VLAN Yönlendirme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
VLAN Yönlendirme

Merhaba arkadaşlar işaretlediğim Cisco Catalyst 2950 Switch 'te VLAN 100 ve VLAN 200 olusturdum bunları yönlendirmesini nasıl yapabilirim. 100 le 200 deki makinalar bir birlerine Ping atmasını nasıl sağlayabilirim, Router

  1. #1
    sneeuwpop isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2010
    Mesajlar
    1

    Standart VLAN Yönlendirme



    Merhaba arkadaşlar
    işaretlediğim Cisco Catalyst 2950 Switch 'te VLAN 100 ve VLAN 200 olusturdum bunları yönlendirmesini nasıl yapabilirim. 100 le 200 deki makinalar bir birlerine Ping atmasını nasıl sağlayabilirim, Router 'dayazmam gereken kodlar nelerdir.

  2. #2
    ebfo45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    386

    Standart

    sw ile router arasında bağladığın portu trunk yapmalısın önce
    yani interface fa 0/24
    Switch(config-if)#switchport mode trunk
    sonra router da ki interface si no sh ile açıp no ip adress ile ip adresi vermiyeceksin
    interface fastethernet 0/0.100 deyip subinterface oluşturacaksın
    encapsulation dot 1 q 100
    ip address 192.168.129.1 255.255.255.0 mesela o vlan için gateway yazacaksın
    diğer vlan içinde interface fastethernet 0/0.200
    encapsulation dot 1 q 200
    ip address 192.168.125.1 255.255.255.0
    bu kadar

    bu hafta sonu bu konuyu anlatmıştım eğitimde Bir gün videosunu çeker blogumda yayınlarım.

  3. #3
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Alıntı sari_lacivert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gateway'ler switch üzerinde ise sadece ip routing komutuyla vlan'ları birbiriyle görüştürebilirsin.
    Layer 2 switchte ip routing komutu çalıştıramazsınız. Bu topolojiye göre Routerda subinterface oluşturulacak .

  4. #4
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,193

    Standart

    Alıntı trunkmode Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Layer 2 switchte ip routing komutu çalıştıramazsınız. Bu topolojiye göre Routerda subinterface oluşturulacak .
    +1 katılıyorum
    The day that never comes

  5. #5
    ebfo45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    386

    Standart

    Arkadaş L3 Sw kastetmiştir.

  6. #6
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Hocam verilen topolojiye göre söyledik elbette l3 sw ile yapılabilir.

  7. #7
    ebfo45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    386

    Standart

    tagem595_0 bu linkteki eğitimi 20. dakikadan sonra izleyin. Video ders olarak izleyebilirsiniz.

  8. #8
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    selam,

    Diğer routerların arkasındakı networklere de gıtmek ıstıyorsan routerlar ustunde routing yapmalısın.Bu arada switch-router arasındakı baglantın down durumda onu açmayıda unutma,

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  9. #9
    singemur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    17

    Standart

    ebfo45 isimli Üye +1 daha istiyorum. hak ediyor..

  10. #10
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Sayın Moderatorlerimiz yeni modlar seçilince zaten Administrator oluyorlar zaman içerisinde ve + puanlara ihtiyaçları olmuyor o zaman

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok