Cisco Startup-Config
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
Cisco Startup-Config

Merhaba cisco IOS 'da nvram den çalışan st-config açıldıktan sonra ram geçiyor daha sonra router kapatılınca runnig-config yine nvram mi kayıt olur yoksa flash mı ? sizin için kolay ama

  1. #1
    system.gokan is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    10

    Default Cisco Startup-Config

    Merhaba cisco IOS 'da nvram den çalışan st-config açıldıktan sonra ram geçiyor daha sonra router kapatılınca runnig-config yine nvram mi kayıt olur yoksa flash mı ? sizin için kolay ama benim için büyü bir adım olucak


    Herkese kolay gelsin...

  2. #2
    mbaybarsk is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    94

    Default

    runnning-config RAM üzerinde durduğu için, eğer Startup-config'in üzerine yazmassan, konfigurasyon kaybolur.

  3. #3
    system.gokan is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    10

    Default

    Tşk. Biraz daha uğraşınca ancak anladım ama siz daha yazmamıştınız.
    Router üzerinde console bağlantısını yaptıktan sonra direk olarak running-configuraiton da çalşıyor burada yapılan bütün değişikleri
    router#copy running-config startup-config ile Nvram yazılıyor.

    Bütün işlemeri Allah nasip ederse packer tracer yapmak istiyorum. CLI çok rahat kullanmaya izin veriyor. Telnet bağlantısı da yapmak istiyorum. Packet tracer veya başka bir tool buna izin veriyor mu ve tabiki elimde router olmadağından TFTP yedeği de alamıyorum acaba Telnet ve TFTP uygulamalarını yapabilceğim başka bir program var mı ? Packet tracer da öneridiğiniz işlemler var sa söyleyin her türlü bilgiye ihtiyacım olucak.

    İlginiz için şimdiden tşk.

  4. #4
    mbaybarsk is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    94

    Default

    GNS3 programını öneririm. Ama başlangıç olarak packet tracer yeterli olacaktır. Yapılacak yüzlerce ve hatta binlerce işlem vardır. Burada sıralayamayız, sen en iyisi bir kitap ve benzeri kaynak bul, ordan git.

  5. #5
    system.gokan is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    10

    Default

    Merhaba
    Peki packet trac. telnet ve TFTPbağlantıya izin veriyor mu?

  6. #6
    mbaybarsk is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    94

    Default

    tftp yi denemedim ama telnet e izin veriyor.

  7. #7
    system.gokan is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    10

    Default

    Merhaba size bir kaç soru sorabilirsem eğer sırası ile ?
    1. Clock rate nedir ? Ne için kullanılır.?
    2.Örneğin RouterA 192.168.1.1 ıp si RouterB ip 192.168.1.2 router b ikinci fast ethernet 10.0.0.1 A - B nin 10.0.0.1 ping göndermek istediyorum bunun için static route komutu giriyorum ancak geçersiz diyor. enable modda ip route 10.0.0.1 255.255.255.0 192.168.1.2 diyorum ancak invalid command diyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor.
    3.Seri interface kavramı nedir ? Fast ethetnet 'den farkı nedir ?
    4.DTE DTC kavramları nedir ve ne işe yararlar.?

    İlginiz için tşk.
    Last edited by system.gokan; 29.11.2009 at 02:51.

  8. #8
    mbaybarsk is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    94

    Default

    1-) Seri portlardan bağlanan cihazların hangisinin DCE DTE olduğuna bağlı olarak hızı belirlemek için kullanılan kavram. DCE tarafındaki interface'de belirlenir.
    2-) Yanlış modda giriyorsun. Configuration Mod'da girmen lazım.
    3-) Aslında çok bir farkı yoktur, sonuçta içinden data geçiyor En başta, kullanılan kablo tipi farklı.
    4-) DTE (data termination equipment) : Verinin sonlandığı aletler DCE (Data carrying equipment): Veriyi taşıyan aletler.

  9. #9
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    merhaba
    packet tracer ile telnet ve tftp uygulamalarını yapabilirsiniz.
    hatta router ı rommon da açıp şifre kırma işlemlerinide uygulayarak kavrayabilirsiniz.
    iyi çalışmalar

  10. #10
    system.gokan is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    10

    Default

    Tşk. Birazda forumda da arama yaptım benim gibi soranlar olmuş tabi
    Şimdi Birde DHCP server kurdum
    config# ip dhcp pool deneme
    network 10.0.0.0. 255.255.255.0
    default-router 10.0.0.1
    dns-server 10.0.0.1
    gibi yaptım. Ancak şimdi nasıl iptal ediceğimi bilmiyorum muhtemelen no dhcp filan ama nereden nasıl.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts