Farklı marka yönetilebilir switchlerde trunk port yapılandırması olmadan birlikte kullanılabilir mi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Farklı marka yönetilebilir switchlerde trunk port yapılandırması olmadan birlikte kullanılabilir mi

Merhaba Yönetilebilir iki farklı switchte(mesela biri cisco diğeri hp yada 3com vb.) aynı vlan var ama trunk bağlantıları yok bu aynı vlana sahip iki switch, söz konusu aynı vlan sahip

  1. #1
    Merc is offline Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    1

    Default Farklı marka yönetilebilir switchlerde trunk port yapılandırması olmadan birlikte kullanılabilir mi

    Merhaba

    Yönetilebilir iki farklı switchte(mesela biri cisco diğeri hp yada 3com vb.) aynı vlan var ama trunk bağlantıları yok bu aynı vlana sahip iki switch, söz konusu aynı vlan sahip portları ile tek bir switch gibi çalıştırılabilir mi?

    Şimdiden teşekürler yanıtlarınız için.

  2. #2
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,186

    Default

    merhaba,

    tek bir switchmiş gibi çalışmaz ama aynı vlan da ( broadcast domainde ) çalışır. aynı switchmiş gibi çalışması için stacking teknolojisi ile birbirine bağlı olması gerekiyor.
    The day that never comes

  3. #3
    mustafabirdal Guest

    Default

    Merhaba,
    Ben de şöyle bir sorun var 1 adet Aruba 3510m switch BB olarak kullanıyorum kenarlarda yine aruba2930f ve cisco 2960x switch ler var. arubalarla arada bir sorun yok fakat cisco larda inconsistent port-type hatası alıyordum cisco üzerindeki portları trunk a çekince sorun düzeldi fakat ping süreleri stabil değil. arubalarda sabit 1ms görürken cisco lara 1 ile 209 ms arası sürekli değişiyor. (NOT: aruba tarafındaki port access) bu sorun neden kaynaklanabilir?

  4. #4
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,186

    Default

    tüm switchlerin aynı spanning tree de olduğundan emin olun. mesela hepsini MST moda çekin. sorun STP hatası gibi duruyor ... switchler arasındaki portları da trunk yapmanızı tavsiye ederim ve sadece kullandığınız vlanlara izin verin. ayrıca cisco tarafındaki portarda DTP yi kapatın
    The day that never comes

  5. #5
    mustafabirdal is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    3

    Default

    öncelikle cevabınız için teşekkürler, backbone a tek switch bağlıyorum spanning tree ne yaparsam yapayım kapatsam dahi ping süreleri çok kararsız.

  6. #6
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,186

    Default

    peki siz bu pingleri switchler arasında mı atıyorsunuz yoksa PC ler arasında mı ? birde wireless bağlantı üzerinden bağlanıp atmıyorsunuz değil mi ? kabaca topolojinizi çizip buraya koyabilir misiniz ?
    The day that never comes

  7. #7
    mustafabirdal is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    3

    Default

    Wireless üzerinden pc ler arası ve pc-bacbone arası atıyorum.

  8. #8
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,186

    Default

    Wireless üzerinden yaptığınız testlerin bu şekilde görünmesi çok normal. ping süreleri değişiklik gösterebilir. çünkü araya Access Point performansıda giriyor, bulunduğunuz ortamdaki wireless ortamının ne kadar temiz olup olmamasıda giriyor. aynı testleri kablo üzerinden yapmayı deneyin daha düzgün sonuçlar alabilmeniz daha yüksek bir ihtimal.
    The day that never comes

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts