Router NAT
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Router NAT

Slmlar, Ekte cizimini paylaştığım network NAT yapmam gerekli ve ben her seferinde tek kaynak IPyi hedef IP ye gönderebiliyorum aşağıdaki gibi Pro Inside global Inside local Outside local Outside global

  1. #1
    tokumi is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    2

    Default Router NAT

    Slmlar,

    Ekte cizimini paylaştığım network NAT yapmam gerekli ve ben her seferinde tek kaynak IPyi hedef IP ye gönderebiliyorum aşağıdaki gibi

    Pro Inside global Inside local Outside local Outside global
    tcp 192.168.19.5:59572 10.10.10.1:59572 192.168.1.5:41400 192.168.1.5:41400
    tcp 192.168.19.5:59572 10.10.10.1:59572 192.168.1.7:41400 192.168.1.7:41400

    192.168.1.5<>10.16.2.45
    192.168.19.7<>10.16.2.43

    yardımcı olabilirseniz senivinirim.
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim
    • File Type: jpg tt.jpg‎ (21.1 KB, 708 kez indirilmiştir)

  2. #2
    Nexus is offline Administrator - Founder
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1,994

    Default

    Statik nat mı istiyorsun ??
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  3. #3
    5LoTh is offline Administrator
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    392

    Default

    tam olarak anlamadım sanırım

    yani bir tane IP yi bir tane hedef IP ye
    diğer IP yi farklı bir hedef IP ye mi göndermeye çalışıyorsun ?

  4. #4
    tokumi is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    2

    Default

    Durum bana çok karışık geldiği içinde anlatamıyorum.
    Karşı kurum bizden kendilerine 192.168.1.5 ve 192.168.1.7 iplerinden gelmem gelmemi istiyor. bizim tarafdan firewall cuların yapmış olduğu natlamada internal IP'ye çeviriyyor ona 10.123.1.45 ve 10.123.1.47 diyelim bu iplere ulaşmaya kalkıştığımda dışarı NAT'ım 10.10.10.1 olarak gözükmekte. bende araya aracı kurumla aramıza bir adet NAT Router koydum ve ekte paylaştığım nat configde gördüğünüz gibi sadece bir IP ile gidebiliyorum çünkü o zamanlar sadece o IP den gelmemi istemişlerdi. Şimdi ise iki IP dende gelmemi 1.5 den geleni 19.5 den göndermemi 1.7 dengeleni 19.7 den göndermemi istiyorlar. Static ve Dinamik hiç fark etmez sadece bunu yapabiliyim yeter
    Sh ip nat translate komutuna aldığım cevap ekteki gibidir

    Pro Inside global Inside local Outside local Outside global
    tcp 192.168.19.5:59572 10.10.10.1:59572 192.168.1.5:41400 192.168.1.5:41400
    tcp 192.168.19.5:59572 10.10.10.1:59572 192.168.1.7:41400 192.168.1.7:41400 hatalı olan olmasını isteğim şekli aşağıdaki gibidr

    Pro Inside global Inside local Outside local Outside global
    tcp 192.168.19.5:59572 10.10.10.1:59572 192.168.1.5:41400 192.168.1.5:41400
    tcp 192.168.19.7:59572 10.10.10.1:59572 192.168.1.7:41400 192.168.1.7:41400

  5. #5
    akyuznet is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    120

    Default

    cok tanıdık geldi..

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts