Cisco Router, Parola Sıfırlama
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Router, Parola Sıfırlama

Merhaba Arkadaşlar, Ben elimdeki 2500 router'in şifresini değiştirmeye çalışdım. cntrl + break o/r 0x2142 I yazdım çakıldı kaldı. ben de yeniden başlattım. Şuanda ekranıma birşey gelmiyor yardım edebilirseniz sevinirim. Ne

  1. #1
    cakalu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    8

    Standart Cisco Router, Parola Sıfırlama

    Merhaba Arkadaşlar,

    Ben elimdeki 2500 router'in şifresini değiştirmeye çalışdım.
    cntrl + break
    o/r 0x2142
    I
    yazdım çakıldı kaldı. ben de yeniden başlattım.

    Şuanda ekranıma birşey gelmiyor yardım edebilirseniz sevinirim.

    Ne yapmam gereklidir.

  2. #2
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    rommona düştükten sonra

    " confreg 0x2142" yazmanız gerekiyordu. " o/r 0x2142 " değil. Cihazı tekrar başlattığınızda ekrana 9600 baud ile hiç birşey gelmiyorsa, config-register bitlerindeki console hızını değiştiren bitleri değiştirmişsiniz demektir. Sırasıyla diğer console hızlarını deneyin bir tanesi olacaktır.

    Kolay gelsin.

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Hayır eski modellerde o/r yazılıyor
    Password Recovery Procedure for the Cisco 2000, 2500, 3000, 4000, AccessPro, 7000 (RP), AGS, IGS, and STS-10x - Cisco Systems

    açılırken break e bastığınızda tekrar rommon mod gelmiyormu ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    bilmiyodum ben onu

  5. #5
    cakalu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    8

    Standart

    hayır hocam gelmiyor. ne yapabileceğim konusundada fikrim yok. yardımcı olursanız sevinirm.

  6. #6
    cakalu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    8

    Standart

    birde hocam farklı baud denemdim 7200, 14400 gibi değişik krakterler çıkıyor. belki fikir verir

  7. #7
    elifd isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    12

  8. #8
    cakalu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    8

    Standart

    hocam router a erişemiyorum. sıkıntım bu şuanda bu konuda yardımcı olabilrimisin

  9. #9
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,331

    Standart

    Router hiç açılmıyorsa password recovery yapamazsınız zaten
    Maalesef buradan yardımcı olacak bir durum değil , sanırım onarılması
    gereken bir teknik arıza mevcut

  10. #10
    elifd isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    12

    Standart

    Uzaktan mı baglantı kuruyorsunuz ?
    İlk yapmamız gereken router açılırken IOS (işletim sistemi)'in yüklenmemesini sağlamak olacaktır.
    Bunun için açılıs sırasında CTRL+BREAK (CTRL+C) tuşlarına basılır. Bu işlem ile cihazımız mini IOS denen sınırlı işlemlerin yapılabileceği işletim sistemi ile açılır.
    Şimdi komut satırına yazacağımız
    Kod:
    confreg 0x2142
    komutu ile configuration-register'ı değiştiririz.
    Artık router'ımız açılışta NVRAM'den konfigürasyonu yüklemeyecektir.
    Router'ı kapatım açalım. Şimdi eski çalışan konfigürasyonumuz yüklenemediği için IOS bize adım adım yeni bir konfigürasyon oluşturmak isteyip istemeyeceğimizi soruyor. Bu soruya No cevabı verdikten sonra default komut satırımız olan :
    router>enable
    yazıp enter'a bastığımızda artık şifresiz bir şekilde enable mode'a geçmiş oluruz.
    Eski konfigürasyonumuz hala NVRAM içinde kayıtlıdır. Biz şu anda Runnin-Config içindeyiz. Eski konfigürasyonumuzu geri almak için yapacağımız işlem çok basit. Startup-Config içindeki konfigürasyonu Running-Config üzerine kopyalayacağız. Bunun için aşağıdaki komutu vermeniz yeterlidir.

    router#copy startup-config running-config
    Eski konfigurasyon kurtuldu, şimdi tekrar yeni şifre verebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok