Cisco 3560 Switch, Metro Ethernet
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3560 Switch, Metro Ethernet

merhaba Cisco catalyst 3560 switch le metro ethernet bağlantısını nasıl yaparız. switch in vlan ayarları nasıl yapılabilir. hp procurve switch için sitenizde bir döküman buldum ama cisco 3560 için bu

  1. #1
    murat.cinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    3

    Question Cisco 3560 Switch, Metro Ethernet

    merhaba

    Cisco catalyst 3560 switch le metro ethernet bağlantısını nasıl yaparız. switch in vlan ayarları nasıl yapılabilir. hp procurve switch için sitenizde bir döküman buldum ama cisco 3560 için bu vlan ve port ayarları nasıl yapılır. Eğer bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar varsa , ilk kez metro ethernet bağlantısı yapacağız yardımcı olursanız seviniriz.

    kolay gele

  2. #2
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart merhaba

    cisco nun 3560 serisi için önemli bir metor ethernet konfigurasyon farkı yok site içerisinde yanlış hatırlamıyorsam G.Shdsl to metro FR to metro başlık sayısı çok fazla oaralarda arkadaşlarımız metro switch konfigurasyonunu detay lı olarak anlatmışlardı.isterseniz tekrar bakın...

  3. #3
    murat.cinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    3

    Standart

    Bi Tanesinin Linkini Atabilirmisiniz Bulamadım Dediğiniz Konuları

  4. #4
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

  5. #5
    murat.cinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    3

    Standart

    TELEKOM UN VERDİĞİ IP 212.*.*.82 BU VE YİNE TEKOMUN VERDİĞİ VLAN İD 103 ELİMİZDEKİ CİHAZDA CISCO CATALYST 3560 8 PORT VAR; MODEMİ KONFİGÜRE ETMEK İÇİN TAM OLARAK YAZACAĞIMIZ KOMUTLARI YZARSANIZ MİNNETTAR KALIRIM.

    interface GigabitEthernet1/2 ( BURDAKİ 1/2 ANLAMI NE)
    switchport trunk encapsulation dot1q
    switchport mode trunk

    interface GigabitEthernet1/3 ( BURADAKİ 1/3 ÜN ANLAMI NE)
    switchport access vlan 10 (BURADAKİ 10 UN ANLAMI NE)
    switchport mode access

  6. #6
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    modem ???...................

  7. #7
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    interface xxxxx 1/0
    switchport trunk encapsulation dot1q

    telekomdan gelen fiberi bağladığınız port vlan bilgisini tşıyacağı için trunk olmalı
    bir ikincisi telekomun size verdiği vlan ID sini switch üzerinde vlan database ine yazmanız gerekiyor
    switch#vlan dat
    switch#(vlan)vlan xxx (gibi)
    daha sonra test için pc nizi switchin herhangi bir portuna takıp telekomun verdiği ip yi maskıyla birlikte girip test edebilirsiniz gateway olarak telekomun size vereceği bir sonraki hop noktasını girmeniz gerekiyor bu aynı zamanda default rotanızın internete doğru bakan çıkış kapınız olacak.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok