Cisco 888 Router 'da 3G Devre
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Cisco 888 Router 'da 3G Devre

Merhaba Arkadaşlar , Kullandığım router üzerinde 2 tane default route var , birincisi firewall a yönlendiriliyor , ikincisi router üzerindeki gshdsl dialer1 interface ine . Firewall internet devresi kesildiğinde track

  1. #1
    max331 is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    26

    Default Cisco 888 Router 'da 3G Devre

    Merhaba Arkadaşlar ,
    Kullandığım router üzerinde 2 tane default route var , birincisi firewall a yönlendiriliyor , ikincisi router üzerindeki gshdsl dialer1 interface ine . Firewall internet devresi kesildiğinde track down oluyor ve default route dialer1 olarak değişiyor. Bunlara ek olarak cisco router a 3G interface ekleyeceğim ama
    "ip nat inside source list 110 interface Dialer2 overload" komutunu ekleyemediğim için aşağıdaki gibi bir ifade kullanacağım , devreler yoğun olduğundan test yapamıyorum , sorun yaşarmıyım ?


    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.22.15.1name Firewall track 10
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer1 10 name ISP_1_GSHDSL
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer2 100 name ISP_2_3G
    !
    ip nat inside source list 110 interface Dialer1 overload
    ip nat inside source list 111 interface Dialer2 overload
    !
    access-list 110 permit ip 10.22.15.0 0.0.0.255 any
    access-list 111 permit ip 10.22.15.0 0.0.0.255 any
    !

  2. #2
    5LoTh is offline Administrator
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    392

    Default

    dialer 1e de bir track yapsanız sadece dialer2 ye metric koysanız daha sağlıklı olur.

  3. #3
    max331 is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    26

    Default

    Quote Originally Posted by 5LoTh View Post
    dialer 1e de bir track yapsanız sadece dialer2 ye metric koysanız daha sağlıklı olur.
    Yanıtınız için teşekkür ederim , dediğiniz gibi yapılandırıp deniyeceğim fakat aynı ip bloğu için yazdığım access list sorun yaratmayacak mı ? o konuda tereddüt ettim.

  4. #4
    5LoTh is offline Administrator
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    392

    Default

    diğer türlü olmaz zaten tek bir listi bir tane interface e overload edebilirsiniz. diğer türlü yapmaz zaten.

  5. #5
    nfkengineer is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    108

    Default

    Track yaparken icmp echo kullanıyorsanız. Next-hop un ping e açık olduğundan emin olun hocam, Bir ara başıma gelmişti

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts