Cisco 1841 Router Rommon Mode Sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10
Cisco 1841 Router Rommon Mode Sorunu

Cisco 1841 router'da şifre kırma işlemi yapıyorum. Rommon mode 'da confreg 0*2142 komutunu yazdım ve router'imi resetledim fakat rommon mode 'dan çıkış yapmadı. Cihaz sürekli rommon mode da başlıyor. router>

  1. #1
    dioeth is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    9

    Default Cisco 1841 Router Rommon Mode Sorunu

    Cisco 1841 router'da şifre kırma işlemi yapıyorum. Rommon mode 'da confreg 0*2142 komutunu yazdım ve router'imi resetledim fakat rommon mode 'dan çıkış yapmadı. Cihaz sürekli rommon mode da başlıyor. router> moduna bir türlü geçemedim. Uygulamalı olarak bu işlemleri ilk defa yapıyorum aşırı yabancıyım yani.

    Selamlar.

  2. #2
    turkavfatih is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    590

    Default

    Selam,

    Normalde config-register numarasını değiştirdikten sonra reboot komutunu kullandıktan sonra ram'den acması gerekıyor.Acaba routerın flashını uçurmuş olabilirmisin
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  3. #3
    mely is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    326

    Default

    arkadaşım

    confreg 0x2142 yap

    " * " kullanma yerine " x " kullan..

    bi dene bakalım..

    Kolay gelsin..

  4. #4
    dioeth is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    9

    Default

    orasını bilemiyorum :\ şimdi 0*2102 komutunu denedim ve resetledim. bu sefer rommon mode'dan çıktı fakat kullanıcı adı ve şifre soruyor. benim yapmak istediğim rommon mode'da gerekli işlemleri yaptıktan sonra router> enable moduna geçip yeni şifre atamak.

    cisco tr şifre kırmayla alakalı makaleleri okudum fakat beceremedim sanırım :\

    ===== edit: deniyorum.

  5. #5
    dioeth is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    9

    Red face

    evet acemilik böyle birşey sanırım :] sorun çözüldü dostum. "x" yerine " * " kullanmamdan dolayı olmuş.

  6. #6
    turkavfatih is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    590

    Default

    Selam;

    rommon modda 0x2142 yapıcaksın defaultta zaten 0x2102 yanı nvramden acar.nvramden acarsan tekrar şifre ekranı gelir,

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  7. #7
    mely is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    326

    Default

    olur öyle arada

  8. #8
    dioeth is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    9

    Default

    teşekkürler arkadaşlar.

  9. #9
    cgogsu Guest

    Default

    arkadaşlarbende şimdi bişi yaptım şifre değişti ama bilmiyorum şifreyi.

    nasıl resetleyip fabrika ayarlarına döndürüyoruz.

    bende 1841 router var.

  10. #10
    cgogsu Guest

    Default

    sorunum kalmadı daha önce verdiğim şifreye geri dönmüş anlamadım ama öyle oldu

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts