Cisco Router, 3G Konfigurasyonu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Router, 3G Konfigurasyonu

Merhaba Arkadaşlar Cisco router üzerinde 3G config ihtiyacım var.Özellikle Turkcell üzerinde tecrübe edilmiş örnek config çok işimi görecektir. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

  1. #1
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart Cisco Router, 3G Konfigurasyonu

    Merhaba Arkadaşlar

    Cisco router üzerinde 3G config ihtiyacım var.Özellikle Turkcell üzerinde tecrübe edilmiş örnek config çok işimi görecektir.

    Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  2. #2
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    www.cliguru.com

  3. #3
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    Bu dökümanlar ile ilgili çalışma yaptım teşekkür ederim.Özellikle Turkcell için config yapıp çalıştıran arkadaşlarda örnek config gönderirse sevinirim.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  4. #4
    GNZ Guest

    Standart

    Selam aşağıdaki çalışan bir konfig ihtiyaç duyarsan IPSEC ve GRE' li olanlarıda mevcut umarım işini görür.

    cellular 0/0/0 gsm profile create 1 YYYYY(ISP tarafından verilecek APN adı) chap XXXX XXXX(ISP tarafından verilecek username ve pass ISP tarafından tanım yapılmadıysa vereceğin herhangi bir değer geçerli olacaktır.)

    chat-script gsm "" "ATDT*99*1#" TIMEOUT 60 "CONNECT"


    !interface FastEthernet0/1
    ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
    ip nat inside
    ip virtual-reassembly
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface Cellular0/0/0
    ip address negotiated
    ip nat outside
    ip virtual-reassembly
    encapsulation ppp
    dialer in-band
    dialer idle-timeout 60
    dialer string gsm
    dialer-group 1
    async mode interactive
    ppp chap hostname xxxx (APN tanımında girilen değerle aynı olmalı - ISP tarafından verilen username ve pass)
    ppp chap password 0 xxxx (APN tanımında girilen değerle aynı olmalı - ISP tarafından verilen username ve pass)
    ppp ipcp dns request
    !


    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Cellular0/0/0 10

    ip nat inside source list 1 interface Cellular0/0/0 overload
    !
    access-list 1 permit any
    dialer-list 1 protocol ip permit
    !
    !
    control-plane
    !
    !
    line con 0
    line aux 0
    line 0/0/0
    script dialer gsm
    modem InOut
    no exec
    rxspeed 3600000
    txspeed 384000
    line vty 0 4
    login

  5. #5
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    İşimi gördü config için teşekkür ederim.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  6. #6
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam,

    cisco 1941 3g konfigürasyonunda cellular interface altında ''dialer-group 1'' dediğim anda ''remove dialer profile configuration first'' hatası alıyorum...


    Sebebini bilen,duyan,gören,hisseden arkadaşlar varmıdır?

    İyi günler,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  7. #7
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    dialer group 1 , daha önce başka bir interface altında girilmiş olabilirmi örneğin dialer interface altında ?

  8. #8
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam,

    Başka interface altında girili değil bende öncelik olarak ona baktım ama herhangi bir interface altında gözükmüyor.Ayrıca cihazın nvramını sılıp denedım yınede aynı hatayı alıyorum.
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  9. #9
    TpRocK isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2009
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    16

    Standart

    Merhaba,

    Benim Turkcell 3G için kullandığım config aşağıdaki gibidir. Line 3 altına configleri yapmadan ilk etapta cellular tarafına bu komutları yazarsanız hata alabilirsiniz.

    cellular 0 gsm profile create 1 mgbs --> APN tanımı


    chat-script mgbs "" "ATDT*99#" TIMEOUT 60 "CONNECT"

    !
    interface Cellular0
    description "### 3g interface ###"
    no ip address
    encapsulation ppp
    load-interval 60
    dialer in-band
    dialer pool-member 1
    dialer-group 1
    async mode interactive

    !
    interface Dialer1
    ip address negotiated
    ip flow ingress
    encapsulation ppp
    dialer pool 1
    dialer idle-timeout 0
    dialer string mgbs
    dialer persistent
    dialer-group 1
    ppp authentication chap callin
    ppp chap refuse
    ppp pap refuse
    ppp ipcp dns request
    no cdp enable

    !
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer1
    !
    dialer-list 1 protocol ip permit
    !
    !

    line aux 0
    line 3
    exec-timeout 0 0
    script dialer mgbs
    modem InOut
    no exec
    transport input all
    rxspeed 7200000
    txspeed 384000

  10. #10
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam ,

    o şekilde denediğimde de aynı hatayı alıyorum.
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok