Cisco 1841 Router Rommon Mode Sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 1841 Router Rommon Mode Sorunu

Cisco 1841 router'da şifre kırma işlemi yapıyorum. Rommon mode 'da confreg 0*2142 komutunu yazdım ve router'imi resetledim fakat rommon mode 'dan çıkış yapmadı. Cihaz sürekli rommon mode da başlıyor. router>

  1. #1
    dioeth isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    9

    Standart Cisco 1841 Router Rommon Mode Sorunu

    Cisco 1841 router'da şifre kırma işlemi yapıyorum. Rommon mode 'da confreg 0*2142 komutunu yazdım ve router'imi resetledim fakat rommon mode 'dan çıkış yapmadı. Cihaz sürekli rommon mode da başlıyor. router> moduna bir türlü geçemedim. Uygulamalı olarak bu işlemleri ilk defa yapıyorum aşırı yabancıyım yani.

    Selamlar.

  2. #2
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam,

    Normalde config-register numarasını değiştirdikten sonra reboot komutunu kullandıktan sonra ram'den acması gerekıyor.Acaba routerın flashını uçurmuş olabilirmisin
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  3. #3
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    arkadaşım

    confreg 0x2142 yap

    " * " kullanma yerine " x " kullan..

    bi dene bakalım..

    Kolay gelsin..

  4. #4
    dioeth isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    9

    Standart

    orasını bilemiyorum :\ şimdi 0*2102 komutunu denedim ve resetledim. bu sefer rommon mode'dan çıktı fakat kullanıcı adı ve şifre soruyor. benim yapmak istediğim rommon mode'da gerekli işlemleri yaptıktan sonra router> enable moduna geçip yeni şifre atamak.

    cisco tr şifre kırmayla alakalı makaleleri okudum fakat beceremedim sanırım :\

    ===== edit: deniyorum.

  5. #5
    dioeth isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    9

    Red face

    evet acemilik böyle birşey sanırım :] sorun çözüldü dostum. "x" yerine " * " kullanmamdan dolayı olmuş.

  6. #6
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam;

    rommon modda 0x2142 yapıcaksın defaultta zaten 0x2102 yanı nvramden acar.nvramden acarsan tekrar şifre ekranı gelir,

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  7. #7
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    olur öyle arada

  8. #8
    dioeth isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    9

    Standart

    teşekkürler arkadaşlar.

  9. #9
    cgogsu Guest

    Standart

    arkadaşlarbende şimdi bişi yaptım şifre değişti ama bilmiyorum şifreyi.

    nasıl resetleyip fabrika ayarlarına döndürüyoruz.

    bende 1841 router var.

  10. #10
    cgogsu Guest

    Standart

    sorunum kalmadı daha önce verdiğim şifreye geri dönmüş anlamadım ama öyle oldu

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok