1941 Router Rommon Mode
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
1941 Router Rommon Mode

Selamlar elimde bir cisco 1941 router var bu cihazı rommon moda düşürmek istiyorum ama bir türlü olmuyor.Açılırken ctrl+pause Break yapıyorum olmuyor.Cihazın ayrıca bir reset tuşu da yok.Bildiğiniz başka bir yol

  1. #1
    carawan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    8

    Standart 1941 Router Rommon Mode

    Selamlar elimde bir cisco 1941 router var bu cihazı rommon moda düşürmek istiyorum ama bir türlü olmuyor.Açılırken ctrl+pause Break yapıyorum olmuyor.Cihazın ayrıca bir reset tuşu da yok.Bildiğiniz başka bir yol var mıdır?
    teşekkürler.

  2. #2
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Bunun icin iki yol var;

    Cisco 1941 de takili olan Flash Card i, yani Compact Flash card i cikartip, makinayi acarsin, IOS bulamadigi icin otomatik ROMMON a girer.
    Ikinci yolda, 1941 i acinca hemen CTRL+C tusuna basmak.

  3. #3
    ebfo45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    386

    Standart

    Cihaza bağlantıyı konsol portundan yapıyor musunuz ya da konsoldan iletişlm kurabiliyor musunuz. Yani kablo ve portlarda bir sorun olmasın.

  4. #4
    cobanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Bulunduğu yer
    ABD, New York
    Mesajlar
    105

    Standart

    kullandigin terminal programi, operating system nedir? break sequence, program ve isletim sistemine gore degisebilir.

  5. #5
    carawan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    8

    Standart

    selamlar,xp de hyper terminal kullanıyorum.Ayrıca cihaz normalde açılıyor.yalnızca rommonda açılmıyor.Herşeyi denedim ama olmadı.

  6. #6
    cobanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Bulunduğu yer
    ABD, New York
    Mesajlar
    105

    Standart

    ROMMON Security aktif edildigi icin calismiyordurl.


    "no service password-recovery " komutu ROMMON gecisini engelliyor. butuk ihtimal cihaza bu komut uygulanmis.

    boot up yarken;

    PASSWORD RECOVERY FUNCTIONALITY IS DISABLED. output gorunuyor mu?



    asagidaki yol ile factory reset yapabilirsiniz.


    cihazi calistirdiktan sonra, ios decompress yaptiktan sonra 5-7 saniye icinte CRTL-Break basarsaniz sizi factory reset'e yonlendirir.

    IOS decompress yaptiktan sonra

    Image text-base: 0x................... gibi birseyler yazarken CRTL-Break yaparsaniz olur

    sizi asagidaki gibi bir secenek verecektir.

    PASSWORD RECOVERY IS DISABLED
    Do you want to reset the router to factory default
    configuration and proceed [y/n] ?


    kolay gelsin

    Cobanoglu

  7. #7
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    no service password-recovery komutunun amaci, rommon a girisi engellemek degil, password recovery ile sifreyi degistirmeyi engellemektir.

  8. #8
    cobanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Bulunduğu yer
    ABD, New York
    Mesajlar
    105

    Standart

    no service password-recovery komutu ROMMON access hepsini disable eder.

    The no service password-recovery Command for Secure ROMMON Configuration Example - Cisco Systems

  9. #9
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Komutun amaci, password recovery yapilmasini engellemek, izinsiz kimselerin password recovery yapip, config e bakabilmesini engellemek. Elbetteki bunun icin Rommon a giris engelleniyor.

  10. #10
    cobanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Bulunduğu yer
    ABD, New York
    Mesajlar
    105

    Standart

    ustad neyi ispatlamaya calisiyorsun anlamadim.

    bu komutu uygularsan eger ROMMON access tamamen gider. ROMMON sadece password recovery icin kullanilmaz dememe gerek yok diye tahmin ediyorum.

    komutun amaci ROMMON Security yani ROMMON access kapatmak.

    komut varken cihazin flashida olmasada ROMMON'a gecmez cihaz.

    israrla bu komut sadece password recovery diyorsun.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok