Cisco ASR 1001, SSH Erişimi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24
Cisco ASR 1001, SSH Erişimi

Merhabalar, Elimde cisco asr 1001 model router mevcut. Fakat ssh le erişimde bir problem yaşıyorum. SSH ile erişim yapmaya çalıştığım zaman log un da şöle bir mesaj beliriyor. " %AAA-3-ACCT_LOW_MEM_UID_FAIL:

  1. #1
    ciscocuk85 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    28

    Default Cisco ASR 1001, SSH Erişimi

    Merhabalar,

    Elimde cisco asr 1001 model router mevcut. Fakat ssh le erişimde bir problem yaşıyorum. SSH ile erişim yapmaya çalıştığım zaman log un da şöle bir mesaj beliriyor.

    "%AAA-3-ACCT_LOW_MEM_UID_FAIL: AAA unable to create UID for incoming calls due to insufficient processor memory "

    Baya bir araştırdım reboot tan başka bir çözüm göremedim. Reboot etmekte istemiyorum çünkü bağlantının kesintiye uğramasını istemiyorum.

    Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

  2. #2
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    İos downgrade veya upgrade gerekebilir.

    GNS'de bu sorun çok oluyo (bol miktarda ppp, acl, routing protocol ve cef sebebi ile ) restart etsende düzelmiyo bazen . Cihazı silip yeniden koyuyorum. Ancak öyle düzeliyo.

    802.1x kullanıyor musunuz , PPPoe ? Veya VPN ?


    # show pppoe session all çıktısını koyabılır mısınız ?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  3. #3
    ciscocuk85 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    28

    Default

    Merhaba hocam,

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz komutu girdiğim zaman herhangi bir çıktı vermiyor. Vpn, 802.1x kullanmıyoruz. Üzerinde bol miktarda acl ve routing protocol da bulunmuyor. Routing olarak BGP kullanıyoruz. CiscoForum da başka bir cihaz üzerinde böyle bir problem yaşadığı ve reboot ettikten sonra düzeldiğini yazmıştı. Bu sorunu yaklaşık olarak 1 ay önce de yaşamıştk ve uygun zamana denk getirerek reboot etmiştik ve sorun düzelmişti. Ama üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen tekrar bu sorun başladı. Cisco bug toolkit inde herhangi bir çözüm yazmıyor. Dediğiniz gibi ios ile ilgili bir problem olabilir ama bu cihaz gibi 5 tane daha cihaz var ve hiçbirinden böyle bir problem yaşamadık. Sorun yaşamayacağımız anlamına gelmiyor ama hepsi aynı zamanlarda kullanılmaya başladı. İos ( asr1001-universalk9 152-4.S2.bin ) 'in detaylarını ve açıklamalarını incelemek lazım ? Yanlış mı düşünüyorum bilemiyorum ?

  4. #4
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Ben bu tarz bir problemi GNS haricinde hiç yaşamadım. O sebeple net bir şey söyleyemeyeceğim. Ancak çoğu zaman upgrade'ler bu sorunları düzeltebiliyor.

    Ama sadece bu cihzda BGP çalışıyorsa ve sorun sadece bunda oluyorsa BGP üzerine düşünmek daha mantıklı. Çünkü BGP bazen memory tüketebiliyor . Bazen gerektiğinden daha fazla memory'i de kendine rezerv ediyor.

    Show ip route summary | include bytes veya show ip bgp summary | include bytes dersen hangi routing process ne kadar memory tüketiyor görebilirsin.

    Veya buraya show processor memory | include Hold | BGP koyarsan belki somut birşeyler söyleyebiliriz.


    Sorun BGP ise belki daha yeni bir ios'ta bu durum düzeltilmiştir. Veya BGP config'inizi daha sade ve efektif hale getirmeniz gerekebilir. Yapınız nasıl bilemıyorum ama ISP'den sadece default route redist etmesini veya gerekl olan minimum prefixler'i redist etmesini isteyebilirsiniz. Veya inbound(import) policy uygulayabilirsiniz.

    Son bir şey daha söyleyeceğim BGP'ye bir hard reset çekip sonra SSH deneyebilirsiniz
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  5. #5
    ciscocuk85 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    28

    Default

    Hocam tekrar merhaba,

    Bu dediklerini mutlaka deniyecem ama malum bugün arefe ve bayram iznine girdik. Ama bayram dönüşü mutlaka uygulayıp sana da mutlaka bilgisini verecem. İlgin için tekrar teşekkür ederim. Şimdiden iyi bayramlar hocam

  6. #6
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Sanada iyi bayramlar .


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  7. #7
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    bir süre sonra tekrarlanması aklıma dead process leri getirdi #show memory dead lere bir bakın ancak muhtemel IOS kaynaklıdır , support varsa en temizi case ile ilerleyin yoksa tek tek IOS denemek yine risk altına girmek...
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    ciscocuk85 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    28

    Default

    Üstatlar cisco'ya case açtık ama hala dönüş yapmalarını bekliyoruz maalesef.Bende çok merak ediyorum sorunu nasıl çözeceklerinin ama içimden bir his onlar cihazı mutlaka reboot edeceklerdir diye düşünüyorum

  9. #9
    ciscocuk85 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    28

    Default

    Cisco'dan hala case'e dönş yapıp web-ex bağlantısı bekliyoruz. Bu arada bir başka asr 1001 cihazında da aynı problem oldu. Bu ios ile ilgili bir durum gözüküyor. Güncel ios'ler çıkmış muhtemelen upgrade ederek bu sorun çözülecek ama cisco dönüş yapmadan bir şey yapmayacam. Belki başka bir çözüm yolu vardır.

  10. #10
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Ciscocuk85 geri dönüş için teşekkür ederiz
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts