Cisco 2811 Router HWIC-2SHDSL Module
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 2811 Router HWIC-2SHDSL Module

Merhaba Elimde bir adet Cisco 2811 Router mevcut routere HWIC-2SHDSL modulü takacağım ve ghdsl bağlantı ile noktadan noktaya bağlantı yapmak istiyorum. HWIC-2SHDSL modül router a takıldığındaki router ile HWIC-2SHDSL modül

  1. #1
    azazild isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    3

    Question Cisco 2811 Router HWIC-2SHDSL Module

    Merhaba

    Elimde bir adet Cisco 2811 Router mevcut routere HWIC-2SHDSL modulü takacağım ve ghdsl bağlantı ile noktadan noktaya bağlantı yapmak istiyorum.

    HWIC-2SHDSL modül router a takıldığındaki router ile HWIC-2SHDSL modül arasındaki bağlantı manuel olarak mı yapılkta yani HWIC-2SHDSL modülü takıldığı anda router tanımakta mı yoksa manuel olarak mı tanıtılmakta.

    HWIC-2SHDSL modül takıldıktan sonraki dsl komutları neler olacaktır ?
    Örnek olarak yapılmış bir konfigiürasyon yazarsanız çok mutlu olurum.

    Şimdiden teşekkürler.
    Konu azazild tarafından (28.07.2010 Saat 22:36 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    Kartı taktığınızda cihaz görecektir ( eğer uygun ios varsa muhtemelen var ) sh run da göreceğiniz controller dsl x/x/x altınna baz condigler yapmanız gerekecektir.

    örnegin.


    controller DSL 0/0/0
    mode atm
    line-term cpe
    line-mode 2-wire line-zero
    dsl-mode shdsl symmetric annex B
    line-rate auto


    gibi



    daha sonra şunun gibi tanımlar girmeniz gerekecektir.


    interface ATM0/0/0
    no ip address
    no ip redirects
    no ip unreachables
    no ip proxy-arp
    atm restart timer 300
    no atm ilmi-keepalive
    !
    interface ATM0/1/0.1 point-to-point
    ip address x.x.x.x
    no ip redirects
    no ip unreachables
    no ip proxy-arp
    atm route-bridged ip ( dslam tip IP ise kullanılacak )
    pvc 0/35
    protocol ip x.x.x.x broadcast
    encapsulation aal5snap
    !
    Carpe dieM

  4. #4
    azazild isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    3

    Standart

    Üstat

    Controller SHDSL 0/0/0 satıra bunu yazarak
    2811trm(config-controller)# kısma geçiyorum

    olarak şuan kartı görüyor fakat


    interface ATM0/0/0
    no ip address
    no ip redirects
    no ip unreachables
    no ip proxy-arp
    atm restart timer 300
    no atm ilmi-keepalive
    !
    interface ATM0/1/0.1 point-to-point
    ip address x.x.x.x
    no ip redirects
    no ip unreachables
    no ip proxy-arp
    atm route-bridged ip ( dslam tip IP ise kullanılacak )
    pvc 0/35
    protocol ip x.x.x.x broadcast
    encapsulation aal5snap
    !

    komutları yazamıyorum yanlış yerdemiyim yoksa ?

    % Invalid input detected at '^' marker.

    hatasını döndürüyor fikrine ihtiyacım var.

    yukarıdaki yazdıklarımından sonra konfigürasyonu yaptım.

    fakat L0 ve L1 sürekli yanıp sönüyor bu olay hattan mı kaynaklanmakta yoksa konfigürasyondaki hatadan mı kaynaklanmakta gerçi şuan telekoma ulaşmaya çalışıyorum

    Çok teşekkürler.
    Konu azazild tarafından (29.07.2010 Saat 20:06 ) değiştirilmiştir.

  5. #5
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    show running-config cıktısını gönderebilirseniz yardımcı olabiliriz ...
    Carpe dieM

  6. #6
    azazild isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    3

    Standart

    version 12.4
    service timestamps debug datetime msec
    service timestamps log datetime msec
    no service password-encryption
    !
    hostname 2811trm
    !
    boot-start-marker
    boot-end-marker
    !
    enable secret 5 $1$umhM$gzYWdSKof5QVfQekR1qg71
    !
    no aaa new-model
    !
    !
    ip cef
    !
    !
    multilink bundle-name authenticated
    !
    !
    !
    archive
    log config
    hidekeys
    !
    !
    controller SHDSL 0/0/0
    dsl-group 0 pairs 0, 1
    shdsl annex B
    shdsl rate auto
    !
    !
    !
    !
    !
    interface FastEthernet0/0
    description to connection to network 10.212.55.0
    ip address 10.212.55.254 255.255.255.0
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface FastEthernet0/1
    description to connection to network 192.168.4.0
    ip address 192.168.4.1 255.255.255.0
    ip tcp adjust-mss 1452
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface ATM0/0/0
    no ip address
    no atm ilmi-keepalive
    !
    interface ATM0/0/0.1 point-to-point
    mtu 1500
    ip address 10.213.43.1 255.255.255.252
    atm route-bridged ip
    pvc 0/35
    !
    !
    router eigrp 100
    redistribute connected
    network 10.213.0.0 0.0.255.255
    network 192.168.0.0 0.0.255.255
    no auto-summary
    !
    router eigrp 212
    network 10.0.0.0
    network 192.168.0.0
    no auto-summary
    !
    router rip
    network 10.0.0.0
    network 192.168.4.0
    !
    ip forward-protocol nd
    ip route 10.0.0.0 255.255.255.252 ATM0/0/0
    ip route 10.213.43.0 255.255.255.252 ATM0/0/0.1
    !
    !
    no ip http server
    !
    !
    !
    control-plane
    !
    !
    line con 0
    line aux 0
    line vty 0 4
    password a
    login
    !
    scheduler allocate 20000 1000
    !
    end


    L0 ve L1 halen sürekli yanıp sönüyor
    Konu azazild tarafından (31.07.2010 Saat 03:17 ) değiştirilmiştir.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok