Cisco 4510R Switch, Fiber Port
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 4510R Switch, Fiber Port

Arkadaslar merhaba ben ilk kez cisco kullanıyorm. Soley bir durum oldu. Calistigim yerde bir gunde 10 defa elektrik kesildi. Bu arada cisco zarar gordu sanirim. Elektrik arizasi giderildikten sonra da

  1. #1
    muhabir19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    5

    Exclamation Cisco 4510R Switch, Fiber Port

    Arkadaslar merhaba ben ilk kez cisco kullanıyorm. Soley bir durum oldu.
    Calistigim yerde bir gunde 10 defa elektrik kesildi. Bu arada cisco zarar gordu sanirim. Elektrik arizasi giderildikten sonra da bu sefer internetimiz bir ileri bir geri şeklinde durarak ileleriliyor.
    Metro internet baglantimiz var. Metronun arkasinda cisco 2900 ve onun arkasinda Cisco PIX onun arkasinda da 4510 var. iki farklı lokasyon da 4510 var ve bunlar fiberle birbirine bagli. mesafe yaklasik 4 km. bu konu da yorumu olan var midir?

  2. #2
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    bu tip elektrik problemleri sonucunda bazı cihazlar hasar görebilir..ilk olarak local networkünüzü iyice gözden geçirin, bir elektrikçi çağırarak toprak ölçümü yaptırın, tt ile görüşerek hattı sizin bulunduğunuz yere kadar teste alsınlar sorunsuz ulaşabiliyorlarsa cihazdan kaynaklı problem olabilir

    kolay gelsin...

  3. #3
    muhabir19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    Ustat ayni fiber optik kablo uzerinde telefonda var. Onlarda problem yok fiber optik kablo saglam. A daki 4510 Bdeki 4510 giden kablo problem yok ama ping atınca bir cevap veriyor bir zaman asimi diyor.

  4. #4
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    iki cihazda da cpu durumunu bir kontrol edin bu oran çok yüksekse buna sebep olabilir...Ayrıca hattın bir gidip gelmesi büyük ihtimalle elektrik probleminden ve clock sorunundan kaynaklanır... İki cihaza arasındaki kablonun takılı olduğu portu değiştirip deneyin olmadı slotu değiştirmek zorunda kalabilirsiniz...

  5. #5
    muhabir19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    ustat cpu durumunu felan kontrol edebilecegimiz bir program var mi yada nerden kontrol edecegiz biraz acemiyim sizide yoruyorum ama

  6. #6
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    sh processes

    komutuyla görebilirsiniz

  7. #7
    muhabir19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    fiber optic portlari nasil test edebiliriz. bu switch üzerinde 248 gigabit port var
    8 adet da fier port var

  8. #8
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    switch kendisi açılırken bu testleri yapar ve sorun yoksa error vermeden passed der geçer. açılışta bastığı mesajları takip etmenizi tavsiye ederim.

  9. #9
    muhabir19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    sorunu biraz daha kuculttum galiba ama daha cozemedim. Soyleki:
    4500 ler arasinda ping trafigi duzeldi fakat pix dmz tinde bulunan serverlerda hala pingde tekleme var dogal olarak ta internetimiz gidip geliyor. Sanirim problem pix te ole degil mi Ustadlar...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok