Cisco 887G 3G
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
Cisco 887G 3G

Daha önce soru http://www.ciscotr.com/forum/router/...gurasyonu.html burada sorulmuş ama yanıt çıkmamış.. Aynı sorun bendede var..Cellular interfaceyi dialer 2 ile ilişkilendiremiyorum "dialer-group 2" yazınca "%Remove Dialer Profile Configuration first" hatası alıyorum.. Dialer 2

  1. #1
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default Cisco 887G 3G

    Daha önce soru Cisco Router, 3G Konfigurasyonu burada sorulmuş ama yanıt çıkmamış..

    Aynı sorun bendede var..Cellular interfaceyi dialer 2 ile ilişkilendiremiyorum
    "dialer-group 2" yazınca "%Remove Dialer Profile Configuration first" hatası alıyorum..

    Dialer 2 yi shut edip no dialer 2 diyerek tüm konfigi silip routeri yeniden başlatıp tekrar cellular 0 altında komutu çalıştırmayı denedim ancak aynı hata devam ediyor..

    sh run cıktısı aşağıda,Çözümü bilen var mı?

    Code:
    multilink bundle-name authenticated
    chat-script ets "" "ATDT*99#"TIMEOUT 60 "CONNECT"
    license udi pid CISCO887G-K9 sn FCZ1524C11D
    conf t
    !
    !
    interface Cellular0
     description ### 3g interface ###
     no ip address
     ip nat outside
     ip virtual-reassembly
     encapsulation ppp
     load-interval 30
     dialer in-band
     dialer pool-member 2
     dialer-group 2
    %Remove Dialer Profile Configuration first
     async mode interactive
    !
    interface Vlan1
     ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
    !
    interface Dialer1
     no ip address
    !
    interface Dialer2
     ip address negotiated
     ip accounting output-packets
     ip nat outside
     ip virtual-reassembly
     encapsulation ppp
     dialer pool 2
     dialer idle-timeout 0
     dialer string ets
     dialer persistent
     dialer watch-group 2
     dialer-group 2
     ppp authentication pap callin
     ppp chap refuse
     ppp pap refuse
     no cdp enable
    !
    ip forward-protocol nd
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    !
    ip nat inside source list 101 interface Dialer1 overload
    !
    access-list 101 permit ip any any
    !
    !
    !
    !
    !
    control-plane
    !
    !
    line con 0
     no modem enable
    line aux 0
    line 3    
     no exec
     rxspeed 7200000
     txspeed 5760000
    line vty 0 4
     login
     transport input all
    !
    end

    konfig bu şekilde

  2. #2
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Merhaba bu konuyu okuyabilir misin ?

    Dialer kullanmadan da çalışması mümkün.

    Cisco 888 3G Konfig
    Last edited by Nexus; 03.04.2013 at 16:04.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  3. #3
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    Evet aynı şekilde yaptım configrasyonu..verdiğim çıktı ilede örtüşüyor konfigler.ama malesef cihazdan internete çıkamıyorum

  4. #4
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Peki cihaz ip alıyor mu .

    Ayrıca nat'ı dialer 1 üzerinde yazmışşınız ve yazılmış bir route'da yok.

    Dialer 2 için arayüzü kaldırdıktan sonra (no int dialer 2 ) sh run çıktısına baktığınızda ne görüyorsunuz ?
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  5. #5
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    evet farkettim bende kontrol ederken..onunla beraber bir kaç yanlışım daha varmışş..Düzeltmeleri yaptıktan sonra cellular 0 altına dialer-group komutu yazabildim..Evet cihaz IP alıyor şuan ama yine dışarı cıkamıyorum.Konfig ve show çıktıları bu şekilde

    Code:
    multilink bundle-name authenticated
    chat-script gsm "" "ATDT*98*1#" TIMEOUT 30 CONNECT
    license udi pid CISCO887G-K9 sn FCZ1524C11D
    !
    
    !
    controller Cellular 0
    !
    ! 
    
    !
    !
    interface ATM0
     no ip address
     shutdown
     no atm ilmi-keepalive
     dsl bitswap both
    !
    interface FastEthernet0
    !
    interface FastEthernet1
    !
    interface FastEthernet2
    !
    interface FastEthernet3
    !
    interface Cellular0
     description # 3g interface #
     no ip address
     ip nat outside
     ip virtual-reassembly
     encapsulation ppp
     load-interval 30
     dialer in-band
     dialer pool-member 2
     dialer-group 2
     async mode interactive
    !
    interface Vlan1
     ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
    !
    interface Dialer1
     no ip address
    !
    interface Dialer2
     ip address negotiated
     ip accounting output-packets
     ip nat outside
     ip virtual-reassembly
     encapsulation ppp
     dialer pool 2
     dialer idle-timeout 0
     dialer string gsm
     dialer persistent
     dialer watch-group 2
     dialer-group 2
     ppp authentication pap callin
     ppp chap refuse
     ppp pap refuse
     no cdp enable
    !
    ip forward-protocol nd
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    !
    ip nat inside source list 1 interface Cellular0 overload
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Cellular0
    !
    access-list 1 permit any
    dialer-list 1 protocol ip permit
    !
    !
    !
    !
    !
    control-plane
    !
    !
    line con 0
     no modem enable
    line aux 0
    line 3
     script dialer gsm
     modem InOut
     no exec
     rxspeed 7200000
     txspeed 5760000
    line vty 0 4
     login
     transport input all
    !
    end




    Code:
    Router#sh ip int brie
    Interface                  IP-Address      OK? Method Status                Protocol
    ATM0                       unassigned      YES NVRAM  administratively down down    
    Cellular0                  unassigned      YES NVRAM  up                    up      
    Dialer1                    unassigned      YES NVRAM  up                    up      
    Dialer2                    31.177.191.191  YES IPCP   up                    up      
    FastEthernet0          unassigned      YES unset  up                    down    
    FastEthernet1          unassigned      YES unset  up                    down    
    FastEthernet2          unassigned      YES unset  up                    down    
    FastEthernet3          unassigned      YES unset  up                    up      
    NVI0                       unassigned      YES unset  administratively down down    
    Vlan1                      10.10.10.1      YES NVRAM  up                    up
    Code:
    Router#sh dialer interface dialer 2
    
    Di2 - dialer type = DIALER PROFILE
    Idle timer (never), Fast idle timer (20 secs)
    Wait for carrier (30 secs), Re-enable (15 secs)
    Dialer state is data link layer up
    Number of active calls = 1
    
    Dial String      Successes   Failures    Last DNIS   Last status
    gsm                      2          0    00:05:49       successful   Default
    
    Ce0 - dialer type = IN-BAND ASYNC NO-PARITY
    Dialer pool 2, priority 0
    Idle timer (never), Fast idle timer (20 secs)
    Wait for carrier (30 secs), Re-enable (15 secs)
    Dialer state is data link layer up
    Dial reason: Persistent Dialer Profile
    Interface bound to profile Di2
    Time until disconnect never
    Current call connected 00:05:49
    Connected to gsm

  6. #6
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Yapılandırmaya hafiften bakınca göze çarpan eksiklikler :

    Varsayılan route'u dialer 2 'ye yazmalısın .

    Nat inside arayüzün vlan1 , nat outside arayüzün ise dialer 2 olmalı.

    Dialer-list'de kullandığın numara dialer grup no ile aynı değil. Burayı ise dialer-list 2 protocol ip permit demelisin.


    Bu değişiklikleri yaptıktan sonra muhtemelen çalışacaktır.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  7. #7
    5LoTh is offline Administrator
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    392

    Default

    bir tane ben paylaşayım routerdan alındı sıcak. iş görür umarım.

    controller DSL 0
    mode atm
    line-term cpe
    line-mode 2-wire line-zero
    dsl-mode shdsl symmetric annex B
    line-rate auto
    !
    !
    track 2 rtr 2
    !
    !
    !
    interface Loopback0
    ip address 10.245.248.1 255.255.255.255
    !
    interface Loopback10
    ip address 168.172.250.189 255.255.255.255
    !
    interface Tunnel0
    ip address 172.10.10.99 255.255.255.0
    ip access-group 2 in
    ip access-group 2 out
    no ip redirects
    ip mtu 1300

    !
    interface BRI0
    no ip address
    encapsulation hdlc
    shutdown
    !
    interface ATM0
    no ip address
    no atm ilmi-keepalive
    pvc 8/35
    pppoe-client dial-pool-number 1
    !
    !
    interface FastEthernet0
    !
    interface FastEthernet1
    shutdown
    !
    interface FastEthernet2
    shutdown
    !
    interface FastEthernet3
    description ***3G Back-up Modem***
    !
    interface Vlan1
    ip address 10.20.248.1 255.255.255.0
    ip tcp adjust-mss 1240

    !
    ip forward-protocol nd
    ip route 192.168.168.2 255.255.255.255 Dialer0 track 2
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 172.10.10.1
    ip route 192.168.168.2 255.255.255.255 10.20.248.10 20
    !

  8. #8
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    @5loth tam config cıktısını paylaşırmısın?


    @Dunc tşk ederim yardımın için ama hala bir sonuca ulaşmış değilim.

    Config senin yönlendirmelerin ile son hali aşağıdaki gibi.ama hala dışarıya cıkamıyorum.
    Gözüne çarpan başka bir problem var mı?

    Code:
    hostname Router
    !
    boot-start-marker
    boot-end-marker
    !
    !
    no aaa new-model
    !
    memory-size iomem 10
    !
    !
    ip source-route
    !
    !
    !
    !
    ip cef
    no ipv6 cef
    !
    !
    multilink bundle-name authenticated
    chat-script gsm "" "ATDT*98*1#" TIMEOUT 30 CONNECT
    license udi pid CISCO887G-K9 sn FCZ1524C11D
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    controller Cellular 0
    !
    ! 
    !
    !
    !         
    !
    !
    !
    interface ATM0
     no ip address
     shutdown
     no atm ilmi-keepalive
     dsl bitswap both
    !
    interface FastEthernet0
    !
    interface FastEthernet1
    !
    interface FastEthernet2
    !
    interface FastEthernet3
    !
    interface Cellular0
     description #*#*# 3g interface #*#*#
     no ip address
     ip nat outside
     ip virtual-reassembly
     encapsulation ppp
     load-interval 30
     dialer in-band
     dialer pool-member 2
     dialer-group 2
     async mode interactive
    !
    interface Vlan1
     ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
    !
    interface Dialer1
     no ip address
    !
    interface Dialer2
     ip address negotiated
     ip accounting output-packets
     ip nat outside
     ip virtual-reassembly
     encapsulation ppp
     dialer pool 2
     dialer idle-timeout 0
     dialer string gsm
     dialer persistent
     dialer watch-group 2
     dialer-group 2
     ppp authentication pap callin
     ppp chap refuse
     ppp pap refuse
     no cdp enable
    !
    ip forward-protocol nd
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    !
    ip nat inside source list 2 interface Vlan1 overload
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer2
    !
    access-list 2 permit any
    dialer-list 2 protocol ip permit
    !
    !
    !
    !
    !
    control-plane
    !         
    !
    line con 0
     no modem enable
    line aux 0
    line 3
     script dialer gsm
     modem InOut
     no exec
     rxspeed 7200000
     txspeed 5760000
    line vty 0 4
     login
     transport input all
    !
    end

  9. #9
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Detaylı bakmaya zamanım yok ancak :

    #int vlan 1
    -ip nat inside

    #int cellular 0
    -no ip nat outside

    # int dialer 2
    -ip nat outside


    # ip nat inside source list 2 interface dialer 2 overload


    #line 3
    - login
    - exec-timeout 0 0

    Hangi arayüz kullanılacak ise

    # int fasteth x
    - switchport
    - switchport mode access
    - swicthport access vlan 1 ( zaten default olarak 1 ' e erişir)
    Last edited by Nexus; 08.04.2013 at 13:17.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  10. #10
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    "ip nat inside source list 2 interface dialer 2 overload"

    komutunu ekleyince çalıştı..

    Ben biraz nat çalışayım ozman :/
    Teşekkür ederim yardımın için |dunc|

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts