Policy Base Routing
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
Policy Base Routing

Merhaba elimde iki SHDSL hattım var bunların ikisi de aynı routerda sonlanmakta, interface ATM0/0/0.1 point-to-point description Outside ip address 99.99.99.2 255.255.255.252 no ip redirects no ip unreachables no ip proxy-arp

  1. #1
    pocker_face is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    23

    Default Policy Base Routing

    Merhaba elimde iki SHDSL hattım var bunların ikisi de aynı routerda sonlanmakta,

    interface ATM0/0/0.1 point-to-point
    description Outside
    ip address 99.99.99.2 255.255.255.252
    no ip redirects
    no ip unreachables
    no ip proxy-arp
    ip accounting output-packets
    ip verify unicast reverse-path
    ip flow ingress
    ip nat outside
    ip virtual-reassembly
    atm route-bridged ip
    pvc 0/35
    protocol ip 99.99.99.1 broadcast
    encapsulation aal5snap


    ve

    interface ATM0/0/1.1 point-to-point
    ip address 88.88.88.2 255.255.255.252
    ip mask-reply
    no ip redirects
    no ip unreachables
    ip directed-broadcast
    no ip proxy-arp
    ip flow ingress
    ip ospf cost 390
    atm route-bridged ip
    pvc 0 0/35
    protocol ip 88.88.88.1 broadcast
    encapsulation aal5snap


    İki ayrı statik route yazmaktayım,

    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.10.2
    ip route 192.168.40.0 255.255.255.0 88.88.88.1

    Şu anda default route 10.2 IP li ADSL hatta gitmekte bu route'u silemiyorum. Fakat bu iki route ile beraber herhangi bir subneti 0.0.0.0 0.0.0.0 99.99.99.1 olarak gitmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

    İki adet ethernetim var fa0/1 var olan route larla çalışmakta, yeni bir route için yeni bir ethernet oluşturabilirim.

  2. #2
    jilsander is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    58

    Default

    Merhaba;
    Probleminiz tam olarak anlayamadım ama sanırım şurdaki döküman işinize yarar.

    Policy Based Routing

  3. #3
    yaman is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Londra
    Posts
    245

    Default

    2 adat staic rotun var:

    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.10.2
    ip route 192.168.40.0 255.255.255.0 88.88.88.1

    Ve sen default routunun 99.99.99.1'da cikis yapmasini istiyorsun, bu olmaz cunki "ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.10.2" var, ya onu sileceksin, ya'da admin distance'sini yukselteceksin. Yok ben bu routu hayatta silmem diyorsan, policy based routing olur ama vellakin, daha fazla bilgi vermen gerekecekki nasil bir policy yapacagini soyleyeyim sana.

    Ben daha fazla bilgi vermem diyorsan onada eyvallah, ozam Jilsander arkadasin yukarida verdigi linkten okuyup kendi networkuna gore bir uygulama yapabilrsin.

    Benim anlamadigim madem her subnetin 99.99.99.1'den default olarak cikis yapmasini istiyorsun! peki "ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.10.2" ne isi var orda?

    Eger bu route senin LAN icinse bilmem ama eger onun icinse buna hic gerek yok birak router kendi host IP routelari ogrensin, ve otomotik olarak bunlari LAN portuna kayit etsin.

    Sen ATM routerinda "sh ip arp" yaptiginda butun LAN IP'lerinin ciktisini goruyorsan sil su "ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.10.2" eger gormuyorsan LAN IP'lerini ozaman senin LAN'ni bir kontrol etmen lazim. NAT filan kulanmiyorsun herhalde gordugum kadari ile....Bu isi NAT ilede cozebilirsin, ama o uzun hikaye.
    Yaman

  4. #4
    pocker_face is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    23

    Default

    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.10.2
    ip route 192.168.40.0 255.255.255.0 88.88.88.1

    Yukardaki iki route 192.168.50.0/24 networkunde sorunsuz çalışmakta fakat benim 99.99.99.1 nolu hattım boşta ya 99.1 IP li hattımı 10.2 ile beraber load balance çalıştıracağım ya da farklı bir iç ethernet yaratıp örneğin 60.0/24 sadece 60.0 ı 99.1 e göndermek isterim. Fazla detaylı yazamadıysam kusura bakmayın.

  5. #5
    yaman is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Londra
    Posts
    245

    Default

    Networku bir cizimini bana gonder, schema'sini - network diagram for WAN- ---collapsed and or distribution LAN, CiscoTR'dan mesaj at bakayim anlayayim yazayim olurmu? yoksa sadece spekulasyonlu bilgi verebilirim.

    Kisaca WAN ve WAN'a bagli ilk nokta LAN digram, sana hem redundacy hemde load balancing lazim oldugunu dusunuyorum. Istersen gonderdigin cizimlerde IP'lerini sakla ve baska IP'lerle digistir, boylecede daha guvenle bilgi paylasmis olursun.
    Yaman

  6. #6
    pocker_face is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    23

    Default

    Özel mesaj ile .ppt gönderdim. teşekkür ederim şimdiden.

  7. #7
    yaman is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Londra
    Posts
    245

    Default

    Kusura bakma .ppt'ye fisatim olmadi bakacak, hafta sonuna kadar bakar bir care buluruz
    Yaman

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts