Cisco 878 Router Boot Karakter Sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 878 Router Boot Karakter Sorunu

Merhaba, Cisco 878 routerım var. Cihaz boot olurken saçma sapan karakterler çıkıyor ekrana. Sizce nedendir? Nasıl çözerim? http://img695.imageshack.us/img695/3080/adszldy.jpg

  1. #1
    sainn isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    4

    Question Cisco 878 Router Boot Karakter Sorunu

    Merhaba,

    Cisco 878 routerım var. Cihaz boot olurken saçma sapan karakterler çıkıyor ekrana.

    Sizce nedendir? Nasıl çözerim?

    http://img695.imageshack.us/img695/3080/adszldy.jpg

  2. #2
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Baglanti kurdugun terminal tool de hizi 9600 ayarlamalisin. Cisconun tüm network cihazlari 9600 baglanti hizinda oluyor default olarak. Cihazda baglanti hizi ne kurulmussa ayni hiz ayarinida terminal tool de ayarlamalisin.

  3. #3
    sainn isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    4

    Standart

    Zaten 9600 ile bağlıyım?

  4. #4
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,193

    Standart



    ayarla böyle olması gerekir.

    console kablonuzu kontrol edin , ceviriciniz varsa onu kontrol edin

    kolay gele
    Konu AcLMasteR tarafından (09.09.2011 Saat 19:42 ) değiştirilmiştir.
    The day that never comes

  5. #5
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Belki console daki baud rate değeri değiştirilmiştir , 115200 vs yi deneyin
    Mr.google knows everything , ask to him...

  6. #6
    Hypnotic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Co Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    769

    Standart

    Selam,

    Bağlantıyı ne ile sağlıyorsunuz? rs232 - usb converter kullanıyorsanız converterın driverı ile ilgili bir problemde olabilir.

    Kolay Gelsin
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  7. #7
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Merhaba

    Ghost arkadasımızın dedigi gibi tüm hızları deneyin. Konsol hızıyla alakalıdır.
    www.cliguru.com

  8. #8
    sainn isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    4

    Standart

    Cevaplarınız için çok teşekkürler.

    Baglantıda putty ile yapıyorum denıyorum, eger baud rate degıstırılmısse, tekrar nasıl duzeltebilirim?

  9. #9
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    line con 0
    speed 9600
    Mr.google knows everything , ask to him...

  10. #10
    sainn isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    4

    Standart

    Teşekkürler düzellttim. 115200 ile bağlandım. Daha sonra reset attıgımda default 9600
    'a döndü.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok