Cisco Router DSL Bağlantı Problemi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Router DSL Bağlantı Problemi

Merhaba Bulunduğum Şirkette Cisco 800 Serisi aynı zamanda 3G destekli bir router var.yaklaşık 4 aydır üzerinde bulunan cd linki bir türlü sabitlenmiyor.TT gelen tenik ekip adls 2 tikini kaldırdılar bir

  1. #1
    yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    9

    Standart Cisco Router DSL Bağlantı Problemi

    Merhaba

    Bulunduğum Şirkette Cisco 800 Serisi aynı zamanda 3G destekli bir router var.yaklaşık 4 aydır üzerinde bulunan cd linki bir türlü sabitlenmiyor.TT gelen tenik ekip adls 2 tikini kaldırdılar bir kaç gün yine düzeldi fakat sonra yine koptu bağlantı.Arıza kaydı açmadığım bir nokta kalmadı son çağre burayı buldum yapılabilecek birşey var mı bilmiyorum yardımcı olur musunuz ?

  2. #2
    ser_say2002 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    24

    Standart

    Merhaba,

    Normalde CD ( Carrier Detect ) DSLAM ' la olan bağlantıyı yani modemlerin buluştuğunu ifade eder. Yaşamış olduğun sorun Sorun TT lik veya lokal kaynaklı olabilir. Cihaz üzerinden DSL değerlerini paylaşabilir misin ?

    show controllers DSL

  3. #3
    yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    9

    Standart

    2 Mgb sabit hız kullanıyoruz iç lokasyonumuzu değiştirdik komple hatta port değişikliği bile yaptık ama yine de olmadı

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    telekom gelip ana ankastre den kontrol yaptımı ? oraya kadar herşey sağlamsa ankastre router arası kabloda problem olabilir , son olarak başka cihazla test yapmak gerekebilir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    9

    Standart

    ankastre de kontrol yapıldı hatta saha dolabına kadar gitti router ama yine de cd linki oturmadı

  6. #6
    yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    9

    Standart

    bu arada başka bir router buldum sadece 3G ve wireles özelliği yok ama cd ve ppp oturdu fakat vpn oturmadı ? enteresandır

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    VPN ayarlarında sıkıntı vardır , ppp oturduysa server dan ip almıştır
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    9

    Standart

    bu eski router peki yenisinde neden bunu yapmıyor bazen cd ppp oturuyor hatta vpn bile yapıyor karışık bir durum oldu çok fena ne TT ne de dist destek olmuyor

  9. #9
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    dist ürünü satar donanımsal arıza dışındaki duruma karışmaz , TT zaten hattan sorumlu size kadar hattı temiz getirip bırakır , onlar destek olmadığı için network çülerin işi var
    Mr.google knows everything , ask to him...

  10. #10
    ser_say2002 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    24

    Standart

    başka bi cihazla denediğinde CD ve PPP yandığına göre sorun cihaz kaynaklı ya da hattın bağlı olduğu portta sorun olabilir.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok