Switch, Router Bağlantısı
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree4Likes
  • 2 Post By hb1989
  • 2 Post By MCyagli
Switch, Router Bağlantısı

benim yapım şu şekilde resimdede gözktüğü gibi 2 switch im var switchlere bağlı pcler.. pc 2 vlan 10 da pic 4 ise wlan 20 dedir bitanede pc 4 var o

  1. #1
    Murat Gunay isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    13

    Standart Switch, Router Bağlantısı

    benim yapım şu şekilde resimdede gözktüğü gibi 2 switch im var switchlere bağlı pcler.. pc 2 vlan 10 da pic 4 ise wlan 20 dedir bitanede pc 4 var o da router a bağlı pc 2 ile pc 3 birbirini görüyo fakat bu pc ler pc 5 i göremiyor ..router da gerekli ayarları yaptım ama sanırım gözmden kaçan bi nokta var konfigleri yazayım ben ayrı ayrı hatam olan yeri düzeltirseniz mutlu olurum şimdidden teşekkr ederim iyi çalışmalar...




    switc 0 conf..
    Current configuration : 1020 bytes
    !
    version 12.1
    no service timestamps log datetime msec
    no service timestamps debug datetime msec
    no service password-encryption
    !
    hostname Switch
    !
    !
    !
    interface FastEthernet0/1
    switchport access vlan 10
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet0/2
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet0/3
    !
    interface FastEthernet0/4
    !
    interface FastEthernet0/5
    !
    interface FastEthernet0/6
    !
    interface FastEthernet0/7
    !
    interface FastEthernet0/8
    !
    interface FastEthernet0/9
    !
    interface FastEthernet0/10
    !
    interface FastEthernet0/11
    !
    interface FastEthernet0/12
    !
    interface FastEthernet0/13
    !
    interface FastEthernet0/14
    !
    interface FastEthernet0/15
    !
    interface FastEthernet0/16
    !
    interface FastEthernet0/17
    !
    interface FastEthernet0/18
    !
    interface FastEthernet0/19
    !
    interface FastEthernet0/20
    !
    interface FastEthernet0/21
    !
    interface FastEthernet0/22
    !
    interface FastEthernet0/23
    !
    interface FastEthernet0/24
    !
    interface Vlan1
    no ip address
    shutdown
    !
    !
    line con 0
    !
    line vty 0 4
    login
    line vty 5 15
    login
    !
    !
    end


    ----------------------
    switch 2 nin conf..
    Current configuration : 1043 bytes
    !
    version 12.1
    no service timestamps log datetime msec
    no service timestamps debug datetime msec
    no service password-encryption
    !
    hostname Switch
    !
    !
    !
    interface FastEthernet0/1
    switchport access vlan 20
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet0/2
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet0/3
    switchport mode trunk
    --More--








    Switch con0 is now available






    Press RETURN to get started.













    Switch>
    Switch>en
    Switch#conf t
    Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z.
    Switch(config)#do sh run
    Building configuration...

    Current configuration : 1043 bytes
    !
    version 12.1
    no service timestamps log datetime msec
    no service timestamps debug datetime msec
    no service password-encryption
    !
    hostname Switch
    !
    !
    !
    interface FastEthernet0/1
    switchport access vlan 20
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet0/2
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet0/3
    switchport mode trunk
    !
    interface FastEthernet0/4
    !
    interface FastEthernet0/5
    !
    interface FastEthernet0/6
    !
    interface FastEthernet0/7
    !
    interface FastEthernet0/8
    !
    interface FastEthernet0/9
    !
    interface FastEthernet0/10
    !
    interface FastEthernet0/11
    !
    interface FastEthernet0/12
    !
    interface FastEthernet0/13
    !
    interface FastEthernet0/14
    !
    interface FastEthernet0/15
    !
    interface FastEthernet0/16
    !
    interface FastEthernet0/17
    !
    interface FastEthernet0/18
    !
    interface FastEthernet0/19
    !
    interface FastEthernet0/20
    !
    interface FastEthernet0/21
    !
    interface FastEthernet0/22
    !
    interface FastEthernet0/23
    !
    interface FastEthernet0/24
    !
    interface Vlan1
    no ip address
    shutdown
    !
    !
    line con 0
    !
    line vty 0 4
    login
    line vty 5 15
    login
    !
    !
    end


    -------------
    routerın conf.....


    Building configuration...

    Current configuration : 616 bytes
    !
    version 12.2
    no service timestamps log datetime msec
    no service timestamps debug datetime msec
    no service password-encryption
    !
    hostname Router
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    interface FastEthernet0/0
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    shutdown
    !
    interface FastEthernet0/0.10
    encapsulation dot1Q 10
    ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
    !
    interface FastEthernet0/0.20
    encapsulation dot1Q 20
    ip address 192.168.2.1 255.255.255.0
    !
    interface FastEthernet0/1
    ip address 192.168.3.5 255.255.255.0
    duplex auto
    speed auto
    shutdown
    !
    ip classless
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    line con 0
    line vty 0 4
    login
    !
    !
    !
    end

  2. #2
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Arkadasim, sorunu anlatirken hep karistirmissin. Acik ve daha net anlatirsan yardimci olabiliriz belki. Yazdiklarini tekrar oku, sen kendi yazdigindan sorunu anlayabilecekmisin? :-)
    Dejavu and Nexus like this.

  3. #3
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam,

    Switchin bazı interfacelerını hem access port hem trunk yapmışsın...sh vlan çıktısınıda post edersen daha detaylı bilgi verebiliriz.

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  4. #4
    MCyagli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    Corum - Turkiye
    Mesajlar
    565

    Standart

    PC2 ile PC3 nin görüşmesi normal çünkü aynı VLAN dalar.


    Router a baglı PC ise Cross Kablo ile baglı degil onun için iletişim yok.

    Router da yapmış oldugun Subinterface leri boşuna yapmışsın.

    ÜStelik Port bile kapalı sanırım.

    BU PC lerin hiç biri Vlan 10 yada 20 de falan degil.
    Konu MCyagli tarafından (22.05.2012 Saat 20:18 ) değiştirilmiştir.
    5LoTh and Nexus like this.
    Mehmet Ceyhan YAĞLI
    I learn, I teach

    www.mcyagli.com

  5. #5
    turner isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    3

    Standart

    Linkteki dokumani bir incele istersen https://learningnetwork.cisco.com/se...0a%20Stick.pdf

  6. #6
    Murat Gunay isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    13

    Standart

    Alıntı hb1989 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadasim, sorunu anlatirken hep karistirmissin. Acik ve daha net anlatirsan yardimci olabiliriz belki. Yazdiklarini tekrar oku, sen kendi yazdigindan sorunu anlayabilecekmisin? :-)


    söylediğiniz kadar karışık değil..sadece conf lere bakarakda fikir yürütebilirdiniz yine de teşekkür ederim..

  7. #7
    Murat Gunay isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    13

    Standart

    arkadaşlar teşekkür ederim bağlantılarda ve bi kaç konf de hatalar vardı düzelttik ve amacımıza ulaştık.. tekrardan teşekkür ederim iyi çalışmalar

  8. #8
    Murat Gunay isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    13

    Standart

    döküman için ayrıca teşekkür ederim

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok