Router Username / Password Sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Router Username / Password Sorunu

arkadaşlar merhaba, Bildiğinizi üzere 0 cisco routerlarda varsayılan username ve password cisco. routera ilk girdiğimizd eger username ve passwordu değiştirmezsek güvenlik nedeni ile cisco kendini kitliyor. Dolayısı rommon modda açmak

  1. #1
    ymuhendis83 is offline Member
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    39

    Default Router Username / Password Sorunu

    arkadaşlar merhaba,

    Bildiğinizi üzere 0 cisco routerlarda varsayılan username ve password cisco. routera ilk girdiğimizd eger username ve passwordu değiştirmezsek güvenlik nedeni ile cisco kendini kitliyor. Dolayısı rommon modda açmak zorunda kalıyoruz. Fakat benim çözemediğim olay ilk cisco/cisco olarak giriş yapıp username ve passwordu değiştiriyorum. Bunda sorun yok .Fakat her routera baglandıgımda username ve password soruyoz. Bazı routerlarda bunu sormuyor. Routera girdigimizde username/password sormasın. Direk baglansın sadece enable password sorsun. Bunu nası saglayabiliriz. şimdiden teşekkür ederim...

  2. #2
    tcos is offline Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Heilbronn
    Posts
    92

    Default

    Merhaba Mübarek,

    illada password olmasin diyorsan

    line con 0
    no login


    dene.

  3. #3
    ymuhendis83 is offline Member
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    39

    Default

    eyvallah üstad. teşekkür ederim.

  4. #4
    serkansgrl is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    12

    Default

    ))))))))

  5. #5
    tugay06 is offline Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Posts
    5

    Default Router giriş ve enable girişi şifreleme

    merhaba ,router cisco 800 var bunu sanal ortamda değil fiziksel gerçek ortamda çalışan cihaza yapacağım ve bu değiştirmek istediğim şifre telnet şifresi ve telnet üzerinden bağlanabiliyorum sadece
    routera ilk girildiğinde
    user:aaa
    passs:bbb
    enable:ccc
    ben bu ilk girişteki şifreyi değiştirmek istiyorum ve baya uğraştım tüm dökümanlarım kayboldu sürekli de kullanmıyorum. yardımcı olabilen var mı?

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts