Mpls l2vpn
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
Mpls l2vpn

burada R4 ve R5 router' larından /30' lu bloktan uçtan uça erişim gerekmektedir, fakat sorun bunu vlan kullanmadan yapmamız gerekmektedir. Yardımları bekliyorum.

  1. #1
    netflow is offline Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    61

    Default Mpls l2vpn



    burada R4 ve R5 router' larından /30' lu bloktan uçtan uça erişim gerekmektedir, fakat sorun bunu vlan kullanmadan yapmamız gerekmektedir.
    Yardımları bekliyorum.

  2. #2
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    Merhaba

    VLAN kullanmaktan kastini anlamadim ama ISP'nin l2vpn hizmeti ile bunu yapabilirsin.
    www.cliguru.com

  3. #3
    hb1989 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    281

    Default

    MPLS BGP ile yapacaksin. R4 ve R5 i CE olarak, R2 ve R3 ü PE ve R1 ide P olarak config edeceksin.

  4. #4
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    Quote Originally Posted by hb1989 View Post
    MPLS BGP ile yapacaksin. R4 ve R5 i CE olarak, R2 ve R3 ü PE ve R1 ide P olarak config edeceksin.
    l3vpn ile bunu yapamazsin.. mecburen l2vpn kullanmak zorunda...
    www.cliguru.com

  5. #5
    hb1989 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    281

    Default

    MPLS VPN yapacak, PE ler arasida MBGP. 192.168.1.1 ve 192.168.1.2 adresleri loopback olarak kuracak. CE ile PE arasi baska IP kullanacak.
    Last edited by hb1989; 12.07.2012 at 09:45.

  6. #6
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    vlan a bulaşmadan şöyle yapılabilir ancak o zaman ISP ile müşteri arasında ip kullanamazsınız , epipe açılır ISP tarafı portları untag olarak verir , R2 ve R3 ün interface leri bridge yapılır , onun yerine uçtan uca tek bir vlan ile layer2 taşımak daha mantıklı yada amaç iki router u konuşturmaksa VPN yapmak...
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    netflow is offline Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    61

    Default .

    r2 ve r3 de interface2 leri bridge yaparız ama biz bu işlemleri yaparken r2 ve r3' ün tt üzerinden çalışmaları devam etmesi gerekir çünki r2 ve r3' ün arkasında başka router' lar yada l3 cihazlar olabilir. Yani kıaca özetlersem r2 ve r3' te hiçbir kesinti olmadan arka taraftaki r4 ve r5 uçtan uca haberleşmesi lazım.

  8. #8
    hb1989 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    281

  9. #9
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Quote Originally Posted by serwatt View Post
    r2 ve r3 de interface2 leri bridge yaparız ama biz bu işlemleri yaparken r2 ve r3' ün tt üzerinden çalışmaları devam etmesi gerekir çünki r2 ve r3' ün arkasında başka router' lar yada l3 cihazlar olabilir. Yani kıaca özetlersem r2 ve r3' te hiçbir kesinti olmadan arka taraftaki r4 ve r5 uçtan uca haberleşmesi lazım.
    Yapıyı değiştirmeden istiyorsanız vpn yapmanız lazım , cihazlar cisco ise GRE
    Mr.google knows everything , ask to him...

  10. #10
    netflow is offline Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    61

    Default

    abi for example desem? çünki arada ttvpn bulutu var ve en fazla kafayı karıştıran r4-r5 lerin bağlı oldugu r2 ve r3' ün portlarını nasıl yapılandıracağız bridge yada ona benzer bişey vs?

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts