2 ( iki ) Router 'ı Birbirine Bağlama
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
2 ( iki ) Router 'ı Birbirine Bağlama

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bilgilerinize ihtiyacım var . Elimde Cisco 800 series 2 tane router var ve bunları 2 kurum arasına bağlamak istiyorum.. Yalnız ben ilk aşamayı geçmeden diğer

  1. #1
    jrsync isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    6

    Standart 2 ( iki ) Router 'ı Birbirine Bağlama

    Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bilgilerinize ihtiyacım var .

    Elimde Cisco 800 series 2 tane router var ve bunları 2 kurum arasına bağlamak istiyorum..

    Yalnız ben ilk aşamayı geçmeden diğer konfigürasyon ayarlarını sormacam.

    Benim ilk sorunum Windows 7 de Router ı bağlayamadım. Hyper terminal 6.3 yüklemeye çalıştım regsvr32.exe yazılamadığından yükleyemedim sinir oldum o kadar yetki vermeme rağmen orasını zaten hiç anlayamadım ... Ben bu aleti nasıl windows 7 de bağlayacağım .. bana yardım ederseniz diğer aşamalara geçmek istiyorum.

    lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum ... Ha bu arada pc ye bağlamak için sadece console kablosu yetiyor mu ? CLI düşmek için pc de G-Shdsl bağlantıya ihtiyaç var mı ?

  2. #2
    md_mehmet52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Bulunduğu yer
    Ünye
    Mesajlar
    196

    Standart

    Kolay gelsın oncelıkle Win7 hyper programı calışıyor ben kullandım tekrar deneyın

  3. #3
    jrsync isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    6

    Standart

    Acaba link verebilrimisin ? ben yanlış indirmiş olabilirim ?

  4. #4
    Hypnotic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Co Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    769

    Standart

    putty ile bağlanabilirsin. kullanımı oldukça kolay bir programdır.

    kolay gelsin.
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  5. #5
    md_mehmet52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Bulunduğu yer
    Ünye
    Mesajlar
    196

    Standart

    Hyper terminal Free Download
    bu linkden ben kurdum istersenız bir deneyın,

  6. #6
    jrsync isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    6

    Standart

    hyper terminali kurmaya çalışırken " system32\regsvr32.exe" dosyasına erişilemiyor açılmıyor yetkin var mı yok mu bi bak dior ama full control verdim zaten ....

    bununla ilgili bir önerisi olan var mı ?

  7. #7
    jrsync isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    6

    Standart

    ayrıca G-shdsl hattı olmadan sadece console kablosuyla bağlantı yapabilirmiyim ?

  8. #8
    md_mehmet52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Bulunduğu yer
    Ünye
    Mesajlar
    196

    Standart

    Tam yetki olabilir ama birde Win7'de sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır deyın ama windows sorunlu olabilir mı

    kolay gelsin

  9. #9
    jrsync isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    6

    Standart

    Arkadaşlar router bağlandım teşekkür ederim ...

    Benim farklı bir sorum olacak şimdi size ...

    Ben 2 kurumu birbirine p2p nat yapmam lazım G shdsl hat üzerinden .. Benim komutlarla bir sıkıntım yok öncelikle çok basit gelebilir ama size ilk defa uğraştığım işin bu işle .. Ben nereye neyi takıcam şimdi G shdsl hattı routera sonra router ı bir bilgisyara bağlayacakmıyım yoksa sadece G shdsl modemi bağlayacağım ...

    Bana fiziksel bağlantılar hakkında bilgi verirseniz çok sevincem.....

  10. #10
    ciscocuolucam isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    35

    Standart

    gshdsl hattı routerinda sonlandırabilmek için module ihtiyacınız var kullanmış olduğunuz router nedir eğer ki 878 serisi bir routerin varsa once gshdsl ayalarını yap arkadaki dort tane eth cıkısı vardır bunlarıda vlan 1'e tanımla ve dhcp ayarlarını yap sonra eth portlarını ister switch e bağla istersen pc ne diğer konfigler için ayrıntılı bilgiverirsen daha iyi yardımcı olabilirim.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok