Cisco 3560G Switch, VLAN Konfigurasyonu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3560G Switch, VLAN Konfigurasyonu

Herkese selamlar, elimde bir adet 3560g 24 port switch var. Bu switche webten ve telnet erismek icin vlan1 'e ip tanimladim. Fakat vlan tanimlamalarini yaptiktan sonra bu interface down gozukuyor.

  1. #1
    murat.ugur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    24

    Standart Cisco 3560G Switch, VLAN Konfigurasyonu

    Herkese selamlar, elimde bir adet 3560g 24 port switch var. Bu switche webten ve telnet erismek icin vlan1 'e ip tanimladim. Fakat vlan tanimlamalarini yaptiktan sonra bu interface down gozukuyor. (protocol down). Bunu nasil ayaklandirabilirim.Nerede eksiklik veya yanlislik var.

    Tesekkurler, kolay gelsin.

  2. #2
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,193

    Standart

    hocam vlan 1 e verdiğiniz ip ile hangi pc den telnet yapacaksanız onu aynı network te yapın(direk bağlı). mesela vlan 1 192.168.0.1 /24 ise pc nizde 192.168.0.2 /24 yapın. telnetide açmayı unutmayın.
    Konu AcLMasteR tarafından (12.08.2008 Saat 18:42 ) değiştirilmiştir.
    The day that never comes

  3. #3
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    butun routerlarda yapıyormu bilmiyorum ama 878 routerlarda bulunan 4 port eth. den birtanesi up değilse vlan 1 up down görünüyor yazmamışsınız ama muhtemelen console dan bağlısınız ve vlan 1 e tanımlı portlardan up olan yok. vlan 1 e tanımlı portlardan 1ini up dettihten sonra tekrar denermisiniz.?? ve bize burda sonucu yazınız.

  4. #4
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    conf t
    int vlan 1
    ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
    no shutdown <-- bu komutu girmelisiniz!

    kendi bilgisayariniza 10.10.10.2 255.255.255.0 ip ve subnetini verin herhangi bir porta takin ve ulasmaya calisin. ayrica asagidakileri de yapsaniz iyi olur.

    line con 0
    password deneme
    login
    exit
    line vty 0 15
    password deneme
    login
    exit
    enable secret deneme
    no enable password

    son olarak pc i bagladiginiz portun vlan 1 de oldugundan emin olunuz.

    sh vlan komutu ile inceleyin.

    no shutdown komutunu vermezseniz yeni sifir bir cisco cihaz her portu down olarak gelir.

  5. #5
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    ayrıca kendinizi bağladığınız portun da ışığının yeşil yanıp oturduğundan emin olun. eğer öyle değilse konsoldan kendinizi bağladığınız porta da no shutdown komutu verir. yine cisco cihazlar ilk defa çalışıyorsa sanal interfacelar dahil tüm interface'ler down'dur, up etmek gerekir.

  6. #6
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    vlan 1 i no sh etmeye gerek yok zaten up down olarak görünüyore admin down değil.

  7. #7
    murat.ugur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    24

    Standart

    Herkese cevaplari icin tesekkur ederim, zaten vlan1 ustundeki config tamam bir sorun yok, normal VLAN lar tanimladigim zaman buraya ulasamiyorum, mesela 1-6 arasi bir vlan ve vlan1 networkuyle bu portlara taktigim networkler ayni. telnet acmayi birakin zaten vlan1 ip adresine ulasamiyorum, Protocol down olarak gozukuyor, switch networke bagli ve calisiyor, tek ogrenmek istedigim neden protocol down..

    tesekkurler.

  8. #8
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,193

    Standart

    hocam sorun 3 cü katmanda yani. adreslemede sorun..
    The day that never comes

  9. #9
    murat.ugur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    24

    Standart

    baska bir networkte bulunan vlan id sine ip vererek sorunu cozdum, yardimci olmaya calisan herkese tesekkur ederim.

  10. #10
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    nasil yani? farkli bir switch ve onda vlan 1 ip yok mu? hocam vlan 1'lere ip vermezsen trunk bilgileri tasinmaz. birinde ip var digerinde yok ise bu switchler haberlesemez.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok