Real Ip Adresi Verilmesi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Real Ip Adresi Verilmesi

Arkadaşlar Merhaba Bir problemim bulunmaktadır. Şöyle ki ; ISP tarafından koyulan bir adet D-link DSL 2540U adsl router bulunmaktadır. ISP'nin vermiş olduğu ıp adresi sayısı 4. *.*.*.132-*.*.*.135 Adsl routerın ip

  1. #1
    osmanbabür isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    20

    Standart Real Ip Adresi Verilmesi

    Arkadaşlar Merhaba
    Bir problemim bulunmaktadır. Şöyle ki ;
    ISP tarafından koyulan bir adet D-link DSL 2540U adsl router bulunmaktadır. ISP'nin vermiş olduğu ıp adresi sayısı 4. *.*.*.132-*.*.*.135
    Adsl routerın ip adresi *.*.*.134 ,default gateway ise *.*.*.133 . Bu D-link üzerinde 4 adet port bulunmaktadır. ve bu portlardan bir tanesinebir bilgisayar bağlayarak bu bilgisayara bu real ip adreslerinden bir tanesi verip internete çıkarmam gerekmektedir. Bu işlemi nasıl yapabilirim ? bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

  2. #2
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam ,

    ISP nin size vermiş olduğu subnet mask değeri nedir?Eğer 30'lu değer vermişse içerdeki pc niz için public ip kullanamazsınız.Routerınız ISP bacagına public ip,iç bacagına ıse private ip tanımlayıp router ustunde nat işlemi yapmanız gerek.

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  3. #3
    osmanbabür isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    20

    Standart

    Fatih Bey Merhabalar
    Verdiğiniz öneri için teşekkür ederim. ISP'nin vermiş olduğu subnet Mask değeri 24dür.
    Şuanki yapıda NAT üzerinden private ip adresi verilerek içerideki kullanıcılar internete çıkabilmektedirler. Fakat bir deneme yapmamız gerektiği için networkü iptal ederek ADSL router üzerinde herhangi bir bilgisayarı bağlayarak real ip adresi vermem gerekiyor. ADSL routerı bridge moduna alarak bilgisayarımda PPPOE bağlantısı oluşturdum fakat bu şekilde de olmadı. Direkt ip adresini verdim fakat yine olmadı. başka ne deneyebilirim bilmiyorum.
    Saygılarımla

  4. #4
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam,

    Anladığım kadarıyla siz kendi satın almış olduğunuz real ip adresini pc ye verip adsl'i bridge modda calıstırıp ınternete cıkmak ıstıyorsunuz.Fakat bu sekilde yaparsanız çıkamazsınız.Çünkü İSP adsl için size bi tane real ip zaten verir.Siz modemı bridge moda alıp çalıştırmak için adsl'e verilen ip nizin static bir ip adresi olması gerek ve adsl in arkasında gateway olarak kullanacagınız bir cihaz olup statik ip yi o cihaza vermeniz gerek.

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  5. #5
    osmanbabür isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    20

    Standart

    Peki ISP tarafından verilen ip adresi sayısı 4 adet olduğu kesin bir bilgi. Bu ip adreslerinden bir tanesi ADSL-Routera verilmiş. Diğer ip adreslerinden bir tanesini adsl-router üzerine bağladığım pcye verebilir miyim? verebiliyorsam nasıl verebilirim ?
    Çok fazla soru soruyorum farkındayım. yardımlarınız için teşekkür ediyorum : )

  6. #6
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam,

    4 tane ip toplam ip sayısımı yoksa kullanılabilir ip sayısımı?yani eğer /30 mask olarak verilmişse örneğin 192.168.1.0 - 192.168.1.3 /30 burda toplam ip 4 adettir ama kullanabileceğiniz ip sayısı 2'dir.

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  7. #7
    Root90 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    42

    Standart

    Merhaba ISP den gelen kabloyu modeme girmeden kendi bilgisayarınıza neden baglamıyorsunuz test etmek için modemin arada durmasının sebebi nedir sadece test edecekseniz tabi Fatih Beyinde dediği gibi 4 tane ise ip biri baslangız biri bitiş ip si olacagı için kullanamazsınız geriye sadece iki adet kalır birden fazla ip niz olsa bile elinizde routerla kullanabileceginizi sanmıyorum

  8. #8
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam ,

    Dediğiniz yapıda modemi aradan çıkartamazsınız.ADSL konfiğini modem üstünde yapılması gerekiyor.Ayrıca modemi aradan çıkardığınızda cihazınızın bir gatewaye ihtiyacı olucaktır.Bu yüzden modemi aradan çıkartıp direk pc ye giremezsiniz zaten modeme gelen internet cat 1 üstünden gelir.

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  9. #9
    Root90 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    42

    Standart

    Merhaba fatih bey adsl yazan kısmı görmemişim ) metro ethernet zannettim

  10. #10
    osmanbabür isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    20

    Standart

    Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Fatih beyin dediği gibi Cat1 kablo olduğu için bağlayamıyorum. Root90 ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Fatih Bey bir önceki söylediğiniz üzere subnet maskı tekrar kontrol ettirdim. ve 255.255.255.252 yani 30 olduğunu öğrendim. ISP 4 adet ip adresine sahip olduklarını belirtmiş. *.*.*132 - *.*.*.135 / 30 olduğuna göre dediğiniz gibi toplam ip adresi sayısı 4 , kullanılabilir ip adresi sayısı 2 olmuş oluyor. Bu ip adreslerinden bir tanesi ADSL router'a verilen ip adresi -->133, diğeri de gateway olarak kullanılan 134. bu durumda ilk dediğinize dönüyoruz. Verebileceğimiz bir ip adresi bulunmamaktadır.

    Esas bende istenilen. Bazı testlerin yapılabilmesi için ADSL-router önündeki networkü iptal etmem, Network için yapılmış olan NAT'i kaldırmam ve ADSL router üzerine bir bilgisayar bağlayıp bu bilgisayarı NAT ile değil de real ip adresi ile internete çıkarmam. Real ip adresini alan bilgisayara remote desktop yapılacak ve birkaç deneme yapılacak. Teamviewer gibi programlar üzerinden remote desktop yapılmasını istemiyorlar.
    Bunun doğrultusunda aldığım bir öneriye göre bilgisayarda PPPOE bağlantısı kurmak ve ADSL-router'i da bridge moda almak. Bu şekilde bilgisayarım ADSL-router ile aynı ip adresini alabilmiş olacak. Fakat bunu denedim olmadı. Sizce bu denemenin olmamasının sebebi , ISP'nin kedi tarafında yapmış olduğu NAT'dan dolayı olabilir mi ? görüşleriniz ve önerileriniz nelerdir ?

    Bu arada kusura bakmayın sık sık kontrol edemiyorum geç okuyorum yorumlarınızı. Özür dilerim.
    Saygılarımla

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok