Cisco Router, Parola Sıfırlama
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
Cisco Router, Parola Sıfırlama

Merhaba Arkadaşlar, Ben elimdeki 2500 router'in şifresini değiştirmeye çalışdım. cntrl + break o/r 0x2142 I yazdım çakıldı kaldı. ben de yeniden başlattım. Şuanda ekranıma birşey gelmiyor yardım edebilirseniz sevinirim. Ne

  1. #1
    cakalu is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    8

    Default Cisco Router, Parola Sıfırlama

    Merhaba Arkadaşlar,

    Ben elimdeki 2500 router'in şifresini değiştirmeye çalışdım.
    cntrl + break
    o/r 0x2142
    I
    yazdım çakıldı kaldı. ben de yeniden başlattım.

    Şuanda ekranıma birşey gelmiyor yardım edebilirseniz sevinirim.

    Ne yapmam gereklidir.

  2. #2
    mely is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    326

    Default

    rommona düştükten sonra

    " confreg 0x2142" yazmanız gerekiyordu. " o/r 0x2142 " değil. Cihazı tekrar başlattığınızda ekrana 9600 baud ile hiç birşey gelmiyorsa, config-register bitlerindeki console hızını değiştiren bitleri değiştirmişsiniz demektir. Sırasıyla diğer console hızlarını deneyin bir tanesi olacaktır.

    Kolay gelsin.

  3. #3
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Hayır eski modellerde o/r yazılıyor
    Password Recovery Procedure for the Cisco 2000, 2500, 3000, 4000, AccessPro, 7000 (RP), AGS, IGS, and STS-10x - Cisco Systems

    açılırken break e bastığınızda tekrar rommon mod gelmiyormu ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    mely is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    326

    Default

    bilmiyodum ben onu

  5. #5
    cakalu is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    8

    Default

    hayır hocam gelmiyor. ne yapabileceğim konusundada fikrim yok. yardımcı olursanız sevinirm.

  6. #6
    cakalu is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    8

    Default

    birde hocam farklı baud denemdim 7200, 14400 gibi değişik krakterler çıkıyor. belki fikir verir

  7. #7
    elifd is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    12

  8. #8
    cakalu is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    8

    Default

    hocam router a erişemiyorum. sıkıntım bu şuanda bu konuda yardımcı olabilrimisin

  9. #9
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    Router hiç açılmıyorsa password recovery yapamazsınız zaten
    Maalesef buradan yardımcı olacak bir durum değil , sanırım onarılması
    gereken bir teknik arıza mevcut

  10. #10
    elifd is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    12

    Default

    Uzaktan mı baglantı kuruyorsunuz ?
    İlk yapmamız gereken router açılırken IOS (işletim sistemi)'in yüklenmemesini sağlamak olacaktır.
    Bunun için açılıs sırasında CTRL+BREAK (CTRL+C) tuşlarına basılır. Bu işlem ile cihazımız mini IOS denen sınırlı işlemlerin yapılabileceği işletim sistemi ile açılır.
    Şimdi komut satırına yazacağımız
    Kod:
    confreg 0x2142
    komutu ile configuration-register'ı değiştiririz.
    Artık router'ımız açılışta NVRAM'den konfigürasyonu yüklemeyecektir.
    Router'ı kapatım açalım. Şimdi eski çalışan konfigürasyonumuz yüklenemediği için IOS bize adım adım yeni bir konfigürasyon oluşturmak isteyip istemeyeceğimizi soruyor. Bu soruya No cevabı verdikten sonra default komut satırımız olan :
    router>enable
    yazıp enter'a bastığımızda artık şifresiz bir şekilde enable mode'a geçmiş oluruz.
    Eski konfigürasyonumuz hala NVRAM içinde kayıtlıdır. Biz şu anda Runnin-Config içindeyiz. Eski konfigürasyonumuzu geri almak için yapacağımız işlem çok basit. Startup-Config içindeki konfigürasyonu Running-Config üzerine kopyalayacağız. Bunun için aşağıdaki komutu vermeniz yeterlidir.

    router#copy startup-config running-config
    Eski konfigurasyon kurtuldu, şimdi tekrar yeni şifre verebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts