| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Merhaba Arkadaşlar, Forumunuzla yeni tanıştım. Anadolu ticaret meslek liisesi bilgi işlem bölümü mezunuyum. Bilişim sektörüne karşı büyük bir sempati ve istek beslememe rağmen üniversite eğitimimi farklı bir alanda yapmak zorunda kaldım ve şu andada dış ticaret dalında çalışıyorum. Lakin artık herzaman yapmak istediğim bilişim işine girmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. Yaşım 25, bu yaştan sonra üniversitelerin ilgili bölümlerine girip diploma almak bana çok uzak görünüyor. Bu yüzden MCSE ve CCNA eğitim programlarına yönelmeye karar verdim. Lakin ilk olarak hangisine devam etmeliyim? BT eğitim ve İTÜ yü eğitimi alabileceğim yerler olarak seçtim. Sizlerinde değerli yönlendirmelerinizi bekliyorum. Bu arada forumunuz gerçekten dopdolu, başarılarınızın devamını diliyorum. |
| ||||
| Cisco bu işte daha önde gittigi için önce CCNA,sonra MCSE diyorum,ama ikiside şart gibi sanki
__________________ Zindanı kabul ederiz ama zilleti asla!Bize zulüm etmek belki mümkündür ama bizi küçültmek asla! Konu korhanaydın tarafından (04-03-2008 Saat 02:10 ) değiştirilmiştir.. |
| ||||
| Alıntı:
Bana sorar isen, birincisi buradan bakildiginda cok genc birisine benziyorsun..Once ne olacagina karar ver networkcu mu ? system cimi? ikisi icinde Unix i sec bence..MCSE yide unut sertifica olarak(bak sertifica olarak diyorum yanlis anlasilmasin) sana verecegi birsey yok.....Cunku herkeste mcse var ![]() Sana ogudum su eger bir Operating System ogreneceksen unix i sec , ve ondan sonra cisco hikaye gibi gelir sana hem networking yonunden, hem security yonunden , hemde command(bir iki parmak command yazmak var birde 10parmak (100wpm) yazmak var) yonunden...Unutmaki herseyin temelinde C ve Unix yatar.. hicbirsey bilmiyorsan unix uzerine, gencsin ve cok zamanin var indir bir unix freeBSD(http://www.freebsd.org/where.html) mesela ve kurmaktan basla ve kendini gelistir kendi kendine ogrenebilirsin emin ol,..insanin kendinden iyi ogretmeni olamaz,...tabiki takildigin yerler olacaktir, eee internet buyuk bir deniz arastir sorunun cevabi orada biryerde emin ol, yeterki sen iste.... sertifica olarakta McSe degil, Sun Solaris sertificasini tavsiye ederim(http://www.sun.com/training/certific...laris/scsa.xml) yillik gelirleri icinde interneti arastirabilirsin...ucu arasindaki siralama enson biryerde gormustum..tabiki tecrube derecesi esit oldugunu dusun ucu acisindan.. 1.Unix admin 2.Cisco 3.Microsoft Admin bir C, GNU, Perl ---->Unix Ama yinede sana kalmis birsey.. Kendinize iyi bakin |
| ||||
| Alıntı:
MSCE+CCNA hocam bu ikisini bilmende yarar var |
| |||
| root fikirlerim aynen senin gibi ama ben biraz tersini yapıcam. ciscoda uzmanlaştıkdan sonra linuz sisyem yönetici olmayı düşünüyorum bu konuda ne yapmalıyım . linux eğitimlerinmi almalıyım önerin nedir. eğer linux sistem yöneti olmak için hangi sunu mimamrisini bilmek gerekiyor linuxda redhat centos ???
__________________ CCNA Eğitim Bitti, sınava Az Kaldı. CCNP Eğitim Devam Ediyor. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|