Cisco 887 ADSL Router
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 887 ADSL Router

merhaba, cisco 887G routerımız var. adsl konfigürasyonunu aşağıdaki gibi yaptığımızda ve ttnet e ait bir hattı takarak denediğimizde bütün sitelere sorunsuzca erişim sağlandığı halde, başka bir yerdeki ttnet ve tellcom

  1. #1
    kerberos77 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2013
    Mesajlar
    6

    Standart Cisco 887 ADSL Router

    merhaba,
    cisco 887G routerımız var. adsl konfigürasyonunu aşağıdaki gibi yaptığımızda ve ttnet e ait bir hattı takarak denediğimizde bütün sitelere sorunsuzca erişim sağlandığı halde, başka bir yerdeki ttnet ve tellcom a ait hatla denediğimizde sadece Google ve birkaç siteye erişim sağlayabiliyoruz. onun haricindeki hiçbir siteye erişemiyoruz.ama ftp , rdp kullanabiliyoruz. sorun nerede olabilir ?



    Current configuration : 1340 bytes
    !
    version 15.1
    no service pad
    service timestamps debug datetime msec
    service timestamps log datetime msec
    no service password-encryption
    !
    hostname Router
    !
    boot-start-marker
    boot-end-marker
    !
    !
    no aaa new-model
    !
    memory-size iomem 10
    !
    !
    ip source-route
    !

    !
    ip cef
    no ipv6 cef
    !
    !
    multilink bundle-name authenticated
    license udi pid CISCO887G-K9 sn FCZ1434C2VP
    !
    controller Cellular 0
    !
    interface ATM0
    no ip address
    no atm ilmi-keepalive
    pvc 8/35
    pppoe-client dial-pool-number 1
    !
    !
    interface FastEthernet0
    !
    interface FastEthernet1
    !
    interface FastEthernet2
    !
    interface FastEthernet3
    !
    interface Cellular0
    no ip address
    encapsulation ppp
    !
    interface Vlan1
    ip address 10.0.0.1 255.255.255.0
    ip nat inside
    ip virtual-reassembly
    !
    interface Dialer0
    ip address negotiated
    ip mtu 1490
    ip nat outside
    ip virtual-reassembly
    encapsulation ppp
    dialer pool 1
    ppp authentication pap callin
    ppp pap sent-username [email protected] password 0 xxx
    !
    ip forward-protocol nd
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    !
    ip nat inside source list 101 interface Dialer0 overload
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
    !
    access-list 101 permit ip 10.0.0.0 0.255.255.255 any
    !
    control-plane
    !
    !
    line con 0
    no modem enable
    line aux 0
    line 3
    no exec
    line vty 0 4
    login
    transport input all
    !
    end

  2. #2
    md_mehmet52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Bulunduğu yer
    Ünye
    Mesajlar
    196

    Standart

    Selam, Hocam ATM int altında MTU dürüp bir dernermisiniz

  3. #3
    kerberos77 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2013
    Mesajlar
    6

    Standart

    mtu değerini düşürsem de değişen bir sonuç olmadı...

  4. #4
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,995

    Standart

    Sadece google'a girmesi tuhaf , proxy vb birşeymi kullanıyorsunuz ?
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  5. #5
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    dns server çözemiyor olabilir. başka dns server girip deneyin yüksek ihtimalle çözecektir.

  6. #6
    md_mehmet52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Bulunduğu yer
    Ünye
    Mesajlar
    196

    Standart

    Hocam yapıda, başka bir cihaz var mı ? Dışa Bakan İnt altında MTU değerini düşürün deneyin bede Aynı Sorununu ME yaşadım ve öyle çözdüm

  7. #7
    kerberos77 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2013
    Mesajlar
    6

    Standart

    proxy kullanmıyorum. router'ı hatta bağladım ve eth01 e bir makına bağlı sadece.dns ihtimallerini de düşünüp bir kaç değişik dns ip kullansam da sonuç değişmedi.
    dialer0 interface altındaki mtu değerini 1460 a kadar düşürerek denedim o da sonuç vermedi.tuhaf.
    aynı hatta adsl modem taktıgımda gayet normal çalışıyor ama 878g yi takınca sorun çıkarıyor.

  8. #8
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,995

    Standart

    Belki karşıdaki dslam'ın hız profillerinden kaynaklı bir sorun olabilir. Upload/Download rate gibi. Servis sağlayıcı ile bunu bir görüşür müsünüz ?
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  9. #9
    kerberos77 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2013
    Mesajlar
    6

    Standart

    servis sağlayıcıdakiler insanı sinirlendirmekten başak birşey yapmadılar. arıza kaydı açın diyorlardı en son !
    sorunu çözdük. interface altında mss ayarını girince düzedi.bilginize.

  10. #10
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,995

    Standart

    tcp adjust-mss 1412 mi yaptınız yoksa 145 mi


    Bu arada geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederiz.
    Konu Nexus tarafından (13.03.2013 Saat 12:51 ) değiştirilmiştir.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok