Reel IP ile Internete Çıkma Sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
Reel IP ile Internete Çıkma Sorunu

selam. routerin internet erisimi var yani konsol kablosu ile router a baglanip disariya ping cekebiliyorum. telekomdan almis oldugum 6 adet de ip adresim var. routerdan gelen interneti switchle localdeki bir

  1. #1
    mustafaccs isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    9

    Standart Reel IP ile Internete Çıkma Sorunu

    selam.

    routerin internet erisimi var yani konsol kablosu ile router a baglanip disariya ping cekebiliyorum.
    telekomdan almis oldugum 6 adet de ip adresim var.

    routerdan gelen interneti switchle localdeki bir bilgisayara telekomun bana tahsis ettigi ip adreslerinden birini ve telekomun bana verdigi subnet ve gateway degerlerini giriyorum. ancak internet erisimini saglayamiyor pinge yanit alamiyorum. ip route u serial arayuzu olarak goruyor. sorunun tespiti icin hangi adimlari uygulamaliyim, yardimci olur musunuz?

  2. #2
    Fiver isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    249

    Standart

    Telekomdan ne tur bir baglanti geliyor? DSL, Frame, MetroEth.. ?
    router config'ini de gercek IP'leri saklayarak buraya paste ederseniz..
    ic networkunuzde private network ip'leri kullanip disariya static nat yapicaksiniz ve bu makinalarin default gw'leri bu edge router'iniz olucak.

  3. #3
    mbaybarsk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2009
    Mesajlar
    94

    Standart

    Lokaldeki bilgisayarlara telekomdan aldığın bir şeyi girmen doğru olmaz. Lokal ip lerin için, kafana göre ; 192.168.0.0, 172.16.0.0 veya 10.0.0.0 gibi bir lokal ip vermen iyi olur.

    Türk telekomun sana verdiği ip ler ise Real ip denen, internette dolaşmanı sağlayacak ip adresleri. O ip lerden herhangi birini subnet mask ile birlikte internete çıktığın arayüze ataman lazım.

    Daha sonra NAT ile içerideki iplerini dışardaki ip lere çevirerek internet bağlantılarını sağlayabilirsin.

    Tabii bu anlattığım tek çözüm yolu değildir kesinlikle, sadece anlattığın kadarıyla senin sorunun "NAT" olduğu kanısına vardım

    Aslında Fiver ın da dediği gibi, tam olarak nasıl bir router kullandığın, sana verilen ip adresleri, ulaşmaya çalıştığın yapı hakkında bilgi vermen gerekecek.

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    İçerde reel ip kullanmanın hiçbir sakıncası yoktur , önemli nokta doğru subnet mask kullanarak ayırmak , NAT ile statik eşleşme yaptırmak fazla sayıda ip olduğunda külfet olur

    Bunu uygularken bir tane reel adres router ın lokale bağlı interface inde kullanılır , kalan 5 tane ip yi bilg lara verip gateway olarakta routera verdiğiniz ip tanımlanır , telekomun verdiği adres ve gateway çıkıştaki interface de kullanılır , telekom zaten sizin aldığınız bloğu çıkış için kullandığınız ip nin arkasında olarak kendi yapısında route oluşturur
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    mustafaccs isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    9

    Standart nat problemi

    selam.
    nat yapmayi denedim.
    cisco 2851 router ile frame relay internet baglantisina sahibim. nat islemi yaptim. routerin ethernet arayuzunden(192.168.0.1) aldigim interneti trendnet marka bir switche tasiyor, switche de bir laptop(192.168.0.2) bagliyorum.
    ancak interneti paylastirmayi basaramadim.
    soyle ki;

    1) 0.2 ipli laptoptan routerin eth bacagina cektigim pinge yanit alabiliyorum ancak serial arayuzune ve internete ulasamiyorum.
    2) router uzerinden 192.168.0.2 ipli laptopa pinge yanit alamiyorum.
    3) 192.168.0.2 ipli labtop u routerin ethernetine direk olarak bagladigimda ise sorunsuz bir sekilde internete cikabiliyorum.

    sorunun kaynagini nerede aramam gerektigi konusunda yardimci olursaniz sevinirim....


    sh run ciktisi

    !
    !
    interface Loopback0
    ip address 190.202.*.* 255.255.*.*
    !
    interface GigabitEthernet0/0
    description LOKAL BAGLANTI
    ip address 192.168.0.1 255.255.255.0
    ip nat inside
    load-interval 30
    duplex auto
    speed auto

    !
    interface Serial0/0/0
    no ip address
    encapsulation frame-relay IETF
    load-interval 30
    no keepalive
    frame-relay lmi-type ansi
    !
    interface Serial0/0/0.1 point-to-point
    ip address 190.202.*.*8 255.255.*.*
    ip nat outside
    frame-relay interface-dlci XX
    !

    !
    ip classless
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Serial0/0/0.1
    !
    no ip http server
    ip nat inside source list 101 interface Serial0/0/0.1 overload
    !
    access-list 101 permit ip any 192.168.0.0 0.0.0.255
    access-list 101 permit ip 192.168.0.0 0.0.0.255 any
    !
    control-plane
    !

    !
    scheduler allocate 20000 1000
    !
    end
    *****************************

  6. #6
    life over cli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    iç bacağa local adres verip bilgisayara global ip verirsen pinglerde arıza çıkması normal tabi aradaki switch de routing yapmadığını varsayıyorum.

    aşağıdaki konfigürasyonu router a uygulayıp ardından iç taraftaki global ip ile çıkıcak bilgisayarın ip sini global verip default gateway olarak iç bacaktaki ip yi yazarsan sorunun düzelir.

    interface GigabitEthernet0/0
    description LOKAL BAGLANTI
    ip address 190.202.*.* 255.255.*.* (telekomun verdiği adreslerden birisi)


    ya da bunları geçip mip ile iç tarafta tamamen local ip leri kullanarak dışarı çıkarken özel olarak tanımladığın global ip yi kullanmasını sağlayabilirsin.
    Konu life over cli tarafından (22.10.2009 Saat 02:07 ) değiştirilmiştir.

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Şuanki mevcut conf ile sadece tek bir ip ile internete çıkabilirsiniz , diğerlerini kullanmak için nat pool oluşturmanız gerekiyor yada reel ip leri içerde kullancaksınız , bir tanesini gateway olarak routerda kullanarak

    Araya bağladığınız switch i kontrol etmenizi tavsiye ederim zira onsuzken çıkış var onunla çıkış yok ise switch te bir problem olabilir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    mustafaccs isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    9

    Standart

    selam problem switch konfigurasyonunda imis.
    ilginize tesekkurler...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok