Cisco 828 G.SHDSL - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 29 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 828 G.SHDSL

Merhaba; Dönüş için teşekkürler; Zaten telekomun saha ekibi geldi elinde cihazıyla, hem santralde hemde sistem odasında, kabloyu bizzat kendi cihazına takıp test etti, sorun yok dedi ama kabloyu takınca sinyal

  1. #11
    Arifkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    17

    Standart

    Merhaba;

    Dönüş için teşekkürler; Zaten telekomun saha ekibi geldi elinde cihazıyla, hem santralde hemde sistem odasında, kabloyu bizzat kendi cihazına takıp test etti, sorun yok dedi ama kabloyu takınca sinyal yok malesef, peki rate ayarlarını nasıl yaparım "line-rate auto" diye bir konut okumuştum o şekildemi ?

    Bir sorum daha olacak G-SHDSL portu, ATM int ile mi Dialer ile mi takip edilir.

    Yardımlarınız içn teşekkürler...

  2. #12
    5LoTh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Dec 2011
    Mesajlar
    392

    Standart

    atm down down gözüküyorsa
    ISP nin hizmet aldığı ki o da TT dir onun dslam ında yada portlarında sorun olur.

    hat gelirse atm direk up up olup dialer a IP aldırabilirsin.

    devre numaran belliyse arıza kaydı verebilirsin TT tarafına "modem buluşmuyor" şeklinde.

  3. #13
    Brkyavuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    28

    Standart

    dialer portu sadece ppp authentication yaptığın logical interface'dir.Asıl fiziksel hat atm interface'i dir.Bu yüzden atm interface'in up olması gerekiyor.Dialer hep up/up görünür zaten seni yanıltmasın.Line rate komutu ile rate'i ayarlayabilirsin doğru. mesela line-rate 1024 komutu ile hattın hızını 1mb e çekersin.Ama her cihazda farklı bölümlerde oluyor.Senin cihazı biraz kurcalaman gerekiyor.Ben problemin telekomun santralinde olduğunu düşünüyorum.Hattın sağlıklı analizi gerekiyor.

  4. #14
    Arifkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    17

    Standart

    Değerli görüş ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim...

  5. #15
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,195

    Standart

    Alıntı Arifkaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Network Konfigürasyonu :
    Ethernet0 10.118.109.222 YES NVRAM up
    ATM0 unassignned YES NVRAM administratively down
    Dialer0 unassignned YES NVRAM up
    konfigurasyon hala bu şekilde durmuyor degilmi , port admin down görünüyor
    The day that never comes

  6. #16
    Arifkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    17

    Standart

    Merhaba;

    Evet admin down görünüyordu, ama "no shutdown" ile aktif edince "up" oldu, sağolsunlar sitenizdeki arkadaşların önerileriyle cihazı bağlamayı başardım.

    Şimdi ise sorunum şu bana UDP 5060, TCP 23, TCP 8070, UDP 10000-20000 portlarını açmam söylendi. Bunu access-list yazarak yapmayı düşünüyorum doğru yoldamıyım acaba. Eğer öyleysem access-list'de hedef'i "G-SHDSL" router olarak göstereceğim. Bu port açma konusunda da bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim...

  7. #17
    Brkyavuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    28

    Standart

    Alıntı Arifkaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba;

    Evet admin down görünüyordu, ama "no shutdown" ile aktif edince "up" oldu, sağolsunlar sitenizdeki arkadaşların önerileriyle cihazı bağlamayı başardım.

    Şimdi ise sorunum şu bana UDP 5060, TCP 23, TCP 8070, UDP 10000-20000 portlarını açmam söylendi. Bunu access-list yazarak yapmayı düşünüyorum doğru yoldamıyım acaba. Eğer öyleysem access-list'de hedef'i "G-SHDSL" router olarak göstereceğim. Bu port açma konusunda da bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim...

    Defaultta zaten bütün portlar açıktır.Senin dediğin portları açmak olayı access list yada nat la yapılır. Ya içerdeki bir serveri bu portlardan static olarak nat'larsın yada access list yazarak bu portlar dışındaki portları deny ederek sadece bu portların geçmesini sağlarsın.Senin yapmayı istediğin durum hangisidir ?

  8. #18
    Arifkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    17

    Standart

    Cevap için teşekkürler;

    G-SHDSL'i VOIP için kullamayı düşünüyoruz, bütün portların açık olduğunu ise düşünmemiştim. Peki port açma olayında sadece yazdığım portları "permit" edersem (access-list için tabi) diğer portlar otomatik olarak "deny" e düşer galiba değilmi.

    VOIP hizmeti için sanki NAT daha mantıklımı, siz ne düşünüyorsunuz. NAT yaparken içeriden dışarıya ve dışarıya içeriye konfig. yapmak gerek sanırsam, içerisi için yapacağım konfig şu umarım doğrudur:

    router(config)#ip nat inside source static<İç IP> <Router'ın Dış IP'si (statik)>

    Peki dışarıdan içeriye nasıl konfig yapmalıyım sizce, fikrinizi paylaşırsanız sevinirim, tekrar teşekkürler...

  9. #19
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    Port açma değil port yönlendirme yapmanız gerekiyor.

    x.x.x.x senin dialer ip adresin veya wan ip adresin olsun 192.168.1.10'da voip santral / pbx olsun :


    Önce route-map ile ne yapacağımızı belirleyelim :

    Kod:
    R1 (config) # route-map voip permit 10
                  match ip address PortYon
    Sonra statik nat yapalım :

    Kod:
    R1 (config) # ip nat inside source static 192.168.1.10 x.x.x.x  route-map voip
    En son trafiği belirtelim :
    Kod:
    R1 (config) # ip access-list extended PortYon
                  10 permit tcp any host x.x.x.x any eq telnet
                  20 permit udp any host x.x.x.x range 10000 20000
                  30 permit udp any host x.x.x.x any eq 5060
                  40 permit  tcp any host x.x.x.x eq 8070


    Deneyin bakalım Umarım çalışır...

    Bu işlem için daimi statik ip almanız gerekiyor....

  10. #20
    Arifkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    17

    Standart

    Dönüş ve bilgi için teşekkürler,

    Statik IP aldım ve son konfig.leri girmeden önce bir sorum daha olacak. Dışarıdan (herhangi bir yer) gelen bağlantılar için de ayrıca ilave NAT ve yönlendirme konfig'i gereklimi, teşekkürler...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok