back to back vpc
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
back to back vpc

Merhaba ortamımızda 2 adet nexus 9k 2 adet 3k switchlerimiz var 9k lar arasında vpc domain 10 3k lar arasında vpc domain 20 9k lara kat switchleri 3k larada server

  1. #1
    coskun_ist is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    istanbul
    Posts
    18

    Default back to back vpc

    Merhaba ortamımızda 2 adet nexus 9k 2 adet 3k switchlerimiz var

    9k lar arasında vpc domain 10
    3k lar arasında vpc domain 20

    9k lara kat switchleri 3k larada server lar bağlanacak şekilde yapı oluşturduk

    benim sorunum 2 ayrı vpc domain ini birbirine bağladığım zaman ( nexus 3k -nexus 9k arasında) n3k üzerinde portun "BLK " duruma düşmesi

    burda tüm portların aktif olması gerekmiyormu ?


    konfigürasyonum

    interface port-channel998
    description BACKTOBACKVPC
    switchport
    switchport mode trunk
    vpc 998

    interface Ethernet1/47

    description BACKTOBACKVPC
    switchport
    switchport mode trunk
    channel-group 998 mode active
    no shutdown

    interface Ethernet1/48

    description BACKTOBACKVPC
    switchport
    switchport mode trunk
    channel-group 998 mode active
    no shutdown,

  2. #2
    ydev is offline Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    istanbul
    Posts
    42

    Default

    interface port-channel998 altına
    vpc peer-link işlemelisin

  3. #3
    ydev is offline Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    istanbul
    Posts
    42

    Default

    bu şekilde çalışmazsa vpc confiğini gönderirsen hata olup olmadığını kontrol edelim

  4. #4
    coskun_ist is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    istanbul
    Posts
    18

    Default

    Tesekkurler deneyecegim
    topologi resimdeki gibi konfigte bi ustteki givi butun potlar 998 e uye

    Sent from my SM-A500H using Tapatalk

  5. #5
    coskun_ist is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    istanbul
    Posts
    18

    Default

    merhaba
    peer link domain peer leri arasında girili olduğu için 2. ci girmeye izin verdirmiyor.
    aslında sorun sho vpc consisterche inter vlan 998 dediğimde 2. 3k üzerinde o interface gözükmüyor
    ve 3klardan birine erişim yok

  6. #6
    ydev is offline Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    istanbul
    Posts
    42

    Default

    kardeş aşağıdaki linkte confiği kendi yaptığın vpc confiği ile karşılaştırabilirsin birde stp bpdu olup olmadığınıda kontrol etmelisin


    Configuring Back-to-Back vPCs on Cisco Nexus Switches - NetCraftsmen

  7. #7
    ydev is offline Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    istanbul
    Posts
    42

    Default

    ayrıca nx-os versiyonlarınıda kontrol edin
    buq olup olmadığınıda kontrol edebilirsiniz cisconun buq Checker adresinden

  8. #8
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,176

    Default

    vpc configlerini paylaşabilir misiniz ? vpc peer keepalive nerede ?
    The day that never comes

  9. #9
    coskun_ist is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    istanbul
    Posts
    18

    Default

    Yardimlariniz icin tesekkur ederim biraz gec cevap verdim konfigi yeniden tanimlayip ios upgrade sonrasi cozuldu sorunum

    Sent from my SM-A500H using Tapatalk

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts