Cisco 828 G.SHDSL
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Toplam 29 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 828 G.SHDSL

Merhabalar; Çalıştığım şirkete G-SHDSL kurmak istiyorum, bunun için Cisco 828 G-SHDSL Router aldım, aşağıdaki gibi de konfig. ettim ama tel. kablosunu G-SHDSL portuna taktığımda bir sonuç alamadım. Yaptığım tüm konfig.ler

  1. #1
    Arifkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    17

    Standart Cisco 828 G.SHDSL

    Merhabalar;

    Çalıştığım şirkete G-SHDSL kurmak istiyorum, bunun için Cisco 828 G-SHDSL Router aldım, aşağıdaki gibi de konfig. ettim ama tel. kablosunu G-SHDSL portuna taktığımda bir sonuç alamadım. Yaptığım tüm konfig.ler aşağıdaki gibi, acaba yanlış veya eksik bir şey mi yaptım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.



    interface ATM0
    no ip address
    no atm ilmi-keepalive
    pvc 8/35 pppoe-client dial-pool-number 1

    interface Dialer0
    ip address negotiated
    encapsulation pppdialer pool 1
    dialer-group 1
    no cdp enableppp pap sent-username [email protected] password sifre123


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Network Konfigürasyonu :
    Ethernet0 10.118.109.222 YES NVRAM up
    ATM0 unassignned YES NVRAM administratively down
    Dialer0 unassignned YES NVRAM up

  2. #2
    Brkyavuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    28

    Standart

    Merhaba,

    Öncelikle shdsl noktadan noktaya mı olacak yoksa username password ile mi ip alacaksın.Eğer noktadan noktaya ise aşağıdaki gibi gayet basit bir konfigürasyon yapabilirsin.

    !
    controller DSL 0
    mode atm
    line-term cpe
    line-mode 2-wire line-zero
    dsl-mode shdsl symmetric annex B
    line-rate auto
    !
    int atm0.1 point-to-point
    ip address x.x.x.x 255.255.255.x
    atm route-bridged ip
    pvc 0/35
    encapsulation aal5snap


    eğer username password ile kullanacaksan da şöyle bir konfigürasyon gerekli

    !
    controller DSL 0
    mode atm
    line-term cpe
    line-mode 2-wire line-zero
    dsl-mode shdsl symmetric annex B
    line-rate auto
    !
    interface ATM0.1 point-to-point
    pvc 8/35
    pppoe-client dial-pool-number 1
    !
    interface Dialer1
    ip address negotiated
    encapsulation ppp
    dialer pool 1
    dialer-group 1
    no cdp enable
    ppp authentication pap callin
    ppp pap sent-username [email protected] password sifre123
    !
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 dialer 1

  3. #3
    Arifkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    17

    Standart

    Merhaba;

    Cevap için teşekkürler, benim router'ım "controller DSL 0" komutunu kabul etmiyor (global ve privilage modda da denedim). Sanırsam bazı cihazlarda uyum sebebiyle DSL değilde ATM ile başlamak gerekiyormuş, peki bu durumda sizce nasıl konfigürasyon yapmak gerekir, yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler...

  4. #4
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,995

    Standart

    Devre ne şekilde onu söylerseniz yardımcı olabiliriz.

    Noktadan noktayamı başka türlü mü ?

  5. #5
    Brkyavuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    28

    Standart

    controller dsl 0 komutunu giremiyorsan cihaz sadece ghdsl olarak tasarlandığı içindir. Bu gibi durumlarda controller dsl 0 altına tanım girmene gerek yoktur.Direk olarak noktadan noktaya ise onunla ilgili yazdığım tanımları eğer vae (username ve password authentication ile erişim sağlama) ise dialer li olan konfigürasyonu atman yeterli olacaktır.

  6. #6
    Arifkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    17

    Standart

    Merhabalar;

    İlginiz için teşekkürler. Vae bağlantı yapacağım yazmayı unutmuşum özür dilerim. O zaman bu durumda vae kısmında DSL 0 'lı bloğu atlıyorum. Peki "interface ATM0.1 point-to-point" kısmınıda dahil edeyim mi dialer blok ile birlikte yoksa sadece dialer'lı blok yeterlimi. Teşekkürler...

  7. #7
    Brkyavuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    28

    Standart

    Aşağıdaki konfigurasyonu girebilirsin

    int atm0
    pvc 8/35
    pppoe-client dial-pool-number 1
    !
    interface Dialer1
    ip address negotiated
    encapsulation ppp
    dialer pool 1
    dialer-group 1
    no cdp enable
    ppp authentication pap callin
    ppp pap sent-username [email protected] password sifre123
    !
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 dialer 1

  8. #8
    Arifkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    17

    Standart

    Tamamdır.

    Dönüş ve önerileriniz için sonsuz teşekkürler...

  9. #9
    Arifkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    17

    Standart

    Tekrar merhaba,

    Konfigürasyonları yaptım ancak hat kablosunu G-SHDSL portuna taktığım zaman sinyal alamadım. Konfigürasyon yapmasaydım bile sinyal almam gerekmezmiydi sizce, hatta sorun yok çünkü telekomdan gelip baktılar, ip config'lere baktığımda Ethernet ve Dialer1 "Up" , ATM0 "down" gözüküyor, bu normal mi. Sizce bu durumda ne yapmalıyım tekrar yardımcı olursanız sevinirim.

  10. #10
    Brkyavuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    28

    Standart

    Normalde konfigürasyon yapmasan bile atm in up/up gözükmesi gerekiyor.Eğer değilse ya telekomun ankastre'ye kadar çektiği hatta , ya da ankastre'den sistem odasına kadar olan bölümde problem vardır. Telekom personelinin bizde problem yok dediğini ben bir çok kez duydum. %90 ında da telekom tarafında çıktı.Bu sebepten dolayı Telekomun saha ekipleri gelsin.Ankastre de ve sistem odasında , hattı kendi cihazlarında buluştursunlar. Ve düzgün bir ölçüm yapsınlar. Çünkü kullandıkları cihazlar daha düşük sinyal seviyelerinde ayağa kalkabiliyor.Bu işlemlerden sonra da olmazsa telekom tarafında rate ayarları ile oynaman gerekiyor.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok