Cisco 2811 Router, Bridge Mode
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Cisco 2811 Router, Bridge Mode

Merhaba, Yapmak istediğim elimdeki 2811 serisi routerda serial int. reel ip'yi iç networkteki Fastethernet int. aldırmak. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim. Routerı bridge modamı almalıyım? ve bunu nasıl yaparım?

  1. #1
    latinkadir is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    40

    Default Cisco 2811 Router, Bridge Mode

    Merhaba,

    Yapmak istediğim elimdeki 2811 serisi routerda serial int. reel ip'yi iç networkteki Fastethernet int. aldırmak. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.
    Routerı bridge modamı almalıyım? ve bunu nasıl yaparım?
    Bridge moda alma dışında bu işlemi gerçekleştirebileceğim bir çözüm yolu var mı?

    Teşekkürler.

  2. #2
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Kullandığınız bağlantı çeşidi nedir ve ne yapmak istiyorsunuz tam olarak
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    latinkadir is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    40

    Default

    Hocam hat Lease line ve serial interface'in reel ip sini fastethernete aldırmak istiyorum. Burda wan tarafındaki bağlantının tipinin bir önemi varmı?

  4. #4
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Bridge modda çalışan cihaz sinyal dönüştürücü gibi çalışır , zaten 2800 router ınızın önünde bridge modda çalışan bir modem vardır , 2800 üde bridge modda çalıştırırsanız bağlantıyı kuracak cihaz kalmaz , reel ip yi fast eth e kullanmak istemenizin amacı içerdeki reel ip kullanan bilg ların gateway i olarak vermek mi ? eğer öyle ise bunu yapamazsınız
    Yapınız nedir ve ne yapmak istiyorsunuz ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    latinkadir is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    40

    Default

    Ben routerı bridge moda aldığım zaman reel ip'yi routerın Fastethernetimi alır yoksa routerın ethernetine bağlı cihazmı alır?

  6. #6
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Router ın ethernetine bağlı cihaz alır ppp yi o cihaz sonlandırır fakat 2800 router ı bridge modda kullanmak ferrari alıp 50km yi geçmemek gibi bişiy olur
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    latinkadir is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    40

    Default

    Quote Originally Posted by GhoSt View Post
    Router ın ethernetine bağlı cihaz alır ppp yi o cihaz sonlandırır fakat 2800 router ı bridge modda kullanmak ferrari alıp 50km yi geçmemek gibi bişiy olur
    Hocam tam olarak anlayamadığım mevzular var. Router bridge mode'da neden yavaş çalışırki. Bridge mode olması demek L2 seviyede gelen connectionı transfer etmesi demek değilmi?

  8. #8
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Demek istediğim yavaşlık değildi sadece benzetme yaptım , 2800 serisi son derece profesyonel bir router dır , bridge modda kullanmak için pahalı kaçar bunu demek istedim ...
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts