DHCP Kurulumu ve ip helper-address
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10
DHCP Kurulumu ve ip helper-address

Cisco Packet Tracer üzerinden (Dynamic Host Configuration Protocol ) DHCP konfigurasyonu ve IP Helper Addresses komutu hakkında nasil daha fazla bilgi edine bilirim . Aşağda Packet Tracer 'deki konfigurasyonda ip

  1. #1
    romanazeri Guest

    Default DHCP Kurulumu ve ip helper-address


    Cisco Packet Tracer
    üzerinden (Dynamic Host Configuration Protocol) DHCP konfigurasyonu ve IP Helper Addresses komutu hakkında nasil daha fazla bilgi edine bilirim . Aşağda Packet Tracer 'deki konfigurasyonda ip helper addresss calismiyor Bunun neden oldugnu anlamiyorum yardiminiz icin tesekurler
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  2. #2
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    Cisco Packet Tracer da ip helper-address calışmıyor bilgilerinize.
    Carpe dieM

  3. #3
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    Ekte Packet Tracer Lab içerisinde çalışan ip helper-address Konfigide mevcut

    PHP Code:
    Switch#sh run
    Building configuration...

    Current configuration 1752 bytes
    !
    version 12.2
    no service timestamps log datetime msec
    no service timestamps debug datetime msec
    no service password
    -encryption
    !
    hostname Switch
    !
    !
    !
    !
    !
    ip routing
    !!
    interface 
    FastEthernet0/1
     switchport mode access
    !
    interface 
    FastEthernet0/2
     switchport access vlan 2
     switchport mode access
    !
    interface 
    FastEthernet0/3
     switchport access vlan 3
     switchport mode access
    !
    interface 
    FastEthernet0/4
     switchport access vlan 4
     switchport mode access
    !

    interface 
    FastEthernet0/10
     no switchport
     ip address 192.168.1.2 255.255.255.0
     duplex auto
     speed auto
    !

    !
    interface 
    Vlan1
     ip address 10.1.1.1 255.255.255.0
    !
    interface 
    Vlan2
     ip address 10.2.2.1 255.255.255.0
     ip helper
    -address 10.1.1.250
    !
    interface 
    Vlan3
     ip address 10.3.3.1 255.255.255.0
     ip helper
    -address 10.1.1.250
    !
    interface 
    Vlan4
     ip address 10.4.4.1 255.255.255.0
     ip helper
    -address 10.1.1.250
    !
    router eigrp 1
     network 10.0.0.0
     network 10.1.1.0 0.0.0.255
     network 10.2.2.0 0.0.0.255
     network 10.3.3.0 0.0.0.255
     network 10.4.4.0 0.0.0.255
     network 192.168.1.0
     no auto
    -summary
    !
    ip classless
    !
    line con 0
    line vty 0 4
     login
    !
    !
    end


    Switch
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  4. #4
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    denemiştim çalışmamıştı. config te karşımıza çıkıyor ama çalışmıyordu. bu arada ben v5.3.0 kullanıyorum acaba sizdekiler nedir.
    Carpe dieM

  5. #5
    ebfo45 is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    İstanbul
    Posts
    386

    Default

    Ben çalıştırmıştım sanki

  6. #6
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    ben çalışştıramamıştım. ama sonra gerçek ortamda bir müşterimizde denedik. orda çalıştırmıştık.
    Carpe dieM

  7. #7
    romanazeri Guest

    Default

    Arkadasalar benim anlamadigim konu benim yapdigim config dogrumu yanlismi ? ben packet tracer 5.3.1 versiyonu kulaniyorum

  8. #8
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    Quote Originally Posted by romanazeri View Post
    Arkadasalar benim anlamadigim konu benim yapdigim config dogrumu yanlismi ? ben packet tracer 5.3.1 versiyonu kulaniyorum
    Benimde anlamadığım yukarıda çalışan konfigurasyon verdik neden oradan bakıp hata bulunmaz?
    Packet tracer 5.3.2 kullandım orada buyrun link ;

    Hotfile.com: One click file hosting: PacketTracer532_setup_no_tutorials.exe

  9. #9
    shroud41 Guest

    Default

    Quote Originally Posted by romanazeri View Post

    Cisco Packet Tracer
    üzerinden (Dynamic Host Configuration Protocol) DHCP konfigurasyonu ve IP Helper Addresses komutu hakkında nasil daha fazla bilgi edine bilirim . Aşağda Packet Tracer 'deki konfigurasyonda ip helper addresss calismiyor Bunun neden oldugnu anlamiyorum yardiminiz icin tesekurler
    Merhaba,

    "ip-helper" komutu çalışıyor ve zaten yanlış yere girmemişsin, komutu da doğru kullanmışsın.Fakat dikkat edersen DHCP server olarak atadığın cihazın gateway'ini 192.168.1.1 girmişsin.Bu IP, router'ın server'a bakan interface IP'si olan 192.168.1.9 olmalı.Yani senin DHCP discover mesajların gidiyor fakat offer mesajı client'a ulaşmıyor, çünkü farklı network'e giderken gateway'e bakıyor ve girdiğin gateway yanlış.Bu IP'yi düzeltirsen sorunsuz çalışır.

    Kolay gelsin..

  10. #10
    romanazeri Guest

    Default

    Size ve cevab Yazan Arakdaslarin hepsine Tesekur edierim

    Husisle Cemal Taner Hocamiza

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts