routerı switch e bagladıktan sonra komut yazmaya baslıyorum ancak switchın baglı oldugu fastethernet 0/2 poruna gırınce bu hatayı alıyorum invalid interface type and number
![]() | | |
routerı switch e bagladıktan sonra komut yazmaya baslıyorum ancak switchın baglı oldugu fastethernet 0/2 poruna gırınce bu hatayı alıyorum invalid interface type and number
Selam
muhtemelen yanlış yazıyorsunuzdur. sh ip int brief komutuyla switchportların fastethernet mi gigabit ethernet mi olduğunu check edin.
//
Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
//
ss aldım ekrandan şöyle gösteriyim http://c1206.hizliresim.com/y/4/7g09c.jpg
Bu ciktiyi Router dan almissin. Router da Fa0/3 port yokki. Fa0/3 portu switchte mevcut. Hata mesajini alman normal.
Ekran görüntüsüne bakmadım ancak arkadaşların söylemiş olduğu gibi olmayan bir interface konfigurasyonu yapmaya çalışıyorsunuz. Hata mesajı gayet açık sh ip int bri komutu ile interface listeleyip varolan interface için denediğinizde sorun düzelecektir.