Hairpin NAT ve Loopback
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
Like Tree1Likes
Hairpin NAT ve Loopback

Merhaba, Örnek olarak dışarıdan bizim alan adımız olan example.com' a ulaşmak istediğimizde NAT lar doğru şekilde çalışıp local'de bulunan web servera ulaşıyor ve sayfa görüntüleniyor. Fakat local de bulunan makinalardan

  1. #1
    Lamireh is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    20

    Default Hairpin NAT ve Loopback

    Merhaba,

    Örnek olarak dışarıdan bizim alan adımız olan example.com' a ulaşmak istediğimizde NAT lar doğru şekilde çalışıp local'de bulunan web servera ulaşıyor ve sayfa görüntüleniyor. Fakat local de bulunan makinalardan example.com'a ulaşmak istediğim de yanıt alamamaktayım. Bunun için genellikle yazılardan Hairpin Nat veya Loopback ile ilgili olduğu sonucunu çıkardım. Bunlardan hangisi benim sorunumu çözebilir ve routera nasıl bir ekleme yapmam gerekir?

  2. #2
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Router'a example.com icin statik dns girdisi yapabilirsin bu girdi ip olarak sunucunun private ip adresini isaret etmeli. Hostlarin ilk dns tercihi router olsun onada forwarder olarak bsska dns girersin.
    Bosuna nat yapmaktan iyidir.
    MCyagli likes this.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  3. #3
    MCyagli is offline Administrator
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Corum - Turkiye
    Posts
    565

    Default

    Merhaba


    Client sayısı az ise,

    Client lar üzerindeki HOSTS dosyasını Editleyin.

    Example.com = 192.168.1.100 gibi.



    Client sayısı fazla ise ve Domain ORtamında iseniz ( Microsoft )

    Group POlicy ile HOSTS Dosyasını Client lara gönderebilirsiniz.

    Bununla ilgili Script ler kesin vardır.
    Mehmet Ceyhan YAĞLI
    I learn, I teach

    www.mcyagli.com

  4. #4
    Lamireh is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    20

    Default

    Merhaba,

    Client sayısı çok ve ortamda linux makinalarda mevcut olduğundan domain ortamı yok.

    Müsait bir zamanda Nexus'un önerdiğini deneme yapıcam.

    Basit bir ev tipi routerda default olan bu özellik bizim cisco routerımızda neden bu denli karmaşık anlayamadım

  5. #5
    Lamireh is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    20

    Default

    Merhaba,

    3 Aydır denemeler yapıyorum aşağıdaki gibi web sunucusuna ve dns servera ait girdiler ekliyorum. Fakat aynı şekilde ofis dışından Example Domain ve xxx.example.com gibi subdomainlerine ulaşırken, ofis içinden hiç bir şekilde görüntüleyemedim. Aşağıdaki satırlardan hariç eklemem gereken farklı bir satır var mı? veya atladığım biryer var mı?

    ip domain lookup source-interface GigabitEthernet0/0
    ip domain name ns.x.x
    ip host example.com 192.168.1.237
    ip host Example Domain 192.168.1.237
    ip host xxx.example.com 192.168.1.237
    ip name-server 192.168.1.227
    ip name-server 4.2.2.2
    ip name-server 8.8.8.8

    Config dosyam aşağıdaki gibi;

    #9649132 - Pastie

  6. #6
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Dostum "ip dns server" eklemelisin. Aksi halde router DNS server olduğunu nerden bilecek .
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  7. #7
    Lamireh is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    20

    Default

    Kusura bakmayın eski config paylaşmışım şu anda düzelttim. "ip dns server" mevcut configde var.

  8. #8
    Lamireh is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    20

    Default

    Access host by dns hostname behind cisco router - Cisco | DSLReports Forums

    böyle bir bilgi buldum böyle birşey olmayacağı host dosyasına eklenmeli tarzında sizce doğrumudur

    pes edicem artık 6 ay oldu bu sorunu yaşayalı neden olduğunu anlayamadım

    yardımcı olursanız çok sevinirim

  9. #9
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Olması gereken minimum yapılandırma bu .

    ip dns server
    ip domain-lookup
    ip name-server 95.175.39.40
    ip name-server 95.175.39.39

    ip host asdf 192.168.1.237
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  10. #10
    Lamireh is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    20

    Default

    Merhaba sorun devam ediyor bu şekilde çözüm bulamadım.

    Ofis içerisinden dış ip ile işlem yapmamı sağlayacak başka bir girdi olabilir mi?

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts