IP Route Sorunu - Static Route Commands
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
IP Route Sorunu - Static Route Commands

Merhaba arkadaşlar, ben de ccna'ya yeni başlayan bir çaylak olarak bir soru sormak istiyorum değerli üstatlara. internette bulduğum bi lab örneğini yapmaya çalıştım ancak beceremedim. (deneme.pkt) 5 tane vlan oluşturdum

  1. #1
    ozican isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    4

    Cool IP Route Sorunu - Static Route Commands

    Merhaba arkadaşlar, ben de ccna'ya yeni başlayan bir çaylak olarak bir soru sormak istiyorum değerli üstatlara.

    internette bulduğum bi lab örneğini yapmaya çalıştım ancak beceremedim. (deneme.pkt) 5 tane vlan oluşturdum ancak Router 0'in altındaki Vlan 2 ve Vlan 3'ü nasıl haberleştireceğimi ve bunları haberleştirebilmek için Router 0' a ne komut gireceğimi çözemedim. Aynı şey Vlan 4 ve Vlan 5 için de geçerli. Ayrıca Vlan 4'ten(PC3) ve Vlan 5(PC2) aynı networkte olduğu ve iki router interfacesinin arasında kalması da kafamı karıştırdı açıkçası. bu durumda Router1 ve Router2'ye ip route'leri nasıl yazmalıyım? (sadece PC2 ve PC3'ü haberleştirmek için değil, örneğin herhangi birinden PC0'a ping atabilmek için)


    teşekkürler...
    Konu ozican tarafından (18.10.2009 Saat 17:01 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Öncelikle bu kurduğun yapı mantıksal olarak biraz hatalı çünkü ortadaki networklere bağlı iki ayrı router var normalde ortadaki switch lere bağlı olan 2 network ün tek bir çıkış noktası olmalı
    Ama bu yapıya görede çalıştırabilirsin gerekli komutları ekledim , birde 2 router ın subinterface lerine aynı ip leri vermişsin onuda düzelttim , .pkt yi ekliyorum incelersin anlamadığın yer olursa sorabilirsin
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    ozican isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    deneme2.pkt dosyasını açmaya çalışırken bu dosya geçerli bir packet tracer dosyası değildir uyarısı verdi, açamadım yani. packet tracerin sürümlerinin farklılığından mı acaba? 5.1 kullanıyorum ben.

    ilginize teşekkürler...

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    5.2 yükleyin son versyonu..
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    ozican isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    aklıma takılan bir kaç soru var;

    1)router 1 üzerinde vlan 6'ya giderken 192.168.4.4 yolu ile gidildiği görünüyor. 4.4 gateway'ini rastgele mi seçtiniz yoksa bir amacı var mı? ben bunu şöyle denedim; router 1 üzerinde no ip route deyip 4.4 yerine 5.5 gateway'ini koydum. sonra PC1'den PC4'e ping atıp tracert komutu ile izlediğimde paketin yine 4.4 üzerinden gittiğini gördüm. bunun sebebi nedir?

    2) Router 2 üzerinde 192.168.6.0 networkü serial 0/0/0 yolu ile direk bağlı görünüyor. Neden böyle? Router 3'ün 11.95.0.6 yolu ile bağlı olması gerekmiyor mu?

    teşekkürler şimdiden...

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    1) evet rastgele seçtim amaç ordaki router a yönlendirmekti , ama başta dediğim gibi bu yapı çok sağlıklı değil 6 lı networke gitmek için paket fazladan yol izliyor

    2) yanlış görmüşsünüz router 2 de route yazarken router3 ün ip sini yazmak yerine interface tanımlayarak yazdım (ip route 192.168.6.0 255.255.255.0 Serial0/0/0)
    "sh ip ro" dediğinizde altta statik route u görebilirsiniz
    connected ları görmek için "sh ip int b" komutunu kullanın
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    ozican isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    çok teşekkür ederim üstad, öğrenecek daha çok şeyim var sizlerden..

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok