1941 Router Rommon Mode
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
1941 Router Rommon Mode

Selamlar elimde bir cisco 1941 router var bu cihazı rommon moda düşürmek istiyorum ama bir türlü olmuyor.Açılırken ctrl+pause Break yapıyorum olmuyor.Cihazın ayrıca bir reset tuşu da yok.Bildiğiniz başka bir yol

  1. #1
    carawan is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8

    Default 1941 Router Rommon Mode

    Selamlar elimde bir cisco 1941 router var bu cihazı rommon moda düşürmek istiyorum ama bir türlü olmuyor.Açılırken ctrl+pause Break yapıyorum olmuyor.Cihazın ayrıca bir reset tuşu da yok.Bildiğiniz başka bir yol var mıdır?
    teşekkürler.

  2. #2
    hb1989 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    281

    Default

    Bunun icin iki yol var;

    Cisco 1941 de takili olan Flash Card i, yani Compact Flash card i cikartip, makinayi acarsin, IOS bulamadigi icin otomatik ROMMON a girer.
    Ikinci yolda, 1941 i acinca hemen CTRL+C tusuna basmak.

  3. #3
    ebfo45 is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    İstanbul
    Posts
    386

    Default

    Cihaza bağlantıyı konsol portundan yapıyor musunuz ya da konsoldan iletişlm kurabiliyor musunuz. Yani kablo ve portlarda bir sorun olmasın.

  4. #4
    cobanoglu is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    ABD, New York
    Posts
    105

    Default

    kullandigin terminal programi, operating system nedir? break sequence, program ve isletim sistemine gore degisebilir.

  5. #5
    carawan is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8

    Default

    selamlar,xp de hyper terminal kullanıyorum.Ayrıca cihaz normalde açılıyor.yalnızca rommonda açılmıyor.Herşeyi denedim ama olmadı.

  6. #6
    cobanoglu is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    ABD, New York
    Posts
    105

    Default

    ROMMON Security aktif edildigi icin calismiyordurl.


    "no service password-recovery " komutu ROMMON gecisini engelliyor. butuk ihtimal cihaza bu komut uygulanmis.

    boot up yarken;

    PASSWORD RECOVERY FUNCTIONALITY IS DISABLED. output gorunuyor mu?



    asagidaki yol ile factory reset yapabilirsiniz.


    cihazi calistirdiktan sonra, ios decompress yaptiktan sonra 5-7 saniye icinte CRTL-Break basarsaniz sizi factory reset'e yonlendirir.

    IOS decompress yaptiktan sonra

    Image text-base: 0x................... gibi birseyler yazarken CRTL-Break yaparsaniz olur

    sizi asagidaki gibi bir secenek verecektir.

    PASSWORD RECOVERY IS DISABLED
    Do you want to reset the router to factory default
    configuration and proceed [y/n] ?


    kolay gelsin

    Cobanoglu

  7. #7
    hb1989 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    281

    Default

    no service password-recovery komutunun amaci, rommon a girisi engellemek degil, password recovery ile sifreyi degistirmeyi engellemektir.

  8. #8
    cobanoglu is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    ABD, New York
    Posts
    105

    Default

    no service password-recovery komutu ROMMON access hepsini disable eder.

    The no service password-recovery Command for Secure ROMMON Configuration Example - Cisco Systems

  9. #9
    hb1989 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    281

    Default

    Komutun amaci, password recovery yapilmasini engellemek, izinsiz kimselerin password recovery yapip, config e bakabilmesini engellemek. Elbetteki bunun icin Rommon a giris engelleniyor.

  10. #10
    cobanoglu is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    ABD, New York
    Posts
    105

    Default

    ustad neyi ispatlamaya calisiyorsun anlamadim.

    bu komutu uygularsan eger ROMMON access tamamen gider. ROMMON sadece password recovery icin kullanilmaz dememe gerek yok diye tahmin ediyorum.

    komutun amaci ROMMON Security yani ROMMON access kapatmak.

    komut varken cihazin flashida olmasada ROMMON'a gecmez cihaz.

    israrla bu komut sadece password recovery diyorsun.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts