Switch'teki Aktif Portları Görme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Switch'teki Aktif Portları Görme

Switch üzerindeki aktif port sayısı -------------------------------------------------------------------------------- merhaba arkadaşlar, switchlerin üzerindeki aktif kullanılan port saysını nasıl öğrenebilirim? tşk. hangi komutla?

  1. #1
    reji2000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    2

    Standart Switch'teki Aktif Portları Görme

    Switch üzerindeki aktif port sayısı

    --------------------------------------------------------------------------------

    merhaba arkadaşlar, switchlerin üzerindeki aktif kullanılan port saysını nasıl öğrenebilirim? tşk.
    hangi komutla?

  2. #2
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    2960#sh int summary

    *: interface is up
    IHQ: pkts in input hold queue IQD: pkts dropped from input queue
    OHQ: pkts in output hold queue OQD: pkts dropped from output queue
    RXBS: rx rate (bits/sec) RXPS: rx rate (pkts/sec)
    TXBS: tx rate (bits/sec) TXPS: tx rate (pkts/sec)
    TRTL: throttle count

    Interface IHQ IQD OHQ OQD RXBS RXPS TXBS TXPS TRTL
    ------------------------------------------------------------------------
    * Vlan1 0 0 0 0 1000 2 2000 1 0
    * FastEthernet0/1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    * FastEthernet0/2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    * FastEthernet0/3 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/4 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/5 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/6 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/7 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/8 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/9 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/10 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/11 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/12 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/13 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/14 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/15 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/16 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/17 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/18 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/19 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/20 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/21 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/22 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/23 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    FastEthernet0/24 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    * GigabitEthernet0/1 0 0 0 0 1000 2 3000 3 0
    GigabitEthernet0/2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
    NOTE:No separate counters are maintained for subinterfaces
    Hence Details of subinterface are not shown

  3. #3
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    sh ip int brief

    komutuyla da öğrenebilirsiniz

  4. #4
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Arrow

    ancak sh ip int bri sadece o an port up veya down ise onu gösterir. bir diğer yöntemse sh int interface-id gibi bir komutla interface'dan ne kadar süredir paket geçip geçmediğinize bakmanızdır (last never).. eğer uzun süredir paket geçmiyorsa kimse o portu kullanmıyordur eğer down ise ancak en son paket kısa bir süre önce geçmişse adam bilgisayarını kapatmış çıkmıştır. bu portu boş sayamazsınız

  5. #5
    reji2000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    2

    Standart

    cevaplarınız için teşekkürler, benim öğrenmek istediğim, kaç tane portun o an aktif olduğu ? Şirketimizde 6500 serisi 4-5 modulu olan switchler var, anlık olarak kaç portun aktif sayısını öğrenmek istiyorum.

  6. #6
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    port sayısını veren bir komut olacagini sanmiyorum



    sh interface status | in connected

    dersen suan up olanlari listeler.

    ama sayısını alamassın sanıyorum.

  7. #7
    e-mky Guest

    Standart

    akadaşlar zaten en üstdeki komut sh int sumary

    yeterli sanırım. bütünportları listelemiş.

  8. #8
    jojopachaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    65

    Standart

    up down larına baksanda anlıyabilirsin

  9. #9
    princelingtr Guest

    Standart

    Alıntı root Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ancak sh ip int bri sadece o an port up veya down ise onu gösterir. bir diğer yöntemse sh int interface-id gibi bir komutla interface'dan ne kadar süredir paket geçip geçmediğinize bakmanızdır (last never).. eğer uzun süredir paket geçmiyorsa kimse o portu kullanmıyordur eğer down ise ancak en son paket kısa bir süre önce geçmişse adam bilgisayarını kapatmış çıkmıştır. bu portu boş sayamazsınız
    hocam ben bu kodu kullandım ama çalıştıramadım
    sh int interface-id

    bende port üzerinden en son ne zaman tarfik geçmiş ne zaman kesinti olmuş bunları öğrenmek istiyorum
    bu konu hakkında bilgi almak istiyorum....

  10. #10
    princelingtr Guest

    Standart

    Arkadaşlar cewap yok mu ? ?

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok