vtp problemi hk
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
vtp problemi hk

Merhaba, 2960-S serisi switchlerde vtp konfigürasyonunu yapılandırdırdım.Bir switch de oluşturduğum vlan lar diğer switch ile güncelleme yapmıyor. vtp şifresi, domain name, versiyon (2), mode (server) kontrol ettim uplink bağlantılarının trunk

  1. #1
    yakaza is offline Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    55

    Default vtp problemi hk

    Merhaba,

    2960-S serisi switchlerde vtp konfigürasyonunu yapılandırdırdım.Bir switch de oluşturduğum vlan lar diğer switch ile güncelleme yapmıyor.

    vtp şifresi, domain name, versiyon (2), mode (server) kontrol ettim uplink bağlantılarının trunk olup/olmadığını kontrol ettim.

    Sorun nerededir acaba, gözden kaçırdığım nokta nedir ?

  2. #2
    gkhn is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    7

    Default

    trunk baglantilarin native vlan'lari ayni mi?

  3. #3
    yakaza is offline Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    55

    Default

    native vlanda değişiklik olmadı default olan 1

  4. #4
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,176

    Default

    vtp server ve vtp client larınızda ki domain ve pssword kontrolü yaptıktan sonra revision number a dikkat edin server tarafındakileri revision number daha yüksek olmalıdır. clientlerdeki revision numberi vtp modunu transparent a alıp tekrar client e alarak sıfırlayın. sonra vtp server e 1 adet vlan ekleyip deneyin
    The day that never comes

  5. #5
    Hypnotic is offline Co Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    768

    Default

    Selam,

    Kriz anında hızlı çözüm olarak bu gibi durumlarda, tüm switchleri (server hariç) client moda alın. Herşeyin sorunsuz çalıştığına emin olduktan sonra tekrar tüm switchlerde vtp yapılandırmasını konfigüre edin.

    kolay gelsin.

  6. #6
    yakaza is offline Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    55

    Default

    merhaba,
    sorun kendiliğinden çözüldü, çalışıyor şuan.

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts