Cisco Router DSL Bağlantı Problemi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
Cisco Router DSL Bağlantı Problemi

Merhaba Bulunduğum Şirkette Cisco 800 Serisi aynı zamanda 3G destekli bir router var.yaklaşık 4 aydır üzerinde bulunan cd linki bir türlü sabitlenmiyor.TT gelen tenik ekip adls 2 tikini kaldırdılar bir

  1. #1
    yasin is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    9

    Default Cisco Router DSL Bağlantı Problemi

    Merhaba

    Bulunduğum Şirkette Cisco 800 Serisi aynı zamanda 3G destekli bir router var.yaklaşık 4 aydır üzerinde bulunan cd linki bir türlü sabitlenmiyor.TT gelen tenik ekip adls 2 tikini kaldırdılar bir kaç gün yine düzeldi fakat sonra yine koptu bağlantı.Arıza kaydı açmadığım bir nokta kalmadı son çağre burayı buldum yapılabilecek birşey var mı bilmiyorum yardımcı olur musunuz ?

  2. #2
    ser_say2002 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    24

    Default

    Merhaba,

    Normalde CD ( Carrier Detect ) DSLAM ' la olan bağlantıyı yani modemlerin buluştuğunu ifade eder. Yaşamış olduğun sorun Sorun TT lik veya lokal kaynaklı olabilir. Cihaz üzerinden DSL değerlerini paylaşabilir misin ?

    show controllers DSL

  3. #3
    yasin is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    9

    Default

    2 Mgb sabit hız kullanıyoruz iç lokasyonumuzu değiştirdik komple hatta port değişikliği bile yaptık ama yine de olmadı

  4. #4
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    telekom gelip ana ankastre den kontrol yaptımı ? oraya kadar herşey sağlamsa ankastre router arası kabloda problem olabilir , son olarak başka cihazla test yapmak gerekebilir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    yasin is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    9

    Default

    ankastre de kontrol yapıldı hatta saha dolabına kadar gitti router ama yine de cd linki oturmadı

  6. #6
    yasin is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    9

    Default

    bu arada başka bir router buldum sadece 3G ve wireles özelliği yok ama cd ve ppp oturdu fakat vpn oturmadı ? enteresandır

  7. #7
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    VPN ayarlarında sıkıntı vardır , ppp oturduysa server dan ip almıştır
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    yasin is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    9

    Default

    bu eski router peki yenisinde neden bunu yapmıyor bazen cd ppp oturuyor hatta vpn bile yapıyor karışık bir durum oldu çok fena ne TT ne de dist destek olmuyor

  9. #9
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    dist ürünü satar donanımsal arıza dışındaki duruma karışmaz , TT zaten hattan sorumlu size kadar hattı temiz getirip bırakır , onlar destek olmadığı için network çülerin işi var
    Mr.google knows everything , ask to him...

  10. #10
    ser_say2002 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    24

    Default

    başka bi cihazla denediğinde CD ve PPP yandığına göre sorun cihaz kaynaklı ya da hattın bağlı olduğu portta sorun olabilir.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts