VLAN altında VLAN Oluşturmak
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
VLAN altında VLAN Oluşturmak

merhaba sizlere bir sorum olucak bu işlerle yeni uğraşan biri olduğum için, bir Vlan oluşturup tekrar onun altında bir Vlan daha oluşturma şansım varmı..?

  1. #1
    fear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    10

    Standart VLAN altında VLAN Oluşturmak

    merhaba
    sizlere bir sorum olucak bu işlerle yeni uğraşan biri olduğum için,
    bir Vlan oluşturup tekrar onun altında bir Vlan daha oluşturma şansım varmı..?

  2. #2
    fkoc isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Bulunduğu yer
    Stuttgart / Almanya
    Mesajlar
    19

    Standart

    Cisco da VLAN altina yeni bi VLAN olusturamazsin.

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Vlan altında vlan olmaz ancak vlan ı başka bir vlan ın içinde uçtan uca taşıyabilirsiniz
    Catalyst 3550 Multilayer Switch Software Configuration Guide, 12.1(13)EA1 - Configuring 802.1Q and Layer 2 Protocol Tunneling
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Alıntı fear Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba
    sizlere bir sorum olucak bu işlerle yeni uğraşan biri olduğum için,
    bir Vlan oluşturup tekrar onun altında bir Vlan daha oluşturma şansım varmı..?
    Private Vlanlarda Primary Vlan altında Secondary Vlan oluşturulabilir. Sormak istediğiniz bu ise.

  5. #5
    fear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    10

    Standart

    Durumu ben şöyle açıklım..
    bir ünv düşünün ve onun kampüslerini, kampüslere birer vlan çıkışı var amaç herhangi bir kampüsteki vlan'ın altında tekrar bir vlan oluşturmak
    eğer söylediğiniz şey buna denk geliyosa ben onu öğrenmek istiyorum... ayrıca yanıtlarınız için teşekkürler....

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Vlan bağımsız bir sanal lan dır , onun altına neden bir vlan yaratmak istensinki ? kullandığınız yapıya göre vlan lara bölersiniz , lokasyonlar arası haberleşme içinde bir vlan kullanırsınız
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    fear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    10

    Standart

    bitirme projemde istenen aynen bu şekilde bunun nedenini uçuk hocama sormak lazım
    yinede tşk ederim...

    ayrıca hazırladığım ufak çaplı bir projeyi router bölümünde alt başlıkta konu açıp koydum onda da bir sorun yaşıyorum acaba onada bakma şansınız vamı..?

  8. #8
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    vlan altında vlan yaratmak diye bir terim yok ne kast ettiğini anlasak hocanın...

    buraya koyun burdan bakalım yeni bir başlık açmaya gerek yok
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #9
    fear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    10

  10. #10
    fear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    10

    Standart

    projeyi buraya ekledim ama daha gelmedi sanırım bende daha önce konu açtığım linki vereyim dedim
    http://www.ciscotr.com/forum/cisco-g...andirmasi.html

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok