Fiber Portlu Switch-Router Önerisi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Fiber Portlu Switch-Router Önerisi

Merhaba Yaklaşık 43 sunuculuk bir sistem odamız var ve network alt yapısını revizyona alacağız. Internet bağlantımız 20 mbit / sec metro ethernet. Bize uygun olabilecek switch veya router modelleri hangilerdir

  1. #1
    clawas Guest

    Standart Fiber Portlu Switch-Router Önerisi

    Merhaba

    Yaklaşık 43 sunuculuk bir sistem odamız var ve network alt yapısını revizyona alacağız.

    Internet bağlantımız 20 mbit / sec metro ethernet.
    Bize uygun olabilecek switch veya router modelleri hangilerdir 2 - 3 gündür inceliyorum fakat bize hangisi en uygunu pek anlıyamadım çünkü model çok karmaşa çok.

    L3 Switch alırsak fiber modullerinin fiyatları nedir?

    Sanırım bizim için en uygunu L3 Managed Switch gibi ama hangi modeli tercih etmeliyim.

    Herhangi bir switch aldığımızda başka bir eklentiye veya katmana gerek duyulacakmı?

    İyi Çalışmalar
    Konu clawas tarafından (29.07.2010 Saat 12:24 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Dejavu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Onursal Üye - Emektar
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    208

    Standart

    Merhaba ,

    WS-C3560G-24TS-S işinizi görür diye düşünüyorum. SFP fiyatlarıda sanırım 75 - 100 lira arası bişey.

    Daha detaylı incelemeniz için özellikleri ile birlikte, Cisco'nun sitesinden bakabilirsiniz.

    Cisco Catalyst 3560 Series Switches Data Sheet
    ****
    CCNP
    Next CCIE

  3. #3
    clawas Guest

    Standart

    Teşekkür ederim öneriniz için bu sistemlerin satıldığı herhangi bir online satış sitesi veya fiyat listesi varmıdır?

    Ayrıca verdiğiniz seride 48 port bir switch yeterli olacakmıdır fiber modulu ile birlikte?
    Herhangi bir router a gerek varmıdır? Olduğunu sanmıyorum ama cisco da işler biraz farklı diye söylendi bana.

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    L3 switch alırsanız NAT,PAT vs uygulamaları kullanamazsınız

    2921 router ve 48 gigabit portlu 2960 switch işinizi görecektir , metro yu 2921 in sfp portunda sonlandırabilirsiniz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    Dejavu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Onursal Üye - Emektar
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    208

    Standart

    L3 switch'lerde NAT,PAT çalışır, fakat şimdi baktım CAT3... serilerinde yokmuş. CAT4224 ve 6000 serilerinde var. Ama arkadaşın dediği daha uygun olmuş. Bütce konusunda da daha uygun olur.
    ****
    CCNP
    Next CCIE

  6. #6
    clawas Guest

    Standart

    @GhoSt verdiğiniz ürünleri araştırdım sanırım söylediğiniz ürünler aşağıdakiler.

    Router
    https://www.insight.com/search/ppp.w...CISCO2921%2FK9

    Switch
    https://www.insight.com/search/ppp.w...-C2960G-48TC-L

    Bu router da herhangi bir Fiber modüle gerek varmı?

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    SFP (mini gbic) modüle ihtiyacınız var yada media converter lar var fiberden bakıra çeviren onu arada kullanabilirsiniz , eğer elinizde şuan kullandığınız fiberi sonlandırdığınız switch var ise onu da kullanabilirsiniz extra masraf çıkartmadan

    birde bağlantıyı yaparken Telekomla görüşüp direk router kullandığınızı ve vlan ı TAG li göndermelerini istemeniz gerekiyor tag siz göndermişlerse hattı çalıştıramazsınız
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    cisco switch alımını düşünüyorsanız yardımcı olabilirim, özelden benimle iletişime geçebilirsiniz

  9. #9
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart bence..... :)

    Maliyet Maliyet Maliyet ... Cisco önerilerinizi beğeniyorum... ama 3560+291 gibi ürünlerin toplam maliyeti ürünler için ayrılmış bütçenin fazlaca üzerinde olabilir...Benim tavsiyem hem L3 sw hemde router çok mantıklı değil düşük maliyetli L2 Sw orta kapasiteli herhangi bir marka router bu işi çözebilir.öyle nat için 65xx 45xx serisinden bahsetmek bile gerçekci olmayan bir durum.ortada max 20 mb lik bir trafik var arkadaşlar.

  10. #10
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı x25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maliyet Maliyet Maliyet ... Cisco önerilerinizi beğeniyorum... ama 3560+291 gibi ürünlerin toplam maliyeti ürünler için ayrılmış bütçenin fazlaca üzerinde olabilir...Benim tavsiyem hem L3 sw hemde router çok mantıklı değil düşük maliyetli L2 Sw orta kapasiteli herhangi bir marka router bu işi çözebilir.öyle nat için 65xx 45xx serisinden bahsetmek bile gerçekci olmayan bir durum.ortada max 20 mb lik bir trafik var arkadaşlar.
    3560+2921 önermedimki 2960 ve 2921 önerdim , bir üyemiz sadece layer3 switch yeterli olur demiş sonradan NAT ı 4500 ve 6500 lerde destekliyormuş diyerek düzeltme yapmış yanlış okudunuz heralde
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok