CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

Forum Mobil Sürümü Aktif Edilmiştir  
+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco RV042 VPN Router

Merhaba arkadaşlar 50 adet bilgisayarım var. Cisco RV042 VPN Router Dual WAN router kullanıoyorum 8 mbs 8mbs 2 aht kullanıorum toplamda 16 mbs tam olmasada veri hızı alıyorum ama sorunum

  1. #1
    playss isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member playss is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    4

    Standart Cisco RV042 VPN Router

    Merhaba arkadaşlar 50 adet bilgisayarım var.

    Cisco RV042 VPN Router Dual WAN router kullanıoyorum 8 mbs 8mbs 2 aht kullanıorum toplamda 16 mbs tam olmasada veri hızı alıyorum ama sorunum Tivibu da aynı anda 2 ip aktif iken giriş yapamıyorum.

    Bankacılık işlemleri gerçekleştiremiyorum msnlerde görüntülü arama gerçekleştiremiyoruz bir türlü sorunu çözemedik bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz?

    Sorunumuz session noktası kanısına vardım yaptığım araştırmalar sonucu ama yinede bi çözüm bulamadık

  2. #2
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member mely is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    yapınızı tam olarak bilemiyorum ama sadece bu söylediğiniz aplikasyonları mı yapamıyosunuz ya da internete hiç mi giremiyorsunuz?

  3. #3
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member x25 will become famous soon enoughx25 will become famous soon enough
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    Merhaba ;

    Servis Sağlayıcıdan Aldığınız hizmet tam olarak nedir ?
    Aynı anda 2 IP aktifken dediğiniz kısmı tam olarak anlamadım.Tivibu aynı IP den istediğiniz kadar logine olanak sağlıyor aynı account ile tek bir logine imkan veriyor.
    Eğer iki public IP ye sahip iseniz gerçekleştirdiğiniz bir load balance yöntemi bu tip problemlere yol açabilir.Web üzerinden almaya çalığıtığınız hizmete session kurulduktan sonra iki farklı source ile ulaşmaya çalışırsanız bahsettiğiniz gibi özellikle ssl içerikli uygulamalarda sıkıntılar yaşayabilirsiniz.Alternatif problem çözme yöntemlerini deneyebilirsiniz farklı bir ürün tek bir bağlantı gibi.

  4. #4
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator trunkmode will become famous soon enoughtrunkmode will become famous soon enough
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,294

    Standart

    Merhaba
    Hocam benim anladığım 2 ip bağlı iken demek istediği 2 host video yayını alırken
    diğer kullanıcılar internete girme sorunu yaşıyor, bu durumda QoS de bir çözüm
    olabilir ama malum 8 mbit adsl var sanırım

  5. #5
    playss isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member playss is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    4

    Standart

    Cisco RV042 4 Port 10/100 VPN Router Dual WAN Router ne işe yaradığını hepimiz bilioz 55 bilgisayarlı bi cafem var bulunduğum bölgede 8 mbs internet hızı var makınaların hepsi doluyken hafta sonları fln internet hızında düşme msnde görüntülü konuşmada sorunlar yasıoduk bende araştırıp Cisco RV042 4 Port 10/100 VPN Router Dual WAN Router aldımbi hat dağa cektik lod balance sistemiyle 16 mbs veri hızına ulaştık yavaşlama sorunları ortadan kalktı ama bu seferde bankacılık işlemlerinde mesela forum sitelerinde login oluyorum tekrar login ekranı cıkıo ip çift gözüktüğü için msnde son sürümde görüntülü arama gerçekleştiremiyorum ip nin birtanesini kapattıktan sonra sorunlar ortadan kalkıyor aynı şekilde tvi buda da durmadan başka biryerden oturum açtınız diyor sorunum bu yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar hepinize teşekkür ederim
    Konu playss tarafından (02.08.2010 Saat 18:55 ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member x25 will become famous soon enoughx25 will become famous soon enough
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    Merhaba.Sanırım Bahsettiğim tarzda bir problem sözkonusu.

    Aslına bakarsanız Cisco RV042 4 Port 10/100 VPN Router Dual WAN Router ne işe yaradığını hepimiz bilmiyoruz.Cisco ile uğraşan herkez her ürünü bilir diye bir kural yok.

    Uzman arkadaşlar problemin detayını anlayıp teknolojiye ilişkin nasıl bir çözüm üretebiliriz şeklinde konuya yaklaşıyorlar.

    Yardımcı olması açısından okuduğum bir dokumanda Cihazın arayüzünden hangi servislerin hangi ip den hizmet göreceği şeklinde bazı tanımlamalar yapılabiliyor.Sanırım load balance metodu sadece auto mode.

    Aşağıdaki linki biraz incelemenizi tavsiye ederim.
    Saygılarımla

    Setting up Dual WAN management of the RV042 via Load Balancing

  7. #7
    playss isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member playss is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    4

    Standart

    teşekkür ederim herşey için problemı cozersem yazıcam buraya

  8. #8
    alpagut isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member alpagut is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    3

    Standart

    Sorunun çözümü aşağıda açıkladım.

    Bankalar yani ssl sertifikalı sitelere girerken banka güvenlik nedeniyle 2 ip den gelmene izin vermez .Bu Tivibu msn gibi özel servisler içinde geçerlidir.Onun için Cisco RV042 de aşağıdaki işlemleri yapman gerekiyor.

    System Managament ten Load Balanceyi seçtikten sonra alt kısımda Protocol Binding diye bir bölüm çıkacak.Bu kısım özel portları hangi wan dan çıkacağını yönetebileceğimiz bölümdür.

    Aşağıdaki resimlerde yapılması gerekenleri numaralandırdım.




    1.Bu bölümden yönlendirilecek portu seçiyoruz.Eğer bu kısımda sizin istediğiniz port yoksa Service Managament bölümünden yeni port açabilirsiniz.Ben örnek olarak 443 port yani bankalara girişte karşılaşılan sorunun nasıl yapılacağını anlattım.
    2.Bu bölümden local network te bu protokolü kullanacak bilgisayarların network aralığını girin.Eğer tek bir makina ise her iki boş kısmada aynı ip yi yazın.
    Destination ip yi boş bırakıyoruz.
    3. Hangi WAN bağlantısını kullanacak onu seçin.Ben genelde WAN1 i kullanıyorum.
    4. Enable ye tıklıyoruz.
    5. Add to list butonuna basarak listeye ekliyoruz.Bu şekilde istediğimiz kadar portu yönetebiliriz.
    6.Eğer yaptığımız yönlendirmede bir hata yoksa Ad to list e tıklayınca burada yaptığımız yönlendirme gözükecektir.Aşağıdaki resimdeki gibi.

    Sonunu biliyorsunuz Save Settings e basarak ayarları kaydediyoruz.



    Bu arada bazı arkadaşlar Cisco RV042 neki diye sormuşlar. Bu router 2 ADSL yada 2 Network bağlantınızı birleştiren cihazdır.RV042 için detaylı bilgiye Cisco RV042 linkinden ulaşabilirsiniz.
    Hatta bu cihazın 7 ADSL hattını birleştireni var.ürün kodu Cisco RV016 bu ürünle ilgilide Cisco RV016 Multi Wan +16 Port VPN Router linkinden bilgi alabilirsiniz.
    Konu alpagut tarafından (12.08.2010 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir.

  9. #9
    playss isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member playss is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    4

    Standart

    yardımınız için teşekkür ederim routure sizden aldım zaten messengere nası çözücez peki loud balance de iken 2 ip aktifken messengerde kameralı görüşme olmuyor ip nin bitanesini kapatınca herşey normale dönüyor esas problem bu arkadaşım bu konuda ciddi yardım bekliyorum yoksa cıkartıcam routeri teşekkür ederim hepinize

  10. #10
    Kalem isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member Kalem is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    4

    Standart

    Bende sizden aldım cihazı aynı şekilde cafe işletiyorum.
    Msn görüntülü konuşma sorununu msn portlarını açarak aştım fakat tekrar sorun olabilir diye firawallı kapattım.Bir sorun olurmu ? Ama modemlerin firewalları açık.
    Https yi o listeye ekleyerek bankacılık işlemleri sorunuda çözüldü. Gösterdiğiniz o sayfadaki 512 kbps ne anlama geliyor değiştirmemize gerek varmı.
    Ayrıca qos ayarlarını nasıl yapacağız websitelerine öncelik verebilme imkanımız varmı.
    Forum siteleri için Httpyide eklemek gerekiyor sanırım. Mesajı yazarken bi kaç kez log out oldum.
    Birde trendmicro project link av almamızı önerirmisiniz.

    Saygılar..

    Deneme yaptım şimdi o listeye ftp yi eklediğimizde dengeleme yapmadan tek hattın ulaşabileceği hıza ulaşıyor.
    Sitenizdeki gibi upload hızına ulaşamadım, acaba ekstra bişeyler yapmamız gerekiyormu?
    Konu Kalem tarafından (22.08.2010 Saat 15:13 ) değiştirilmiştir.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konu İçin Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok