network Erişimi Sınırlama

Merhaba, Aynı network'ü kullanan cihazlarda birbirlerine erişimlerini tek taraflı sınırlamam gerekiyor. Örneğin 2 grup ele alalım. 1. Grup 2 gruba ulaşabilsin fakat 2 grup, 1. gruba ulaşamasın istiyorum. Vlan ve

  1. #1
    errkaan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    4

    Standart VLAN, Network Erişimi Sınırlama

    Merhaba,

    Aynı network'ü kullanan cihazlarda birbirlerine erişimlerini tek taraflı sınırlamam gerekiyor.
    Örneğin 2 grup ele alalım.
    1. Grup 2 gruba ulaşabilsin fakat 2 grup, 1. gruba ulaşamasın istiyorum.

    Vlan ve cisco swichler konusuna yeni başlangıç yaptım. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?

    İlginize teşekkür ederim,

  2. #2
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    Selamlar;

    vlanları oluşturdunuz mu yoksa henuz router' da herhangi bir tanım yapmadınız mı bundan başlayalım sırasıyla diğer işlemleri yaparız

  3. #3
    errkaan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    4

    Standart

    Selam, Yanlış birşey yapmak istemediğim için tanımlama yapamadım.. Yardımlarınız için teşekkür ederim..

  4. #4
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    ilk olarak router içinde kaçtane vlan oluşturmak istiyorsanız o kadar sub-interface oluşturucaksınız...

    ŞURAYA upload ettiğim dökümanlara bakın, işinize yaramazsa beraber yaparız

  5. #5
    errkaan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    4

    Standart

    Teşekkür ederim Hakan bey, dökümanları inceleyip bilgi vereceğim.

  6. #6
    errkaan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    4

    Standart

    Selam,
    Vlan oluştururken aşağıdaki hataları alıyorum. Komutlar mevcut görünüyor. "?" ile bakıyorum, ama bir türlü database'e vlan 10 u ekliyemedim.. Yardımcı olabilirmisiniz.

    Vty-0#configure
    Vty-0(config)#vlan database
    Vty-0(config-vlan)#vlan 10 name yonetim
    % Incomplete command.
    Vty-0(config-vlan)#


    Vty-0#conf t
    % Incomplete command.
    Vty-0#


    Vty-0#configure
    Vty-0(config)#vlan 10
    ^
    % Invalid input detected at '^' marker.
    Vty-0(config)#

  7. #7
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    Switch#conf t
    Switch(config)#vlan 10
    Switch(config-vlan)#name ciscotr
    Switch#sh vlan

    VLAN Name Status Ports
    ---- -------------------------------- --------- -------------------------------
    1 default active Fa0/1, Fa0/2, Fa0/3, Fa0/4
    Fa0/5, Fa0/6, Fa0/7, Fa0/8
    Fa0/9, Fa0/10, Fa0/11, Fa0/12
    Fa0/13, Fa0/14, Fa0/15, Fa0/16
    Fa0/17, Fa0/18, Fa0/19, Fa0/20
    Fa0/21, Fa0/22, Fa0/23, Fa0/24
    Gig1/1, Gig1/2
    10 ciscotr active
    1002 fddi-default active
    1003 token-ring-default active
    1004 fddinet-default active
    1005 trnet-default active


    şeklinde deneyin

  8. #8
    ayurttas isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    4

    Standart vlan oluşturma

    Vty-0(config-vlan)#vlan 10 name yonetim

    Bu komut eski cihazlar üzerinde sorun çıkarmaz faka yeni cihazlarda önce vlan oluşturulup sonraki komut satırında isim verilir.

  9. #9
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    #vlan database
    (vlan)#vlan 10 name yonetim ya da ,


    #vlan database
    (vlan)#vlan 10
    (vlan)#name yonetim

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok