Metro Ethernet
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Metro Ethernet

Merhabalar elimde 3 tane lokasyon var topolojimde metro devre gelıo Türktelekomun malı(me3400 le sonlanıyor arkasında 1900 router var) ve onun arkasında şirketime ait l3 swichim var l3 swicimde routlar var

  1. #1
    winermute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Mesajlar
    124

    Standart Metro Ethernet

    Merhabalar elimde 3 tane lokasyon var

    topolojimde metro devre gelıo Türktelekomun malı(me3400 le sonlanıyor arkasında 1900 router var) ve onun arkasında şirketime ait l3 swichim var l3 swicimde routlar var telekomun routerında ise
    interface Loopback0
    no ip address
    !
    interface Embedded-Service-Engine0/0
    no ip address
    shutdown
    !
    interface GigabitEthernet0/0
    description TTVPN_UPLINK
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/0.500
    description WAN
    encapsulation dot1Q 500
    ip address 192.168.0.6 255.255.255.252
    !
    interface GigabitEthernet0/1
    ip address 172.16.35.2 255.255.255.0
    duplex auto
    speed auto
    !
    ip forward-protocol nd
    !
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.35.33.198
    ip route 10.0.0.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.0.1.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.0.2.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.0.3.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.0.4.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.0.5.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.35.33.0 255.255.255.0 172.16.35.1
    ip route 10.35.34.0 255.255.255.0 172.16.35.1
    ip route 10.35.35.0 255.255.255.0 172.16.35.1
    ip route 10.35.36.0 255.255.255.0 172.16.35.1
    ip route 10.35.37.0 255.255.255.0 172.16.35.1
    ip route 10.35.50.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.35.51.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.35.52.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.35.53.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.35.54.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.1.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.2.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.3.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.4.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.5.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.6.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.7.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.8.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.9.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.20.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 10.59.21.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 172.16.35.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 172.20.0.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 192.168.0.0 255.255.255.0 172.16.35.1
    ip route 192.168.6.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 192.168.19.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 192.168.30.0 255.255.255.0 192.168.0.5
    ip route 192.168.150.0 255.255.255.0 172.16.35.1
    ip route 192.168.160.0 255.255.255.0 172.16.35.1
    !
    bu şekilde routeralr var


    172.16.35.1 nolu route lar benım lanıma geliyoor orada sıkıntım yok , ancak 192.168.0.5 ipli routlar telekoma gidiyo ben ben kendı lokasyonumdan diğer lokasyonuma 192.168.0.10 a ping attımmı telekom bulutunda (192.168.0.5 ) kalıyorum
    diğer bi lokasyonumda ise yine aynı mantık
    interface GigabitEthernet0/0
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/0.500
    description WAN
    encapsulation dot1Q 500
    ip address 192.168.0.10 255.255.255.252
    !
    interface GigabitEthernet0/1
    ip address 172.16.34.2 255.255.255.0
    duplex auto
    speed auto
    !
    ip forward-protocol nd
    !
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    ip route 10.0.0.0 255.255.255.0 172.16.34.1
    ip route 10.0.1.0 255.255.255.0 172.16.34.1
    ip route 10.0.2.0 255.255.255.0 172.16.34.1
    ip route 10.0.3.0 255.255.255.0 172.16.34.1
    ip route 10.0.4.0 255.255.255.0 172.16.34.1
    ip route 10.0.5.0 255.255.255.0 172.16.34.1
    ip route 10.35.33.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 10.35.34.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 10.35.35.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 10.35.36.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 10.35.37.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 10.35.50.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 10.35.51.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 10.35.52.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 10.35.53.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 10.35.54.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 172.20.0.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 192.168.0.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 192.168.1.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 192.168.6.0 255.255.255.0 172.16.34.1
    ip route 192.168.150.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    ip route 192.168.160.0 255.255.255.0 192.168.0.9
    !
    buradanda 192.168.0.9 loaksyonuna ping attığımda telekom bulutunda kalıyorum telekom bulutuna nasıl bi route yazdırmam gerekır

    Topolojimizde ektedir
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    TTVPN olarak verilen hizmet mpls L3VPN teknolojisidir , neyi nasıl yazdırcağınızı şu şekilde düşünürseniz çözüme kolay ulaşabilirsiniz , bütün bulutu tek bir router gibi düşünün , o router a hangi route ları yazacağınızı belirleyip o şekilde bildirebilirsiniz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    winermute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Mesajlar
    124

    Standart

    şeklinde yazdırmak istedim ama çakışmalar olduğunu yazamadıkalrınısöyledi telekomdaki arkadaşlar



    İstanbul

    10.35.0.0 255.255.192.0
    192.168.0.0 255.255.255.0
    192.168.1.0 255.255.255.0
    192.168.150.0 255.255.255.0
    192.168.160.0 255.255.255.0


    izmir Bayrraklı lokasyonu için

    172.16.34.0 255.255.255.0
    172.16.35.0 255.255.255.0
    172.20.0.0 255.255.255.0
    10.35.50.0 255.255.255.0
    10.35.51.0 255.255.255.0
    10.35.52.0 255.255.255.0
    10.35.53.0 255.255.255.0
    10.35.54.0 255.255.255.0
    10.0.0.0 255.255.255.0
    10.0.1.0 255.255.255.0
    10.0.2.0 255.255.255.0
    10.0.3.0 255.255.255.0
    10.0.4.0 255.255.255.0
    10.0.5.0 255.255.255.0

    Folkart izmir Kemalpaşa lokasyonu,

    10.0.0.0/24
    10.0.1.0/24
    10.0.2.0/24
    10.0.3.0/24
    10.0.4.0/24
    10.0.5.0/24
    192.168.6.0/24
    192.168.1.0/24
    10.35.33.0/24
    10.35.34.0/24
    10.35.35.0/24
    10.35.36.0/24
    10.35.37.0/24
    192.168.150.0/24
    192.168.160.0/24

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    koyduğunuz topoloji çok ufak subnetler okunmuyor , aynı ip den farklı lokasyonlarda kullanma durumumu var ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    winermute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Mesajlar
    124

    Standart

    Adsız1.jpg

    Gibidir şimdi görebiliyormusunuz Adsız 1den görebilirsiniz biraz zor oldu yüklemek
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    ip ler çorba gibi
    şimdi siz hangi ip den hangi ip ye ping atamıyorsunuz biraz göz gezdirdim çakışma göremedim , hangi route bilgisi için çakışma olduğunu söylediler ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok