| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Merhabalar Benim bir layer 2 cisco ios kullanan switchim var ve yapmak istediğim şey şu 4 adet vlan ım var ve bu vlanların her birine 6 port tahsis edilmis durumda benim istedigim bu vlanlardan herhangi birine ait bir porttan sadece izin verdigim mac adreslerinin kullanabilmesini saglamak Bunu yapıcak komutu bilen varsa benle paylasabilirse sevinirim Teşekkürler |
| ||||
| daha önce burada bahsetmiştik switch üzerinde belirli bir porta sadece belirli bir makina yada makinaların bağlanmasını istiyorsanız yapmanız gereken ilgili porta girerek port security uygulamak misal; Switch(config)#interface fastEthernet 0/1 Switch(config-if)#switchport port-security maximum 1 Switch(config-if)#switchport port-security mac-address h.h.h şeklinde fastethernet 0/1 portuna sadece belirlediğiniz mac adrresli kişinin bağlanmasını sağlayabilirsiniz, bu yöntem genelde switchlere hub bağlanması engellenmek istediğinde kullanılır..Bir diğer yöntemde şu şekildedir Switch(config)#mac-address-table static h.h.h vlan 2 interface fastEthernet 0/1 komutuyla switchin mac-address tableına static olarak mac addresei atamanızdır, normalde mac adressleri her 300 sn' de bir tabledan silinir lakin siz static olarak atarsanız belirlediğiniz vlanda belirlediğiniz mac addressli makina/makinalar çalışıcaktır kolay gelsin... |
| |||
| Bizim kullandigimiz switch allied telesyn cisco cli komutlarinin cogu kullanilabiliyor olmasina ragmen bazilarinda sorun veriyor switchin manualini ekte gönderdim acaba bizim switchde nasil bir ayar yaparak bunu sağlıyabiliriz yardımcı olabilicek olan varsa sevinirim Teşekkürler |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|