| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Herkese selamlar, elimde bir adet 3560g 24 port switch var. Bu switche webten ve telnet erismek icin vlan1 'e ip tanimladim. Fakat vlan tanimlamalarini yaptiktan sonra bu interface down gozukuyor. (protocol down). Bunu nasil ayaklandirabilirim.Nerede eksiklik veya yanlislik var. Tesekkurler, kolay gelsin. |
| |||
| butun routerlarda yapıyormu bilmiyorum ama 878 routerlarda bulunan 4 port eth. den birtanesi up değilse vlan 1 up down görünüyor yazmamışsınız ama muhtemelen console dan bağlısınız ve vlan 1 e tanımlı portlardan up olan yok. vlan 1 e tanımlı portlardan 1ini up dettihten sonra tekrar denermisiniz.?? ve bize burda sonucu yazınız. |
| ||||
| conf t int vlan 1 ip address 10.10.10.1 255.255.255.0 no shutdown <-- bu komutu girmelisiniz! kendi bilgisayariniza 10.10.10.2 255.255.255.0 ip ve subnetini verin herhangi bir porta takin ve ulasmaya calisin. ayrica asagidakileri de yapsaniz iyi olur. line con 0 password deneme login exit line vty 0 15 password deneme login exit enable secret deneme no enable password son olarak pc i bagladiginiz portun vlan 1 de oldugundan emin olunuz. sh vlan komutu ile inceleyin. no shutdown komutunu vermezseniz yeni sifir bir cisco cihaz her portu down olarak gelir.
__________________ Cisco Certified Network Engineer |
| ||||
| ayrıca kendinizi bağladığınız portun da ışığının yeşil yanıp oturduğundan emin olun. eğer öyle değilse konsoldan kendinizi bağladığınız porta da no shutdown komutu verir. yine cisco cihazlar ilk defa çalışıyorsa sanal interfacelar dahil tüm interface'ler down'dur, up etmek gerekir.
__________________ Cisco Certified Network Engineer |
| |||
| Herkese cevaplari icin tesekkur ederim, zaten vlan1 ustundeki config tamam bir sorun yok, normal VLAN lar tanimladigim zaman buraya ulasamiyorum, mesela 1-6 arasi bir vlan ve vlan1 networkuyle bu portlara taktigim networkler ayni. telnet acmayi birakin zaten vlan1 ip adresine ulasamiyorum, Protocol down olarak gozukuyor, switch networke bagli ve calisiyor, tek ogrenmek istedigim neden protocol down.. tesekkurler. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|