Cisco 2960 Switch
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 4 Sayfadan 1. Sayfa 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 31 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 2960 Switch

Arkadaşlar merhaba sizlerın engın bılgılerınıze dayanarak Cisco Catalyst 2960 Switch 'e nasıl sıfırdan kurulum yapılır ogrenmek ıstıyorum. Cisco Catalyst 2960 Switch hakkında bilgim bulunmuyor. bilgiye muhtacım sımdıden tesekkurler.

  1. #1
    volkanadanir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    18

    Standart Cisco 2960 Switch

    Arkadaşlar merhaba sizlerın engın bılgılerınıze dayanarak Cisco Catalyst 2960 Switch 'e nasıl sıfırdan kurulum yapılır ogrenmek ıstıyorum. Cisco Catalyst 2960 Switch hakkında bilgim bulunmuyor. bilgiye muhtacım sımdıden tesekkurler.

  2. #2
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    Cisco Catalyst 2960 Switch 'e consolden cihaza bağlanıp configure terminal kısmına gelin ve ne yapmak istediğinizi yazın lütfen..

  3. #3
    volkanadanir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    18

    Standart

    hakan bey merhaba ben suanda hyperdan makınaya baglantı yaptım sımdı ne yapmam gerekıyor benım amacım network kurmak bana hub gorevı yapsın yeterlı sımdılık

  4. #4
    volkanadanir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    18

    Standart

    Cisco Catalyst 2960 Switch cıhaz suanda resetlı sekıldedır

  5. #5
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    o zaman pek bişey yapmanıza gerek yok..switchleri genelde vlan yapılandırarak networkleri birbirinden ayırmak için kullanırız..

    O zaman sizin yapmanız gereken sadece enable ve telnet şifrelerini vermeniz ve eğer uzaktan ulaşmak isterseniz vlan 1' e ip atamanız..onu da yapmama gerek yok diyorsanız hiç bişey yapmadan takın portları olsun bitsin

    Ama birden fazla network yapıcam diyorsanız ona göre conf yapıcaz

  6. #6
    volkanadanir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    18

    Standart

    o zaman bana Cisco Catalyst 2960 Switch 'te nasıl config yapıcagımı ogretebılırmısınız?

    uzaktan baglantının ne gıbı faydasını gorurum.

  7. #7
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    öncelikle switchi nereye bağlıycaksınız routeramı? kaç tane network oluşturucaksınız?siwtiche sadece bilgisayar mı bağlıycaksınız? bunları soyleyin ona göre bir config yapalım

  8. #8
    volkanadanir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    18

    Standart

    soyle soylıyım
    ılk olarak 20 bılgısayarlık bır network kurucam sadece bılgısayar baglanıcak bırde prınter o okadar onemlı degıl zaten domaın olarak her sey hazır bu cıhazda elımızde verdı degerlendırelım dedım ama kurulumunu buıılmıyorum tabı

  9. #9
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    switchi router'a mı bağlıycaksınız o nu hala soylemediniz, o zaman yapmamız gerekn config farklı olucak
    yani sizin topolojiniz

    ROUTER>>>>>>SWİTCH>>>>BİLGİSAYAR şeklinde mi?

  10. #10
    volkanadanir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    18

    Standart

    aynen oyle

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok